به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی قهرمانی ظهر پنجشنبه در آئین تودیع و معارفه دادستان سابق و شهرستان بندرعباس اظهار کرد: امیدوارم بتوانم کمکی به مردم کرده باشم و برای نظام مقدس جمهوری اسلامی کارآمدی لازم را داشته باشم.
وی با بیان اینکه کشور در جنگ اقتصادی تحمیل شده با دشمنان خود قرار دارد، عنوان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی مبارزه با فساد و خصوصاً قاچاق، بهترین راه برای حمایت از رزمندگان این عرصه یعنی تولیدکنندگان است.
دادستان بندرعباس با ذکر این نکته که هرمزگان به دلیل شرایط خاصی که دارد میتواند سهم عمدهای در مبارزه با قاچاق کالا داشته باشد، تصریح کرد: زمانی میتوان گفت که مبارزه واقعی با قاچاق کالا رقم خورده است که تولیدکنندگان ما آثار آن را در استانهایی نظیر تبریز، شیراز و مشهید نیز احساس کنند.
قهرمانی با اشاره به اینکه دادگستری هرمزگان برای مبارزه با فساد و قاچاق کالا تدابیر مهمی را اتخاذ کرده است، ابراز کرد: پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا در دستور کار قرار دارد و در این راستا به دستگاههای ایکسری نیاز است.
وی ناهماهنگی بین بخشی و عدم وجود ارتباط سیستمی میان گمرک و سایر نهادهای مرتبط را یکی از دلایل جولان دادن قاچاقچیان دانست و اذعان کرد: عدم ارتباط سیستمی و واگذاری امور مهم به عوامل انسانی باعث شده زحمات و سیاستهای مبارزه با قاچاق با تخلف یک عامل انسانی به نتیجه نرسد، در سیستم فعلی یک نفر بهعنوان ارزیاب میتواند همهکاره باشد و بعضاً نیروهای انسانی که در این قسمتها زحمت میکشند در معرض آسیب و فساد هستند.
دادستان بندرعباس با بیان اینکه باید پلیس امنیت اقتصادی فعالتر شود، اظهار کرد: پلیس اقتصادی باید دسترسی کامل به همه سامانههای مرتبط را داشته باشد، طبق دستور دادستان کل کشور، شخص دادستان بهطور مستمر از گمرک و مبادی مربوطه بازرسی و سرکشی خواهد داشت.
قهرمانی افزود: در شرایط جنگ اقتصادی امروز پروندههای قاچاق بهعنوان پروندههای قرمز محسوب شده و تحت نظارت مستقیم شخص دادستان رسیدگی خواهند شد، ارجاع، اظهارنظر و صدور کیفرخواست آنها با شخص دادستان خواهد بود.
وی تصریح کرد: مجازاتهای تکمیلی در خصوص جرایم قاچاق با هماهنگی محاکم انقلاب در دستور کار است و هرکس یکبار نیز مرتکب جرم قاچاق شود علاوه بر مجازات اصلی بهعنوان مجازات تکمیلی از حضور و فعالیت در گمرکات و بنادر سراسر کشور محروم خواهد شد؛ کما اینک قبلاً نیز چنین احکامی در استان صادر شده است.
دادستان بندرعباس عنوان کرد: قاچاق سازمانیافته طبق قانون برنامهریزی و هدایت گروهی و تقسیمکار برای ارتکاب جرم قاچاق است، لذا قاچاقها میلیاردی در استان ما سازمانیافته هستند و معتقدم در هرمزگان به لحاظ شرایط خاص بدون برنامهریزی و تقسیمکار قاچاق امکانپذیر نیست و اکثر موارد ارتکابی سازمانیافته و در صلاحیت دادسرا هستند.
قهرمانی خاطرنشان کرد: علاوه بر حوزه مبارزه با جرایم و وظایفی که مدعیالعموم در راستای تحکیم مجرمان دارد، جایگاه دادستان در سایر حوزهها مثل حقوق عامه پیشگیری از وقوع جرم، کاهش ورودی پروندهها، کاهش جمعیت کیفری زندانها، تسهیل رویهها، افزایش بهرهوری و کارآمدی منابع انسانی نیز مدنظر است.
نظر شما