به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی «تقاطع فرهنگ»، در گفتگو با محمدرضا شرفی خبوشان نویسنده و دبیر جایزه جلال آل احمد از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
شرفی خبوشان در اینبرنامه درباره برگزاری آیین اختتامیه دوازدهمین دوره جایزه جلال گفت: در ایندوره نیز مانند دورههای پیش، چند ماه پیش توسط هیئت امنا، اعضای هیئت علمی این دوره از جایزه جلال آل احمد، انتخاب شدند. اعضای هیئت علمی نیز طی فرایندی، اعضای هیئت داوران را در چهار بخش انتخاب کردند.
وی افزود: در یک پروسه دو ماهه نیز هیئت داوران به خواندن و بررسی آثار رسیده پرداختند. در این دوره از جشنواره نزدیک به هزار و ۲۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده است. بر اساس فراخوانی که ما منتشر کردیم، نویسندگان و ناشران کتابهای خود را به دبیرخانه فرستادند. البته خانه کتاب نیز فهرستی از کتابهای منتشر شده در سال ۱۳۹۷ را در اختیار ما قرار داد.
در ادامه اینبرنامه احسان رضایی یکی از داوران دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با بیان اینکه در این دوره ۲۳۲ رمان به دبیرخانه ارسال شده، گفت: از بین ۲۳۲ رمان در غربالگری اول ۶۰ اثر انتخاب شدند که این ۶۰ اثر بهصورت کامل توسط هیئت داوران مورد مطالعه قرار گرفتند و در ۴ جلسه نیز در مورد آنها بحث و گفتگو شد. بزرگترین مشکل در اغلب رمانها اطاله داستان است، چنانکه بعضاً رمان را حوصلهبر میکند. در برخی از رمانها نیز شاهد ضعف آشکار در شخصیتپردازیها بودیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در سالهای اخیر علیرغم رشد کیفی داستانهای کوتاه در حوزه رمان چنین موضوعی مشاهده نمیشود، گفت: میل به خواندن مطالب کوتاه، در جامعه افزایش یافته و در همین راستا شاهد افزایش انتشار داستانکهاو داستانهای کوتاه در کشور هستیم. ولی در مورد رمان باید به این موضوع توجه داشت که ساختار آن بسیار پیچیدهتر و سختتر از داستان کوتاه است و نگارش و تهیه آن نیاز به توجه و دقت بسیار بیشتری دارد.
نظر شما