به گزارش خبرنگار مهر، کامران گردان ظهر سه شنبه در کمیسیون شهرسازی شورای شهر همدان با اشاره به بخشنامههای کشور در خصوص حفظ باغات، اظهار کرد: دستورالعمل این بخشنامهها ممکن است برای بعضی از شهرها سنخیت نداشته و متفاوت باشد بر این اساس نیاز است برای شهرها پیشنهادات عملی داده شود.
کامران گردان با بیان اینکه لازم است دستورالعمل کشوری در حفظ باغات را برای شهر همدان بومی سازی کنیم، اضافه کرد: میتوانیم با ارائه پیشنهادی اساسی در این زمینه با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط از تخریب و از بین رفتن تدریجی باغات جلوگیری و همدان را به الگویی در سطح کشور مطرح کنیم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه مالکان برای حفظ باغات خود نیاز به بنا و ساختمانی جهت نگهداری ابزار باغ دارند بر این اساس باید مجوز احداث بنا برای حفظ باغات در حد امکان و با توجه به شرایطی که به حفظ باغات کمک میکند داده شود ضمن اینکه برای این کار وضعیت اسناد مالکیتی همدان که بیشتر به صورت شعیری است در نظر گرفته شود.
مردم برای اخذ مجوز احداث بنای باغی دچار سردرگمی شده اند
رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان نیز با اشاره به مصوبه احداث بنا در مقطع باغات بالای ۲ هزار متر، گفت: این مصوبه برای مقطعی جهت جلوگیری از تفکیک باغات بوده است.
سید مسعود عسگریان با اشاره به تاکید مدیرکل جهاد کشاورزی استان مبنی بر نگاه اقتصادی به تولیدات باغات شهر، اظهار کرد: امروز مردم به باغات نگاه بهرهبرداری اقتصادی ندارند، بلکه به عنوان تفرجگاه و مکانی برای گذران اوقات فراغت از آن استفاده میکنند.
عسگریان اضافه کرد: آئین نامه کنونی برای حفظ باغات مربوط به مصوبه هیئت وزیران است و میتوانیم آن را اصلاح کنیم.
عسگریان اظهار کرد: متأسفانه چون جزیرهای کار میکنیم هر کدام به دنبال توضیح کار خود هستیم و امروز مردم دچار چندگانگی و سردرگمی در این مبحث شده اند.
وی گفت: این مشکل باید با محوریت استانداری و با برگزاری جلساتی حل شود و باید با اهداف و برنامه ریزی مشخصتری دستورالعمل مناسبی تهیه شود که این امر میتواند در حفظ باغات بسیار تأثیر گذار باشد.
نظر شما