به گزارش خبرنگار مهر، یوسف گازران، بعد از ظهر پنجشنبه در پویش ملی گیاهان دارویی که با حضور مسئولین استانی در کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: آنچه موجب میشود کشت و توسعه گیاهان دارویی را داشته باشیم، اراضی خرده مالکی و وجود نیروی کار بسیار است که متأسفانه با این امکانات روستاییان به شهرها مهاجرت کرده و حاشیهنشین میشوند؛ ولی در روستا با حداقل اراضی میتوان بیشترین درآمد را داشت.
وی افزود: ایجاد اشتغال در گیاهان دارویی بسیار زیاد است؛ به طوری که برای برداشت گل گاو زبان، به مدت ۵۰ روز، ۷۰ تا ۸۰ کارگر نیاز داریم. همچنین در خراسان رضوی بازار فروش محلی بسیار خوبی داریم. البته هنوز کشاورزان، تجار و بازاریان را نمیشناسند اما با این وجود، برای فروش مشکلی نداریم.
مجری طرح گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: فرهنگ مصرف گیاهان دارویی در استان خراسان رضوی بسیار خوب است و اهالی از قدیم با دمنوش بزرگ شدهاند و کمتر به دکتر مراجعه میشود. درآمدی که از گیاهان دارویی حاصل میشود، بسیار بیشتر از سایر محصولات کشاورزی در روستاها است.
وی اضافه کرد: اکنون بر اساس آخرین آمار، ۲۸ هزار و ۸۵۹ هکتار کشت گیاهان دارویی در استان داریم. خراسان رضوی در کشت گیاهان دارویی رتبه یک را در کشور دارد و گل محمدی ۱۷۱۰ هکتار، زیره ۱۸۷۰۰ سبز، بالنگو ۲ هزار هکتار از کشت استان را شامل میشود.
گازران ادامه داد: در توسعه کشت گیاهان دارویی، تلاشهای بسیاری شده و با استقبال خوبی مواجه شدهایم و هیچ مشکلی در توسعه کشت گیاهان دارویی به جز در زمینه نیاز به سرمایهگذار، نداریم.
وی در ادامه ابراز کرد: با توجه به اینکه مراتع رو به افول بوده و سرانجام از بین خواهند رفت و از مراتع به اندازه کافی برداشت میشود، سعی شده محصولات مرتعی را زراعی کنیم
مجری طرح گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی خراسان رضوی در انتها گفت: در دو سال گذشته در چهار شهرستان خرید توافقی آغاز شد و بین کارخانهداران، شرکتها و کشاورزان انجام گرفت. در این مدت، تلاش شد سرمایهگذار فرآوری اولیه محصولات را شروع کند. راهاندازی بورس زعفران و زیره سبز به عنوان اولین استان در خراسان رضوی تشکیل شد و هنوز هیچ بورس گیاهان دارویی در استانهای دیگر تشکیل نشده است و امیدواریم محصولات دیگر وارد بورس شوند تا با قیمت بهتری به فروش برسند.
نظر شما