به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس در بررسی لایحه دو فوریتی بند (و) تبصره 13 قانون بودجه سال 1386 کل کشور پس از استماع سخنان موافق ومخالف با کلیات این لایحه به آن رای مثبت دادند.
بر اساس این گزارش، حسن کامران نماینده اصفهان در موافقت با کلیات این لایحه اظهار داشت: اگر قیمت گازوئیل به قیمت فعلی نباشد، فشار بر قشر زحمتکس کشاورز وارد می شود. کشاورزان با افزایش قیمت هر لیتر گازوئیل دچار مشکل حمل و نقل محصولات خود خواهند شد.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت گازوئیل و بنزین بر همه کالاها تاثیر دارد تصریح کرد: دولت کار درستی کرده که این لایحه را به مجلس ارایه کرده است.
وی خواستار تجدید نظر در تعیین قیمت گازوئیل شد.
علی اکبر آقایی رئیس کمیسیون عمران مجلس در مخالف با کلیات این لایحه دوفوریتی گفت عدم توجه به سرمایه گذاری، در وضعیت پالایشگاه موجب شده درکشور به واردات بنزین و گازوئیل وابسته شویم و بخشی از درآمد کشور به واردات صرف شود.
وی افزود: این واردات ما را ازعدالت اجتماعی دور کرده است یارانه در این بخش هدفمند نیست می توان در آمد حاصل از افزایش قیمت گازوئیل را صرف تقویت حمل و نقل عمومی کرد.
آقایی خاطر نشان کرد دولت و مجلس با درک متقابل موضوع و تخصیص بهینه منابع باید کمک کند تا منابع صرف نیازهای اساسی کشور شود. هم اکنون کشور نیازمند بودجه نظام هماهنگ پرداخت معوقه های فرهنگیان وجایگزینی خودروهای فرسوده است باید به سمت واقعی کردن قیمت ها برویم.
وی گفت: عدالت به جا مصرف کردن و هدفمند کردن هر قدر سوخت را رایگان توزیع کنیم به همان اندازه به ثروت ملی خیانت کرده ایم.
حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در موافقت با کلیات این لایحه دو فوریتی گفت: 56 درصد مصرف گازوئیل کشور برای حمل ونقل عمومی و 13 درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود یعنی درواقع 96 درصد مصرف گازوئیل جنبه عمومی دارد این در حالی است که 90 درصد مصرف بنزین جنبه خصوصی دارد.
وی افزود: اگر می خواهیم یارانه ها را هدفمند کنیم چرا یکدفعه افزایش در بخش کشاورزی انجام شود.
شهریاری از نمایندگان درخواست کرد تا درمورد تعیین قیمت گازوئیل به لایحه ای که دولت به مجلس ارایه کرده است بازگردند و قیمت گازوئیل بر اساس قیمت تعیین شده توسط دولت مشخص شود.
پس از اظهارات موافقان و مخالفان حسن زمانی نماینده ملایر پیشنهاد کفایت مذاکرات را داد که به تصویب نمایندگان رسید.
سپس نماینده دولت محمد قاسم حسینی معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دفاع از این لایحه دوفوریتی گفت در بودجه 86 در مورد گازوئیل هیچ پیشنهادی از طرف دولت مطرح نشده بود و این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس تصویب شد.
وی افزود: دولت معتقد است انجام یک کار بدون مطالعات کارشناسی به ویژه در مورد گازوئیل که ارتباط مستقیم با عامه مردم دارد می تواند مشکلاتی را برای کشور ایجاد کند.
حسینی تصریح کرد پس از بحث هایی در کمیسیون دولت تصویب شد که دولت یک بحث کارشناسی را همانند بحث بنزین داشته باشد و دولت در لایحه ای پیشنهاد خود را درمورد گازوئیل به مجلس ارایه کند.
درنهایت کلیات لایحه دو فوریتی اصلاح بند (و) تبصره 13 قانون بودجه سال 86 کل کشور با 110 رای موافق، 65 رای مخالف، 8 رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
نظر شما