به گزارش خبرنگار مهر، حسین قراباغی در صحن شورای شهر همدان که با حضور دادستان همدان برگزار شد، با تأکید بر اینکه در اجرای طرحهای شهری باید نارضایتی شهروندان تقلیل یابد یا به آنها توجه کرد، گفت: گاهی برخی طرحها بهویژه پیادهراهسازی اکباتان، بدون مطالعه و نیمه کاره انجام میشود که مشکل نارضایتی اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد.
حسین قراباغی افزود: این طرح شهری با اندک تغییراتی در طرحهای بالادستی به انجام رسیده و بر اساس مطالبه مردمی، کسبوکار آن محل، دچار مشکل شده است.
وی با تأکید بر تعیینتکلیف مطالبه کسبه پیادهراه اکباتان، اظهار کرد: به گفته استاندار همدان مبنی بر اینکه ظرف یک ماه باید پیادهراه اکباتان تعیینتکلیف شود؛ از این وعده نیز ۵ ماه میگذرد که نارضایتی بیشتری را شاهد هستیم و انتظار میرود وضعیت این مطالبه شهروندی هر چه سریعتر مشخص و تعیینتکلیف شود.
رئیس شورای شهر همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه مصوبات شورای شهر همدان در کمیته انطباق فرمانداری وجهه قانونی خواهد گرفت؛ گفت: با توجه به اینکه سالهاست دادستان همدان بنا بر حضور در کمیته انطباق فرمانداری، اشرافیت کامل نسبت به وظایف مدیریتشهری دارد و بر اساس راهنمایی ها و پایهگذاری روشهای قانونی و منطقی در این کمیته، ۸۲ درصد مصوبات شورای شهر همدان مورد تأیید قرار گرفته است.
تأکید بر ایجاد تعاملات بیشتر مدیریتشهری با سایر ارگانها
کامران گردان با تأکید بر ایجاد تعاملات بیشتر مدیریتشهری با سایر ارگانها بهویژه قوه قضاییه، اظهار کرد: شهرداری در راستای اقدامات اجتماعی و مدیریتی خود باید هماهنگی های لازم را با قوه قضاییه داشته باشد که این جلسه نیز به درخواست شورای شهر همراه با استقبال دادستانی به انجام رسید تا در خصوص مسائل مختلف مدیریتشهری از جمله کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و ۷۷ و بند ۲۰ به بررسی و گفتوگو بپردازیم.
وی خطاب به دادستان همدان، درخواست کرد: شعبههای تخصصی بهمنظور بررسی پروندههای قضایی شهرداری اختصاص یابد که امیدواریم این امر موجب شود تا امور شهری به نحو مطلوبتری صورت گیرد و ضمن بهرهبرداری قانونی و حلوفصل مباحث، روند کار هم تسریع یابد.
رئیس شورای شهر همدان همچنین خواستار تسهیل امور مأموران واحد مدیریت پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری همدان بهویژه در حوزه ورود به اماکن شخصی شد و گفت: نیروهای انسانی این واحد شهرداری نیازمند دستور قضایی بهویژه در اماکن شخصی هستند که پیش از این به عنوان ضابط خاص ورود پیدا میکردند؛ اما در حال حاضر به صورت موردی مجوز داده میشود.
علی فتحی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز با اشاره به توقف عملیات پوشش رودخانهها در محدوده مناطق مسکونی حاشیه شهر و خسارت جانی که برای شهروندان به همراه دارد؛ گفت: برخی از منازل به دلیل نبود نظارت توسط مسئولان گذشته، در چند قدمی این رودخانهها احداث شده اند؛ از این رو عملیات پوشش این رودخانه ها باید ادامه یابد.
درخواست مجوز قانونی برای شناسنامهدار کردن درختان
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این نشست خواستار تعیینتکلیف پرونده پمپ بنزین چهار راه پژوهش شد و گفت: ساکنان اطراف این پمپ بنزین بارها نسبت به طولانی شدن روند رسیدگی به شکایات و اعتراض های خود گلایه کردهاند و معتقدند این پمپ بنزین، سلامت آنها را تهدید میکند.
رضوان سلماسی در ادامه با انتقاد به روند از بین رفتن باغ ها و درختان در همدان، گفت: انتظار داریم با کمک دادستانی از پیشروی این مشکل، جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: برای شناسنامه دار کردن درختان واقع در سطح باغ ها و املاک شخصی نیاز به مجوز قانونی است.
توجه جدی به پژوهش شهری برای جهش در مدیریتشهری
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان نیز با اشاره به برگزاری یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریتشهری با حضور حدود هزار نفر از مدیران شهری، شهرداران و مراکز مطالعاتی پژوهشی شوراهای اسلامی سراسر کشور در برج میلاد، گفت: این رویداد با هدف توسعه گفتمان علمی، تبادل اندیشهها، اشتراک دانش و انتقال تجارب موفق حوزه مدیریتشهری بوده است.
ابراهیم مولوی افزود: امروزه معضلات مدیریتشهری از آلودگی هوا، مباحث حملونقل و ترافیکی، آسیبهای اجتماعی، ارتقای تابآوری شهری، بافتهای فرسوده، لزوم تجدید ساختار و چابکسازی بدنه اداری و ستادی، شیوههای نوین تأمین منابع مالی شهرداری و استفاده از سرمایههای خرد و کلان برای توسعه شهر و همچنین طراحی ساختاری برای استفاده بهینه از تمامی توانهای شهری، موجب توجه جدی به مطالعات و پژوهش شهری شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: شاهد اثربخشی پژوهشهای کاربردی در توسعه پایدار شهری بوده و شهرها را به عنوان یک موجود زنده که دائماً در حال تغییر و تحول هستند، بهصورت علمی و فنی اداره کنیم و روزبهروز شاهد جهش در حوزههای مختلف مدیریتشهری باشیم.
نظر شما