مهر بررسی کرد؛

واکنش منفی کاربران عرب به دیدار الغانم با عضو گروه الاحوازیه

واکنش منفی کاربران عرب به دیدار الغانم با عضو گروه الاحوازیه

اقدام رئیس پارلمان کویت در دیدار با عضو گروه موسوم به الاحوازیه باعث واکنش منفی کاربران عرب در شبکه های مجازی شد.

خبرگزاری مهر - سرویس بین الملل انتشار خبری از سوی پایگاه موسوم به «احوازنا» مبنی بر دیدار «مرزوق الغانم» رئیس پارلمان کویت با «حکیم الکعبی» عضو گروه موسوم به جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز (گروه الاحوازیه) بحث و جدل‌های فراوانی را در خصوص قصد و نیت الغانم برای انجام چنین کاری برانگیخت.

پایگاه مذکور اعلام کرد که الغانم در جریان این دیدار نشان «سپر رزمی» را به الکعبی اعطا کرده است. طبق اعلام این پایگاه، نشان مذکور در حاشیه برگزاری کنفرانس «پارلمانی‌ها برای آزادی اهواز» به الکعبی اعطا شده است. بر اساس تصاویر منتشر شده، در جریان دیدار رئیس پارلمان کویت با الکعبی، «عبدالله فهاد العنزی» نماینده پارلمان کویت حضور داشته است.

گروه تروریستی الاحوازیه که در سال‌های اخیر برنامه ریزی‌های متعددی برای ناامن کردن اهواز به اجرا گذاشته و در جریان اعتراضات مردمی نیز نقش مهمی در به خشونت کشیدن این اعتراضات داشت، می‌خواهد از طریق بی ثبات کردن منطقه، زمینه را برای جدایی خوزستان از ایران فراهم کند؛ همان اقدامی که صدام با حمله به ایران سعی کرد آن را به ثمر برساند، ولی شکست خورد.

این تشکیلات از آغاز تأسیس تا خرداد ۱۳۸۴ اقدام به جذب و آموزش بیش از ۳۰ تن از عناصر دارای تفکرات تجزیه طلبانه و مساعد انجام اقدامات عملیاتی برای وارد شدن به فاز نظامی و… نمود.

بعد از انتشار این خبر کاردار سفارت کویت در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.

در این جلسه، دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه با اشاره به ضرورت احترام متقابل در روابط فیمابین، اقدامات صورت گرفته در کویت را محکوم کرد و اظهار داشت: اینگونه اقدامات دخالت آشکار در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران و نقض اصل حسن همجواری و اظهارات دوستانه مقامات کویتی بوده و در تضاد با اصل احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی ایران است.

این در حالیست که عبدالله فهاد یکی از نمایندگان کویتی برای توجیه این نشست اعلام کرد که در جریان این نشست در خصوص موضوع رساله فوق لیسانس کعبی در خصوص «دمکراسی در کویت» رایزنی شد!

اقدام عجیب رئیس پارلمان کویت در برابر چنین شخصیت ضد ایرانی باعث شد تا کاربران عرب در شبکه های مجازی به ویژه توئیتر به شدت به آن واکنش نشان دهند. بررسی این واکنش‌ها نشان می‌دهد که اعراب به ویژه کویتی‌ها این اقدام رئیس پارلمان کشورشان را موضع رسمی کویت در قبال ایران ندانسته و آن را یک اشتباه سیاسی فاحش توصیف می‌کنند.

در همین خصوص یک نماینده کویتی در پیامی توئیتری از اقدام رئیس پارلمان این کشور در استقبال از یک گروهک تجزیه طلب ضد ایرانی انتقاد کرد و آن را به نفع کویت ندانست. «خلیل عبدالله ابل» در صفحه توئیتر خود نوشت: استقبال از گروهک موسوم به کنفرانس آزادسازی الاحواز و تجلیل از آنها توسط رئیس مجلس امت از لحاظ سیاسی اقدامی خطرناک و بیهوده بود.

وی افزود: این اقدام به نفع کویت نبود و حمایت رسمی از یک گروهک مسلحانه برعلیه کشور همسایه ای که منافع مشترکی با کویت دارد، پذیرفتنی نیست.

یک کاربر به نام مصطفی نیز نوشت: چه کسی اجازه برگزاری کنفرانس مخالفان اهوازی را در کویت داده است؟ آیا دولت درباره ویزای جدایی طلبان مذکور و ورود آنها به کویت تحقیق کرده است؟ آیا رئیس پارلمان متوجه موضع گیری خود در قبال دیدار با جدایی طلبان و تأثیر آن بر روابط میان دو کشور است؟

یک کاربر عرب دیگر نیز با عذرخواهی از ملت ایران به ویژه اعراب این کشور تاکید کرد که رئیس پارلمان کویت نماینده مردم این کشور در قبال ملت ایران نیست.

یک کاربر نیز به نام صالح عثمان السعید نوشت: اهواز بخشی از جمهوری ایران است. این آن چیزی است که ما می‌دانیم و تمام نهادهای بین المللی به آن اذعان دارند. از ایران چه می‌خواهید؟ ما به کجا می‌رویم؟ شما که هستید که می‌خواهید سرنوشت اهواز را مشخص کنید. برخی افراد به دنبال تخریب روابط ما با ایران که دوست و همسایه ما است هستند. ضربه زدن به سیاست خارجه ما که به میانه روی معروف است یک اقدام احمقانه است.

یک کاربر عرب به نام حسن الموسوی نیز در این خصوص نوشت: دیدار با رئیس شورای یک جنبش جدایی طلب علیه یک کشور همسایه؟ این به معنی یک اشتباه سیاسی فاحش است که حتی افراد تازه کار در جهان سیاست آن را مرتکب نمی‌شوند. تصور کنید اگر رئیس پارلمان ایران با رئیس جنبشی که خواهان پیوستن کویت به عراق بود دیدار می‌کرد موضع ما چه بود؟

یک کاربر دیگر نیز به نام عبدالوهاب جابر جمال نوشت: آیا این اقدام با موضع خارجی کویت و روابط این کشور با ایران همخوانی دارد؟ هدف از برگزاری کنفرانس برای نمایندگان پارلمان در راستای آزاد سازی اهواز در کویت و اقدام رئیس پارلمان در تکریم آنها چیست؟ اگر ایران یک نشست ضد کویت برگزار می‌کرد و از مخالفان کویتی استقبال به عمل می‌آورد موضع کشور ما چه بود؟

یک کاربر عرب دیگر با نام دکتر صلاح الفضلی نوشت: با توجه به آنکه پیشتر جوانان کشور به دلیل انتشار پست‌های توئیتری به اقدام خصمانه علیه یک کشور دوست متهم شده‌اند آیا مرزوق الغانم نیز به اتهام اقدام خصمانه علیه ایران به دلیل دیدار با نماینده یک سازمان جدایی طلب محاکمه می‌شود؟

یک کاربر دیگر نیز با نام عبید الوسمی نوشت: دیدار با یک هیأت اهوازی یک فعالیت اجتماعی به شمار نمی‌رود و این مسأله سیاسی است؛ به معنی اتخاذ موضع رسمی در حمایت از یک جنبش مسلح علیه کشور همسایه که در سایه منافع استراتژیک با کویت رابطه دارد. چگونه اجازه داده می‌شود از کویت به عنوان محلی برای اقدام خصمانه آشکار بدون توجیه قابل قبول استفاده شود؟ اگر اهواز در خصوص تعیین سرنوشتش حق دارد، کویت حقی در اتخاذ چنین موضعی ندارد.

کد خبر 4810354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha