به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر مرتضوی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در محل ستاد دادگستری کل خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه طرح راهاندازی ستادی برای رسیدگی به جرایم انتخاباتی در مراکز استانها و شهرستانها را به قوه قضائیه دادهایم، اظهار کرد: این طرح بعد از بررسی بهصورت بخشنامه به همه استانها ابلاغ شد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه برای یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی حدوداً ۷۰ جلسه انتخاباتی در این ستاد برگزار شده است، افزود: ریاست این ستاد در سطح استان با رئیسکل دادگستری است. ممنوعیت سوءاستفاده از امکانات و اموال دولتی، ممنوعیت سیاه نمایی و تخریب بهویژه در فضای مجازی، تبلیغات زودهنگام از جمله تخلفاتی است که در این ستاد به آن رسیدگی خواهد شد.
مرتضوی تصریح کرد: سوءاستفاده از نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی از دیگر تخلفات انتخاباتی است، برخی از نامزدهای انتخاباتی که در حال حاضر نماینده مجلس هستند تا به امروز نظارتی بر نهادها و مکانهای مختلف نداشتهاند ولی در حال حاضر که نزدیک به انتخابات است همهجا حضور پیدا میکنند لذا رسانهها باید بر روی این موضوع حساس باشند.
وی ادامه داد: حوزههای انتخاباتی به سه دسته حساس، نیمه حساس و عادی تقسیم میشود که هرکدام با توجه به شاخصههای خود برنامهریزیهای خاص خود را میطلبد. تشکیل شعب ویژه انتخابات در دادسراها و دادگاههای تجدیدنظر و دادگاه کیفری یک اقدام دیگر ستاد انتخابات خراسان رضوی است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اینکه قضات این دادگاهها مشخص و جلسات آموزشی برای آنها برگزار شده است، ابراز کرد: مطابق آمار بیشترین تخلف انتخاباتی مربوط به روز رأیگیری است لذا باید اقدامات پیشگیرانه برای این حوزه در نظر بگیریم.
مرتضوی با بیان اینکه کمیته فضای مجازی در زیرمجموعه این ستاد تشکیل شدهاست، ادامه داد: در ادارات دولتی مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزشوپرورش، نیروی انتظامی و… کمیته فرعی تشکیل شده است، آسیبهای انتخابات ریاست جمهوری سال قبل شناسایی شده است و اقدامات لازم برای پیشگیری از آنها در این دوره انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه با هر تخلف و جرمی برخورد قاطع خواهد شد، افزود: در رسیدگی به تخلفات فرقی بین مدیران اجرایی و سایر داوطلبان نیست و با هرگونه تخلف برخورد خواهد شد، قضات باید در روز انتخابات حضور فعال و میدانی در حوزههای اخذ رأی داشته باشند تا آسیبها به حداقل برسد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر دو تخلف انتخاباتی در زمینه جعل عنوان و سو استفاده از نهادهای حمایتی در دو شهرستان خراسان رضوی ثبت شده است.
مرتضوی با تأکید بر اینکه پیشگیریهای فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و انتظامی بر پیشگیریهای کیفری اولویت دارد، اظهار کرد: یکی از اقدامات ما در قوه قضائیه راهاندازی سامانه «سجام» به آدرس www.adliran.ir است که در حال حاضر چهار هزار نفر عضو دارد، مردم نیز با ثبتنام در این سامانه، میتوانند هرگونه جرایم و تخلفات انتخاباتی را گزارش بدهند.
وی با تأکید بر نقش رسانه در پیشگیری از وقوع جرم، گفت: پنجمین جشنواره ملی ایدهها و فرصتها کاری با اولویت شناسایی آسیبهای اجتماعی و ارتقای آموزش و کسبوکار برگزار خواهد شد. محورهای این جشنواره شامل پیشگیری از جرایم اقتصادی و فساد اداری، پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی، اعتیاد و مواد مخدر، جرایم و تخلفات رانندگی، پیشگیری از جرایم حوزه پزشکی، پیشگیری از جرایم مالکیت معنوی، ارائه خدمات حقوقی و قضائی، مشارکت و مسؤولیت اجتماعی است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به تأکید رئیس قوه قضائیه بر مردمی بودن فعالیتها، عنوان کرد: تلاش میکنیم از ظرفیتها و تواناییهای مردم و دستگاهها در این جشنواره بیشتر استفاده کنیم.
مرتضوی در خصوص فرآیند و مراحل جشنواره اظهار کرد: مرحله اول از ۱۲ آذرماه تا اول بهمنماه شامل فراخوان و تبلیغات کشوری است، مرحله دوم ۱۸ آذرماه تا ۲۹ دیماه و شامل ثبتنام تیمها در سایت جشنواره است.
وی از برگزاری پیش رویداد نیم روزه این جشنواره در ۱۹ دیماه در تهران خبر داد و گفت: یکم تا دهم بهمن داوری بین ایدهها و ۳۰ تیم برگزیده انجام میشود و از تاریخ ۲۳ بهمن تا ۸ اسفندماه ارزیابی نهایی ایدهها و تیمهای برتر صورت میگیرد و هشتم اسفندماه شاهد برگزاری اختتامیه این جشنواره خواهیم بود.
نظر شما