سیدرضا قادری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: طی سال جاری ۴۱ زلزله به بزرگی بیش از سه ریشتر در گلستان به وقوع پیوست که یکی از آن ها ۴.۲ ریشتر بود.
وی افزود: این تعداد زلزله نشان می دهد که باید علاوه بر اقدامات سازه ای، آمادگی لازم برای مواجه با زلزله را داشته و رفتار خود را ارتقا دهیم.
قادری بیان کرد: مانور زلزله از سال ۸۱ در سطح مدارس اجرا شده و وزارت کشور، وزارت علوم، آموزش و پرورش، هلال احمر، صداوسیما و پژوهشگاه بین المللی زلزله در آن نقش دارند.
وی گفت: از سال ۹۴ طرح مدرسه ایمن؛ جامعه تاب آور اجرا شده که علاوه بر آموزش در سطح مدارس آموزش محله های اطراف مدرسه را هم مد نظر دارد.
قادری با بیان این که روی خط زلزله و حرائم آن محدودیت ساخت و ساز وجود دارد، ادامه داد: در طرح های تفصیلی که برای شهرها و روستاها تهیه می شود، نحوه ساخت و ساز و نوع مصالح تعریف می شود.
وی با اشاره به این که شهرداری ها و دهیاری ها متولی صدور پروانه هستند، گفت: تپه های لسی در گرگان وجود دارد که از لحاظ ساختگاهی برای احداث ساختمان های بلند مرتبه مناسب نیستند و اگر قرار است ساخت و سازی انجام شود باید از شمع استفاده شود که صرفه اقتصادی ندارد.
قادری با بیان این که در نقاطی که ممنوعیت ساخت دارد پروانه صادر شده و ساخت و ساز می شود، گفت: قوانین و ممنوعیت ها را به مراجع صدور پروانه شهرداری و راه و شهرسازی و همچنین دادستانی، دادگستری، بازرسی و غیره اعلام کرده ایم و خواستیم که طرح ویژه تفضیلی برای این مناطق تهیه شود.
وی تصریح کرد که قوانین و الزامات ساختمان ۱۰۰ درصد در ساختمان سازی رعایت نمی شود.
قادری گفت که اکثر خانه هایی که در سیل خسارت ۱۰۰ درصدی دیدند در حریم و بستر روخانه ها احداث شده بودند.
نظر شما