۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۰۷

شیوا 30 سال گرافیک ایران را روایت کرد

شیوا 30 سال گرافیک ایران را روایت کرد

دومین نشست پژوهشی موسسه فرهنگی هنری صبا همزمان با دومین دوسالانه بین‌المللی پوستر جهان اسلام با سخنرانی قباد شیوا پیرامون گرافیک ایران در دهه 50 و تحول آن تا امروز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری صبا اعلام کرد در این نشست شیوا با اشاره به اهمیت دهه 50 در مطالعات فرهنگی و اجتماعی ایران به عنوان دوره گذار از سنت به مدرنیته گفت: "از منظر گرافیک در نیمه اول این دهه شاهد شکل‌گیری یک گرافیک تألیفی و به لحاظ استتیک، ارزشمند و حرفه‌ای بودیم. اما در نیمه دوم به تبع تحولات اجتماعی و شرایط انقلاب شاهد اوج دیگری در عرصه مصرف، انتقال پیام در سطحی گسترده برای مخاطبان وسیع و در یک کلمه غلبه کارکرد رسانه‌ای پوستر و گرافیک بودیم."

وی در ادامه افزود: "اینکه گفته می‌شود گرافیک هنری ذاتاً غربی است یک سوء تفاهم است. گرافیک تنها تکنولوژی خود را از غرب گرفته، آن هم در تکثیر و نه حتی در پلاستیک و فرم و لذا دلیلی ندارد به لحاظ سلیقه یا بیان گرافیکی ما هم تابع نگاه غربی باشیم. نگاهی که ایران به زندگی، هستی، انسان، عشق و ... دارد ایده‌های درخشان و شگفتی به طراح می‌بخشد که حتی  برای کار مدرن هم الهام‌بخش است."

این طراح و گرافیست به آسیب‌شناسی هویت در گرافیک امروز پرداخت و گفت: "دلمشغولی و دغدغه من از روزی که کارم را شروع کردم تا همین امروز این بوده که چگونه هویتم، باورهایم و پشتوانه تاریخ و فرهنگم در پوستری که طراحی می‌کنم نمود داشته باشد و چگونه از طریق گرافیک این فرهنگ را به همه جهان معرفی کنم. در یک کلمه چگونه کارم ایرانی‌تر باشد."

شیوا ادامه داد: "منابع تصویری که ما داریم از منابع نفتی ما بیشتر است و استخراج آن وظیفه و رسالت طراحان امروز ماست. حضور اکثریت طراحان گرافیک در دوسالانه پوستر جهان اسلام و بخصوص در بخش فرهنگی و اجتماعی این امیدواری را در ما زنده می‌کند. یک پوستر خوب ترکیبی از سه عامل سفارش‌دهنده آگاه، ‌طراح آگاه و مخاطب آگاه است و تقسیم‌بندی گرافیک به فرهنگی و غیرفرهنگی (تبلیغاتی) نادرست است و این دو از هم جدا نیستند."

وی در پایان با برشمردن تأثیرات مهم و مثبت اتفاقی چون دوسالانه پوستر جهان اسلام اظهار داشت: "آرزوی همیشگی من این است که یک روز گرافیک جهان اسلام در تقابل با گرافیک جهان غرب همة توان، جرأت و قابلیت خود را نشان دهد، اما با یک هویت مستقل و منحصر به فرد."
کد خبر 478370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha