پرویز قزلباش در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شیوع بیماری آنفلوانزا همزمان با فصل سرد سال امری طبیعی است، گفت: در این راستا دوره های آموزشی پیشگیری و درمان بیماری آنفلوانزا در استان انجام گرفته و شیوع این بیماری در استان از اواخر آبان ماه آغاز و در آذر ماه به اوج خود می رسد.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلونزا تا اواخر دی ماه شیوع دارد، افزود: موج دوم بیماری آنفلونزا از اواخر اسفندماه شروع و تا پایان فرودین ماه ادامه دارد.
قزلباش با بیان اینکه استان زنجان آمادگی کامل برای مقابله و کنترل بیماری آنفلوانزا را دارد و تمهیدات لازم انجام شده است، افزود: آمار ابتلا به آنفلونزا در استان زنجان نسبت به استان های همجوار در سطح پایینی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: آنفلوانزا بیماری فصل سرما است و حدود دو تا سه هفته فرایند بیماری تداوم دارد و در این میان با رعایت اصول اولیه بهداشتی و تغذیه صحیح می توان از بروز بیماری پیشگیری کرد.
قزلباش گفت: براساس برنامه ریزی انجام گرفته آموزش های لازم برای پرسنل بهداشت ودرمان و دوره باز آموزی برای پزشکان استان برگزار شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با بیان اینکه واکسن آنفلوانزای مورد نیاز در استان زنجان تامین شده اسـت، ابراز کرد: به اندازه کافی واکسن آنفلوانزا در بین مراکز درمانی و بیمارستانها توزیع شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و همه ساله تزریق واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریور در بین گروههای هدف انجام می گیرد.
قزلباش گفت: به مردم توصیه می شود علاوه بر رعایت بهداشت فردی، شستشوی دستها با آب و صابون رعایت آداب تنفسی از قبیل عطسه از روبوسی خود داری کنند.
وی یاد آورشد: افراد بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی،کلیوی، فشار خون، دیابت، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سرطانی ها، کم خونی، بیماران کلیوی، تالاسمی و مادران باردار مستعد برای تزریق واکسن آنفلوانزاهستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و استفراغ و اسهال همراه است.
نظر شما