۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۰۵

پاسداشت خلیج فارس ذکر تمامی لحظات تاریخ ایران است؛ باید در برابر چالش های فرهنگی تغییر نام خلیج فارس ایستاد

پاسداشت خلیج فارس ذکر  تمامی لحظات تاریخ ایران است؛ باید در برابر چالش های فرهنگی تغییر نام خلیج فارس ایستاد

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: خلیج فارس یا پارس در امتداد دریای عمان در میان شبه جزیره عربستان و ایران قرار دارد. مساحت این خلیج 233 هزار کیلومتر مربع است . این خلیج از حدود 500 هزار سال پیش به صورت اولیه خلیج فارس در کنار دشت های جنوبی ایران تشکیل شد و به مرور زمان بر اثر تغییر و تحول در ساختار درونی و بیرونی زمین شکل ثابت کنونی خود را بازیافت.

به گزارش خبرنگار مهر ، در سال های اخیر عناوین مجعولی چون " خلیج عربی " در مورد این خلیج به کار برده شده که البته جعلی بودن آن بر همگان واضح است زیرا بر پزوهشگران ثابت شده است که نام خلیج فارس نامی اصیل و تاریخی است .

نام های تاریخی تنها بیان کننده موقعیت جغرافیایی یک سرزمین یا هویت مردمی که در آن زندگی می کنند ، نیست . این نام ها پشتوانه تاریخی و فرهنگ همه اقوام و ملت هایی است که در یک دوره تاریخی با هم زندگی می کنند یا مراوده دارند .

پس از اقدام برخی از کشورها مبنی بر استفاده از نام خلیج عربی یا نام های دیگر برای تکه ای از خاک و سرزمین ایران روز دهم اردیبهشت به عنوان روز ملی خلیج فارس نام گرفت تا بار دیگر اثبات شود خلیج فارس متعلق به همه ایران و از آن ایران است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص گفت: پاسداشت خلیج فارس و تاریخ آن ذکر و یادآوری تمامی لحظات تاریخ ایران است و به همین دلیل نام آن همواره خلیج فارس است .

صفار هرندی روز گذشته در آئین روز ملی خلیج فارس در بندر عباس اظهار داشت: ایران اسلامی در نقطه ای ایستاده است که نه نقطه تعیین کننده برای خودش که برای جهان امروز است و به همین دلیل دشمن به دنبال کند کردن سرعت کشورمان در دستیابی به قله های افتخار است و برای این منظور از هیچ کوششی دریغ نمی کند .

وی پاسداشت خلیج فارس را ذکر تمامی لحظات تاریخ این ملت در ایستادگی و مجاهدت عنوان کرد وگفت : ذکر دقیق فراز و فرودهای ملت ایران برای عده ای خود باخته جز شرم و ننگ مطلق چیزی به دنبال نخواهد داشت و به همین خاطر است که برخی به شدت از بیان منطقی و متفکرانه تاریخ می گریزند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی رفتارهای مذبوحانه دشمنان ایران اسلامی در اهانت به پیامبر عظیم الشان اسلام ، بزرگان ما و به تازگی ساخت فیلم 300 را همگی در راستای تحقیر و به ضعف کشانیدن ملت ایران عنوان کرد و گفت : هر گام دشمنان به سوی چنین رفتارهای خصمانه ای هر روز بر ارزش و شان این ملت در دنیا و همبستگی آن در داخل می افزاید .

صفار هرندی بسیاری با انتقاد از جریان های مدعی وطن پرستی و خواهان آزادی ملت گفت : گاهی خداوند دست به امتحان افراد می زند و پدیده دفاع مقدس به نوعی امتحان تمامی مدعیان بود که ثابت کرد فرزندان راستین ملت چگونه جوانمردانه و با صلابت در برابر دشمنان قد علم کردند و جان خود را نثار آرمانهای والای انقلاب اسلامی نمودند.

مشاور وزیر امور خارجه  نیز در همایشی در هرمزگان در این خصوص گفت: گفتمان جهان امروز مبتنی بر اندیشه و منطق است و نمی توان ملتها را از حرکت به سوی کمال و پیشرفت باز داشت .

جمشید ممتاز در همایش بررسی ابعاد حقوقی نام خلیج فارس اظهار داشت: گفتمان جهان امروز مبتنی بر اندیشه و منطق است و نمی توان ملت ها را از حرکت به سوی کمال و پیشرفت باز داشت .

ممتاز پرداختن به مولفه های فرهنگی منطقه خلیج فارس و دفاع از عنوان این خلیج ایرانی را وظیفه ای مهم قلمداد کرد و گفت : برخی قدرت های فرامنطقه ای به دنبال تعریفی همیشگی و دائم از حضور خود در منطقه اند و با بهره گیری از اشغال افغانستان و عراق می خواهند زمینه حضور خود در خلیج فارس را دائمی کنند.

رئیس کمیسیون حقوق بین الملل سازمان ملل خلیج فارس را کانون بحران جهان خواند و افزود: سابقه وقوع سه جنگ منطقه ای عظیم ، اهمیت و در عین حال استراتژیک بودن خلیج فارس را به اثبات می رساند این در حالی است که مسئله نفت و همین طور عبور بخش قابل توجهی از مواد اولیه جهان از خلیج فارس می تواند برای بسیاری از دولت ها زمینه زیاده خواهی را فراهم کند .

وی برخی اختلافات مرزی میان کشور های منطقه را نیز از دیگر عوامل باقی ماندن نیروهای فرامنطقه ای در خلیج فارس دانست و خاطرنشان کرد: البته ملت ایران از حق حاکمیت خود بر جزایر تنب بزرگ ، تنب کوچک و ابو موسی نخواهد گذشت و در ادبیات مذاکره ایران لفظ جزایر 3 گانه دیگر موضوعیت ندارد و تنها موضوع مورد بحث " نحوه اداره بخش های جنوبی جزیره ابو موسی " است .

ممتاز با برشمردن محدوده آب های سرزمینی کشورمان تاکید کرد: ورود غیر مجاز قایق تفنگداران انگلیسی به آب های سرزمینی کشورمان ناقض بسیاری از معاهدات و کنوانسیون های جهانی است و عزم ایران در آزادی نظامیان انگلیسی به منظور برقراری و کمک به خلق فضای صلح و امنیت به جهان پر آشوب صورت گرفت .

وی در بخش دیگری از سخنان خود تنگه هرمز را یکی از استراتژیک ترین مناطق دریایی جهان دانست و تصریح کرد: بر اساس آمار سالیانه 25 تا 30 هزار کشتی از دهانه این تنگه عبور می کنند که بیش از نیمی از آنها کشتی های حامل سوخت است و جمهوری اسلامی می تواند از این فرصت استراتژیک بهره مناسب ببرد .

کد خبر 478173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha