به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام احمد مروی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت هشتاد و دومین سالگرد شهادت آیتالله سید حسن مدرس در کاشمر، اظهار کرد: مطالعه زندگینامه شهید مدرس موجبات ارادت انسان را ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه این شهید از جایگاه علمی و حوزهای برجستهای برخوردار بود، افزود: زیارت این شهید جزء آرزوهای من بود، آنانی که مدرس را به خواف و سپس کاشمر تبعید کردند هیچگاه تصور نمیکردند روزی نام شهید مدرس به نیکی و زیبایی در تاریخ ایران بدرخشد و در مقابل نام آنهایی که روزی قدرت داشتند به عنوان سمبل ظلم، جنایت و زشتی بماند.
حجتالاسلام مروی با بیان اینکه دشمنان مدرس فکر میکردند با تبعید این مرد نام او را برای همیشه دفن میکنند، تصریح کرد: امروز شاهد برپایی بزرگداشتها و تجلیل از این مرد بزرگ هستیم و با افتخار روز شهادت او به نام روز مجلس نامگذاری شده است. این مراسم برای تجلیل از یک شخص، عالم و روحانی عادی نیست، بلکه تجلیل از فضیلتها، آرمانها , خوبیها است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه باید فضیلتها و آرمانهای شهید مدرس را به جامعه انتقال دهیم، گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند: «ما با تجلیل از مدرس از ارزشهایی ارج میگذاریم که در وجود این اسوه فضیلت تبلور داشت»، تجلیل از مدرس و فضیلتهای او به عنوان ارائه الگویی به جامعه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ساده زیستی شهید مدرس در دوران طلبگی و نمایندگی مجلس، اظهار کرد: مدرس آزاده بود و آزاده سخن میگفت، زیرا به گفته خودش چیزی نداشت و از کسی هم چیزی نمیخواست.
حجتالاسلام مروی گفت: امروز از آزادی بسیار حرف میزنیم اما در عمل اینگونه نیستیم، اما مدرس وامدار کسی نبود و خود را در بند و اسیر مادیات، احترامها و عناوین نکرد، این ویژگیها نشان دهنده آثار آزادگی در شخصیت شهید مدرس است.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه افرادی که برای پست و مقام به هر ذلتی تن میدهند و خود را وامدار دیگران میکنند، آزاده نیستند بلکه اسیرند، ادامه داد: اینچنین افراد در هر مقامی که قرار بگیرند اسیرند، اما مدرس آزاده بود و حریت داشت. در مجلس وامدار هیچ جناح و حزبی نبود، با صراحت سخن میگفت و ملاحظه هیچکسی را نمیکرد.
وی با اشاره به نامه شهید مدرس به احمدشاه، گفت: شهید مدرس در آن نامه برای احمدشاه نوشت: «خدا، ترس و طمع را در من قرار نداده است.» هر کس با مصالح ملی و امور مذهبی با من همراه باشد در کنار او هستم، هیچ وزیری نمیتواند ادعا کند که شهید مدرس از او تقاضایی کرده است.
حجتالاسلام مروی افزود: مدرس نماینده واقعی مردم و عصاره ملت بود، اما متأسفانه امروز در کشور ما چنین رفتارهای آزاد مردانه کمتر دیده میشود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه گاها دیده میشود که شجاعت افراد به خاطر وامدار بودن کمرنگ میشود، ابراز کرد: مدرس شجاع بود زیرا وامدار هیچکس نبود و تنها از خدا میترسید. وی عالم به زمان بود و در کنار زهد و پارسایی افق دید وسیعی داشت.
وی با اشاره به نگاه مدرس در مورد انتخابات، گفت: شهید مدرس همیشه به نوع انتخاب میاندیشید چراکه به تأثیر نقش مجلس در زندگی مردم و جامعه آگاه بود.
حجتالاسلام مروی ادامه داد: امیدوارم روزی برسد که مجلس به شورای نگهبان نگوید چه افرادی نامنویسی کنند، بلکه مردم خودشان درست تشخیص دهند و به آن بلوغ فکری برسند که لازم نباشد کسی برای مردم فهرست بنویسد تا کسی که لایق این مقام است، انتخاب شود.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه سیاست خارجی شهید مدرس بسیار مهم است، افزود: این امر برای ما وقتی قابلفهم است که شرایط کشور را خوب بفهمیم و درک درستی از آن داشته باشیم. مدرس در زمانی از استقلال حرف میزد که رجال و سیاستمداران ما یا به روسیه وابسته بودند و یا به انگلیس و به این وابستگی خود افتخار میکردند.
وی با اشاره به رویکرد شهید مدرس در روابط بینالملل، گفت: شهید مدرس معتقد بود با کشورهای همسایه یا غیر همسایه باید براساس صلح، صفا و برادری برخورد کرد و خواهان روابط حسنه با تمام دولتها در سراسر جهان بود. اما همیشه درخواست میکرد به کسی اجازه سلطه بر ایران را ندهیم، زیرا در آن زمان روسیه از شمال و انگلیس از جنوب، کشور را تحت سلطه خود میگرفت در این شرایط او وابستگی را نمیپذیرفت و از استقلال کشور دفاع میکرد.
در این مراسم از مجموعه داستانهای منتخب جشنواره داستاننویسی شهید مدرس، کتاب «مرثیهای بر تربت پاک» و پوستر فراخوان اولین جشنواره ملی غیر حضوری شعر مرد روزگاران رونمایی شد.
گفتنی است، زیارت آرامگاه شهید مدرس و ادای احترام به شهدای هشت سال دفاع مقدس از برنامههای تولیت آستان قدس رضوی در کاشمر بود.
نظر شما