به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر، مديرکل صنايع معدني وزارت صنايع و معادن امروز درجمع خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: با گشايش حساب ذخيره ارزي براي توليد43 ميليون تن سيمان از حساب ذخيره ارزي تا پايان برنامه چهارم ظرفيت توليد سيمان کشور به 75 ميليون تن خواهد رسيد.
عباس صفاکيش افزود: بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته امسال قرار است 30 ميليون تن در کشور سيمان توليد شود که در9 ماهه امسال 23 ميليون تن آن توليد شده که 600 هزار تن بيشتر از برنامه پيش بيني شده است.
وي تصريح کرد: ظرفيت توليد سيمان در9 ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته 7/6 درصد رشد داشته است.
وي با اشاره به برنامه دولت براي واردات 5/1 ميليون تن سيمان در سال آينده گفت: با اين واردات بتدريج بازار سيمان تنظيم و با افزايش توليد کمبود آن در کشور برطرف خواهد شد.
صفاکيش افزود:50 درصد درآمد کارخانجات سيمان براي جبران واردات سيمان و30 هزار ريال نيز براي نوسازي و بازسازي کارجانجات اختصاص خواهد يافت.
وي تصريح کرد: با راه اندازي سيمان بوشهردر هفته گذشته با ظرفيت يک ميليون تن، سيمان سفيد بنويت در ماه گذشته ، سيمان داراب در خرداد ماه سالجاري با ظرفيت يک ميليون تن ، سيمان کهکيلويه با ظرفيت 210 هزار تن و بوهروک يزد با ظرفيت بيش از يک ميليون تن در سال آينده ، ظرفيت توليد سيمان کشور تا پايان سال 85 به 50 ميليون تن خواهد رسيد.
وي در مورد به صادرات سيمان افزود: براي صادرات سيمان منع قانوني وجود ندارد اما کارخانجات با توجه به نياز بازارداخل ميزان صادرات راکاهش داده اند.
به گفته وي، صادرات کلينکردر 9 ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته با 155 هزارتن ، 27 درصد کاهش يافته است.
صفاکيش در مورد توليد شيشه و کاشي گفت: امسال نسبت به سال گذشته 394 هزار تن شيشه جام توليد شده که تا پايان سال به 580 هزار تن خواهد رسيد.
وي تصريح کرد: ميزان توليد کاشي از92 ميليون مربع در سال گذشته به 150 ميليون مترمربع در سال جاري خواهد رسيد.
گفته وي ، با راه اندازي واحدهاي جديد کاشي ، توليد آن از150 به 190 ميليون متر مربع در سال 83 و به 220 ميليون مترمربع در سال 84 خواهد رسيد.
مديرکل صنايع معدني وزارت صنايع و معادن خاطر نشان کرد: در هشت ماهه امسال مجموع صادرات فرآورده هاي معدني و صنايع معدني کشوربه 203 ميليون دلار رسيده است.
به گفته وي، صادرات کاشي در هشت ماهه سال گذشته 42 هزارتن به ارزش 10 ميليون و 800 دلاربود که اين رقم در هشت ماهه امسال مدت به 59 هزار تن به ارزش 16 ميليون دلار رسيد.
نظر شما