۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۳:۰۴

تولید سیمان امسال به 42 میلیون تن می‌رسد

محمد حسین بصیری معاون وزیر صنایع و معادن از برنامه افزایش تولید سیمان از 35 میلیون تن سال گذشته به 42 میلیون تن در سال‌جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین بصیری طی سخنرانی که در سالن آمفی تاتر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور داشت، روند کنونی توسعه بخش معدن را تشریح کرد.

وی در این مراسم ضمن تقدیر  از عملکرد سازمان زمین شناسی اظهار داشت: بودجه اکتشافات سازمان زمین شناسی کمتر از یک بیستم بودجه  ای است که برای اکتشافات نفت در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر صنایع و معادن گفت: تلاش می کنیم تا یک مرجعیت معدنی که متشکل از سازمان توسعه و نوسازی معادن ، معاونت امور معادن و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی است ایجاد کنیم تا سیاست گذاری‌ها و امور مربوط به بخش معدن با انسجام بیشتر و هدفمند تر به پیش برود.

وی تفسیر سلیقه ای از اصل 44 را نادرست خواند و گفت: خصوصی سازی در بخش معادن به دلیل انفال بودن باید با دقت خاصی انجام پذیرد.

بصیری گفت: اگر می خواهیم در پایان مسئولیت خود افتخار کنیم که کارهای موثری انجام داده ایم باید از اقتصادی بودن طرح‌ها مطمئن شویم و بعد نسبت به اجرای آن اقدام کنیم. معاون وزیر صنایع و معادن افزود: ما وارث کارخانه هایی در کشور هستیم که سالانه 30 میلیارد تومان ضرر می دهند.

وی گفت: بنده از روسای سازمان صنایع و معادن استان ها می خواهم که به افرادی که می خواهند با اهداف سودجویانه و با اهرمهای مختلف اقدام به احداث کارخانه های غیر اقتصادی کنند اجازه فعالیت ندهند.

وی افزود: تجربه توسعه صنعت سیمان در ایران باید دراختیار صنعت فولاد قرار گیرد چرا که رشد تولید سیمان قابل مقایسه با فولاد نیست.

بصیری خاطرنشان کرد: در سال 85 ، 35 میلیون تن سیمان در کشور تولید شد که این رقم در سال جاری به 42 میلیون تن خواهد رسید و در سال آینده نیز 10 میلیون تن به تولید سیمان کشور اضافه می کنیم.

وی کشور چین را الگوی مناسب برای توسعه صنعت فولاد خواند و گفت: این کشور با تجربه 35 ساله در صنعت  فولاد توانست سالانه 50 میلیون تن به ظرفیت فولاد خود اضافه کند در صورتی که ایران با تجربه بیش از 40 سال هنوز در ابتدای راه می باشد.

وی حضور بخش خصوصی در صنعت فولاد را ضروری دانست و افزود: تلاش داریم  تا حضور مردم را در صنعت فولاد نهادینه کنیم. وی درادامه از روسای سازمان صنایع و معادن استان‌ها خواست تا جرثقیل های معدنی را در معادن سنگ‌های تزئینی جایگزین بولدزر کنند که این کار می تواند در افزایش بهره بری  و کیفیت تولید و همچنین کاهش چشمگیر هزینه های نقش  بسزایی را ایفا کند.

بصیری توسعه سنگ های قیمتی در ایران را یکی از برنامه های اصلی معاونت امور معادن خواند و گفت: گردش مالی تجارت سنگ های قیمتی در کشور هندوستان 100 میلیارد دلار است و اشتغال این بخش حدود 5/3 میلیون نفر است . همچنین تایلند با این که معادنی در زمینه سنگ های قیمتی ندارد اما توانسته است در تولید سنگ های قیمتی 5/1  میلیون نفر اشتغال ایجاد کند. 

وی از سازمان زمین شناسی خواست تا اکتشافات سیستماتیک در مورد سنگ های قیمتی را در برنامه قرار دهد.

بصیری در ادامه افزود: به منظور توسعه صنعت جواهرات و سنگ های قیمتی برنامه داریم تا با همکاری بخش خصوصی  برج جواهرات در ایران احداث کنیم . معاون  وزیر صنایع و معادن  تقویت نظام مهندسی معدن را در استان ها ضروری دانست و گفت: در حال حاضر 12 هزار نفر عضو این سازمان  هستند.

بصیری بهبود روابط با کشورهای معدنی را یکی از برنامه های معاونت معدنی  خواند و گفت: وزارت صنایع و معادن همکاری های مناسبی را با کشورهای  گینه، ونزوئلا ، آفریقای جنوبی در بخش معدن و صنایع معدنی آغاز کرده است.

معاون وزیر صنایع و معادن از اهدا یک محدوده معدنی بوکسیت از طرف دولت گینه به جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: برای تامین بوکسیت ( ماده اولیه تولید آلومینا) باید اکتشافات جدی را در معادن بوکسیتی که ایران در گینه کوناکوری در اختیار دارد انجام دهیم .

کد خبر 480925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha