به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، 188 کشور، نشست "کمیته مقدماتی" را در وین تا 11 می(21 اردیبهشت ماه) تشکیل خواهند داد تا به هموار کردن راه برای کنفرانس کامل بعدی در سال 2010 کمک کنند.
معاهده ان پی تی اعضای خود را ملزم می کند تا به بمب هسته ای دست پیدا نکنند و اینکه آنها را از طریق انحراف از دانش انرژی هسته ای صلح آمیز به دست نیاورند. این معاهده همچنین پنج قدرت اصلی هسته ای جهان را ملزم می کند تا سلاحهای خود را از زرادخانه های خود خارج کرده و آنها را دور بریزند.
درحالی که ایران عضو این معاهده است و تحت این معاهده حق دارد که به این انرژی دسترسی داشته باشد وهمچنین برنامه هسته ای خود را با اهداف صلح آمیز انجام می دهد، اما برخی تحلیلگران با مقایسه ای غلط بین این برنامه صلح آمیز و برنامه هسته ای کره شمالی که ماهیتی نظامی دارد، ادعا می کنند: آزمایش هسته ای کره شمالی در سال 2006 و همچنین مسئله غنی سازی اورانیوم ایران با بی اعتنایی به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، این معاهده را در معرض آسیب بی سابقه ای قرار داده است.
رویترز خاطر نشان کرد: هند و پاکستان که از اعضای ان پی تی نیستند؛ بمبهای هسته ای خود را در سال 1998 آزمایش کردند. این دو از رابطه نزدیکی با آمریکا برخوردار هستند. به کره شمالی نیز پیشنهاد مشوقهای مالی شده تا برنامه هسته ای خود را متوقف کند.
این خبرگزاری غربی همچنین به این مسئله اشاره کرده که جنبش عدم تعهد ( نم) از کشورهای در حال توسعه، تحریمهای غربی شورای امنیت علیه ایران برای توقف فعالیت هسته ای آن را به گونه ای تبعیض آمیزتلقی می کنند و این در حالی است که اسرائیل که هرگز عضو ان پی تی نبوده با هیچ فشاری برای برچیدن زرادخانه هسته ای خود روبرو نیست.
نظر شما