به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری زنیت، ژان اندرو روشا اسکارپیتا استاد الهیات و وحدت کلیساهای مسیحی در دانشگاه رجینا اپوستولوروم رم، ایتالیا گفت: مطبوعات می توانند به فضایی برای گفتگوی میان ادیان تبدیل شده و فضایی برای مومنان سنتهای دینی مختلف باشند تا آنها به یکدیگر نزدیکتر شوند. برای مثال مطبوعات و رسانه ها می توانند مصاحبه ها و گفتگوهایی با نمایندگان ادیان مختلف درباره پرسشهای ویژه اجتماعی صورت دهند.
سخنرانی اسکارپیتا در نشست " دین در رسانه: کاتولیکیسم و سایر ادیان در روزنامه های دینی و غیردینی" ایراد شد که چندی پیش در دانشگاه پاپ گریگورین برگزار شده بود.
وی افزود: مطبوعات و رسانه ها همچنین می توانند تحولات و پیشرفتهایی را که در عرصه گفتگو میان گروههای مختلف دینی صورت می گیرد منعکس کنند. مطبوعات هنگامی به فضای گفتگو تبدیل می شوند که سهم مؤثری در غلبه بر باورهای نادرست داشته و دین را به شکل واقعی خود به تصویر بکشند.
این استاد الهیات کاتولیک اشاره کرد که میان زبان مطبوعات و زبان دینی فاصله وجود دارد، درحالی که زبان مطبوعات به علت زمان و مکان به سوی ساده سازی تمایل دارند و می توان مشاهده کرد که چقدر صحبت درباره دین نیازمند نیازمند ظرافت و تلاشهای بلند مدت است.
ژان اندرو روشا اسکارپیتا یادآور شد که هدف گفتگوی بین دینی بحث درباره هویت فرد یا ایجاد یک "دیگر" و غلبه بر تکثرگرایی دینی نیست، بلکه هدف آن برقراری رابطه با دیگران و به رسمیت شناختن دیگری است که در عین اختلاف دارای تشابه با خود است. هدف همچنین غلبه بر قرنها و تعصب و سوء باورها است.
وی چنین نتیجه گیری کرد که گفتگوی بین ادیان در رسانه ها تازمانی میسر است که روزنامه نگار تلاش کند بر باورها نادرست غلبه کرده و به مؤلفه های مختلفی که یک سنت دینی را تشکیل داده توجه کند. پیروان ادیان نیز باید بیاموزند که خود باید درباره هویت دینی خود به زبانی قابل درک صحبت کنند.
نظر شما