به گزارش خبرنگار مهر، احمد ذکریایی نژاد شامگاه یکشنبه در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیران جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد از واحدهای پرواربندی موجود در استان فعال هستند، اظهار داشت: به لحاظ ظرفیت ۹۰ درصد از واحدهای طیور استان فعال است که اینها نسبت به حوزه خدمات و صنعت منابع بزرگی برای ایجاد اشتغال و درآمد هستند ولی متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه ۵۴۸ واحد برابر با ۷۰ درصد از واحدها گازرسانی شدهاند، افزود: از نظر جوجه ریزی در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد رشد داشته ایم.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: به لحاظ تولید گوشت در شش ماهه نخست امسال نیز نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۴.۳ درصد افزایش داشتهایم، اما به لحاظ قیمت ۲.۱ دهم درصد کاهش داشتهایم.
ذکریایی نژاد یادآور شد: ماهیانه حدود سه میلیون جوجهریزی در کردستان انجام میشود که یک تا ۱.۵ میلیون از این میزان در استان کشتار و مابقی به خارج استان صادر میشود که این مهم به نوبه خود درآمدزایی ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۳۸ هزار تن انواع خوراک دام و طیور در استان تولید شده است، بیان کرد: ۷۵ درصد از این میزان در استان مصرف و ۲۵ درصد مابقی به ۱۲ استان کشور صادر شده است.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال نیز تا پایان شهریور ماه در کل ۱۲۳ هزار تن انواع خوراک دام و طیور در استان تولید شده است که نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
ذکریایی نژاد به وضعیت پرداخت تسهیلات در بخش کشاورزی در استان هم اشاره کرد و اظهار داشت: در زمینه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در بخش دامپروری یک هزار و ۲۷۱ طرح با اعتبار ۱۰۵ میلیارد تومان داشتیم که ۹۰ درصد از این تعداد مستند سازی شده است.
وی با بیان اینکه با اعتبار اختصاص یافته در این قالب ۳۵۱ طرح جدید در بخش دام با ظرفیت ۲۴ هزار راس ظرفیت سازی شده است، افزود: از محل تسهیلات پایدار روستایی ۶۰۱ واحد راکد با ۲۵ هزار و ۴۰۰ راس فعال سازی شده است.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: در تبصره ۱۸ ملی متاسفانه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تا حدودی بخش دامپروری را در محرومیت قرار داده است، این در شرایطی است که در بخش توسعه تولید گوشت قرمز ۸۳۰ میلیارد تومان مصوب شده است.
ذکریایی نژاد یادآور شد: افزایش گوشت قرمز از طرحهای پیشران استان است که با توجه به نیاز کشور، اجرایی کردن این طرح قسمتی از نیاز وارداتی کشور را حل خواهد کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر براساس نظر کارشناسان ۲۷ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید میشود که قرار است در بازه برنامه پنج ساله در قالب طرح پیشران این میزان تولید به ۴۰ هزار تن برسد.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی کردستان گفت: این طرح ضمن ایجاد هفت هزار و ۲۵۰ شغل زمینه تثبیت بیش از ۱۵ هزار شغل با سرمایهگذاری ۲۵ هزار میلیارد تومان را نیز فراهم می کند.
ذکریایی نژاد با بیان اینکه این ۲۵ هزار میلیارد تومان باید از محل تسهیلات بانکی و آورده خود سرمایه گذاران فراهم شود، اظهار داشت: ۴۰ میلیارد تومان اعتبار طرح تملکی برای اجرای این طرح پیشران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در کنار تسهیلات بانکی، آورده مردمی، اعتبارات تملک و دارایی کمکهای فنی و اعتباری برای ارزان کردن تسهیلات ۵۲۸ میلیارد تومان است.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در سال جاری باید دو هزار و ۲۰۰ تن به میزان تولید گوشت استان در قالب این طرح اضافه شود که برش و سهم هر کدام از شهرستانها با توجه به ظرفیت و توان آنها مشخص شده است.
نظر شما