۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳

مهر گزارش می دهد؛

همراهی برای سرعت در ساخت پلاسکوی جدید/ تاخیر در ارائه نقشه‌ها

 همراهی برای سرعت در ساخت پلاسکوی جدید/ تاخیر در ارائه نقشه‌ها

شهرداری منطقه ۱۲ اعلام کرده که عملیات پروژه ساختمان پلاسکو را متوقف کرده است اما شواهد گویای این است که فعالیت‌های ساختمانی همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، روزهای ابتدایی آبان ماه بود که رییس بنیاد مستضعفان از پروژه پلاسکو بازدید کرد. در این بازدید پرویز فتاح به رسانه ها اعلام کرد اگر بنیاد پیگیری حقوقی می کرد می توانست همه هزینه های ساخت پلاسکوی جدید را تقبل نکند و باید در در این رابطه شهرداری و سایر نهادهای مرتبط به بنیاد کمک کنند.

 او درباره چالش های احتمالی درجریان ساخت ساختمان پلاسکو هم گفت: ممکن است در پروژه هایی به این بزرگی اختلاف نظرهای کوچکی هم رخ دهد که قابل رفع است.

یک ماه از آن بازدید گذشته و مدیران شهری می گویند هنوز نقشه های ساختمان پلاسکو به شهرداری ارائه نشده است. می گویند ساخت ساختمان پلاسکو متوقف شده اما مشاهدات عینی خبرنگار مهر نشان می دهد، فعالیت ساختمانی در پلاسکو متوقف نشده است.

از همراهی برای سرعت در ساخت پلاسکوی جدید پشیمان نیستیم 

هفته گذشته علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ در خصوص ساخت و ساز ساختمان جدید پلاسکو بدون دریافت پروانه ساخت، به خبرنگار مهر گفت: ریزش ساختمان پلاسکو یک اتفاق ملی بود که عواطف اجتماعی، سیاسی کشور را معطوف به خود کرد. حادثه دلخراشی که باعث شد تمامی نگاه‌ها به بازسازی آن با رویکردی مثبت و تسریع در روند ساخت و ساز باشد. به خاطر مردم و کسبه ای که در آن شرایط اقتصادی هستی و سرمایه خود را از دست داده بودند.

وی افزود: ۱۰ روز پس از استقرار من در شهرداری منطقه ۱۲ اجازه بازسازی ساختمان های شمالی پلاسکو داده شد و برای ساخت ساختمان پلاسکو نیز فعالیت هایی که باید انجام می شد از جمله مصوبات کمیسیون ماده ۵، برگزاری مسابقات ملی برای طراحی پلاسکوی جدید و غیره به موازات هم پیش رفت.  مهندس ناظر و صاحب صلاحیتی در پروژه مستقر شد  و با تخریب فنداسیون و تخلیه باقیمانده های ساختمان قبلی، موافقت شد و حجم قابل توجهی از پایه ها و بتن هایی که در زیر سطح مانده بودند، جمع آوری و تخلیه شد.

سعادتی با بیان این که  نسبت به کمک هایی که برای تسریع در اجرای ساخت ساختمان پلاسکوی جدید انجام دادیم، پشیمان نیستیم و همچنان همین رویکرد را دنبال می کنیم گفت: پس از جمع آوری فونداسیون و باقی مانده ساختمان قبلی، خطر ریزش خیابان جمهوری و ساختمان کویتی ها در پاساژ های اطراف در داخل گود وجود داشت، به منظور رفع خطر اجازه احداث سازه نگهبان و اقدامات اجرایی در سطح صفر صفر را انجام دادیم تا ایمنی گود نیز تأمین شود. یکی از وظایف ما در شهرداری کنترل خطرهای ناشی از احداث و ایجاد ساختمان هایی است که متوجه عموم مردم می شود و روزانه هزاران نفر از چهارراه استانبول و ساختمان های مجاورش تردد می کنند بنابراین اجازه آغاز فعالیت ها پیش  از پروانه ساخت به همین دلیل بود.

شهردار منطقه ۱۲ در پاسخ به پرسشی که به نظر می آید ساخت و ساز در ساختمان پلاسکو بیش از تراز صفر بر صفر است، گفت: برخی از ستون ها یکپارچه است بنابراین برخی ستون ها ارتفاع گرفته است.

وی افزود: پس از محاسبه حقوق مکتسبه و اضافه بنای ساخته شده، عوارض دریافت می شود. امکان نادیده گرفتن عوارض پلاسکو را نداریم، این تصمیمی است که تنها در شورای شهر می توان گرفت و هیچ کس اختیاری ندارد و تمایلی به این اتفاقات نداریم. این اختیاری است که تنها نمایندگان مردم دارند.

سعادتی درخصوص تأمین پارکینگ پلاسکو نیز اظهار داشت: برخی ساختمان ها می توانند در محل ساختمان تأمین پارکینگ نکنند. یکی از دلایلی که تأمین پارکینگ در محل ساختمان را معاف می کند، گذر بی آر تی از ساختمان است که ما در این محدوده بی آر تی خیابان جمهوری را داریم. همچنین همجواری خیابان استانبول و فردوسی نیز ممکن است در صورت ایجاد پارکینگ، مشکلاتی را ایجاد می کرد. پارکینگ های پیرامونی زیادی در کنار این ساختمان وجود دارد که مشکل پارکینگ را برطرف می کند. براساس نظر فردی بنده، ایجاد پارکینگ های بزرگ در بافت تاریخی شهر، ایجاد مشکل می کند و معتقدم منطقی نیست در یک ساخت و ساز در زمین هزار متری پارکینگی به این بزرگی ایجاد شود.

دلیل عدم ارائه نقشه از سوی بنیاد مستضعفان 

شاهسواری نماینده بنیاد مستضعفان در پروژه پلاسکودرباره اقدام به توقف فعالیت ساختمانی پلاسکو گفت: نقشه‌های اصلاح شده پلاسکو بعد از رفع ایرادات شهرداری، آماده بود ولی امکان بارگذاری این نقشه‌ها در سیستم شهرداری تهران وجود نداشت.

 یک بار نقشه های ساخنمان جدید پلاسکو در سایت شهرداری بارگذاری شده است و با توجه به تمایل بنیاد مستضعفان برای بارگذاری دوباره نفشه ها و با توجه به حساسیت های موجود به نظر می رسید راه‌های ساده‌ای برای ارسال این نقشه ها به شهرداری وجود داشت. رییس بنیاد مستضعفان بارها در دیدار مشترک مدیران شهری و بنیاد ازپروژه اعلام کرد مشکلات را بین خودمان حل کنیم و کار را متوقف نکنیم.

به نظر می آید با توجه به وضعیت فعلی پروژه این تفاهم به نتیجه نرسیده باشد.  

کد خبر 4781866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha