به گزارش خبرنگار مهر، محسن احتشام عصر دوشنبه در دیدار با مشاور معاون وزیر امور خارجه اظهارکرد: در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری تجار و صادرکنندگان نیاز به حمایت و پشتیبانی وزارت امور خارجه برای افزایش تعاملات دارند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیانکرد: با باز شدن دفتر وزارت امور خارجه بسیاری از مسائل در زمینه ویزای تجار حل شد ولی هنوز گلایههایی در این زمینه وجود دارد که قابل رفع است.
احتشام ادامهداد: نمایندگیهای وزارت امور خارجه در استانها با همکاری و همافزایی با اتاقهای بازرگانی میتوانند نقش بسیار مهم و مؤثری در معرفی برخی از محصولات داشته باشند که نمونه آن را در معرفی زعفران در بازار نوظهوری چون ژاپن داشتیم.
وی افزود: با توجه به نقاط ضعفی که تجار و بازرگانان در حوزه کسب و کار خود احساس میکنند توقعاتی دارند چرا که در حال حاضر اولویت کشور توسعه صادرات است.
علیرضا خامه، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: اینکه وزارت امور خارجه از نگاه صرف دیپلماسی و سیاسی نگاهی به سمت مسائل اقتصادی پیدا کرده است، بسیار ارزشمند است.
وی اظهار کرد: متأسفانه ما به افغانستان هیچگاه به عنوان یک شریک اقتصادی نگاه نکردهایم در حالی که با توجه به جمعیت افغانستان یک بازار هدف دارای اهمیت است.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه نباید به افغانستان تنها یک نگاه امنیتی داشته باشیم، ادامهداد: اگر به افغانستان در حوزه صادرات و واردات نگاه جدی داشته باشیم به خوبی در عبور از تحریمها میتوانیم از آن استفاده کنیم.
خامهزر یادآورشد: ما پول پیش از افغانستانیها میگیریم و سپس برای آنان کالا صادر میکنیم که در هیچ کجای دنیا و با هیچ کشوری چنین رابطه نزدیکی نداریم.
وی با اشاره به اینکه سیاست ما بر پایه یک اقتصاد قوی شکل میگیرد، گفت: انتظار ما این است که کنسولگریها برای تهیه ویزا، تجار و صادرکنندگان با کشورهای هدف صادراتی را اذیت نکرده و شرایط کار را برای آنان تسهیل کنند.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی یادآورشد: یکی از خواستههای ما ایجاد سرکنسولگری افغانستان در خراسانجنوبی و به طور متقابل سرکنسولگری ایران در ولایت فراه است.
خامهزر گفت: خراسانجنوبی دالان ورودی مسافر از افغانستان است و در حوزه صادرات به کشور افغانستان به دیگر استانها نیز خدمات دهی میکند.
نظر شما