به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی در حاشیه مراسم میز ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی اظهار داشت: یکی از برنامههای راهبردی امسال مان نهضت ساخت داخل است و هر کالا یا مواد اولیه ای به کشور در هر رشتهای واردات میشود، به خصوص در حوزههای صنعتی تبدیل به ساخت داخل بشود.
وی ادامه داد: این موضوع در قالب یک برنامه زمان بندی شده پیگیری میشود و فعلاً برنامهای سه ساله تا ۱۴۰۰ برای این منظور داریم که به لطف الهی این تفکر به خوبی در جامعه، مردم، صنعتگران و تولیدکنندگان در حال رشد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شرکتهای سفارش دهنده نیز از این موضوع استقبال خوبی کرده اند، تصریح کرد: نمونه اش میز ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی است که امروز برگزار شد و ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار یورو تجهیزاتی که در گذشته از خارج واردات میشد، به سازنده داخلی سفارش داده شد.
رحمانی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی با اعتقاد و باور وارد موضوع ساخت داخل شده است، گفت: امروز این قرارداد میان دو هلدینگ سیراف انرژی به عنوان سفارش دهند و ماشین سازی اراک به عنوان سازنده این تجهیزات منعقد شد، این گونه قراردادها در کشور همواره انجام میشود و ما فقط برخی از این قراردادها را که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، اطلاع رسانی میکنیم.
نهضت ساخت داخل مختص شرایط امروز و تحریم نیست
وی نهضت ساخت داخل را یک برنامه اساسی و راهبردی کشور دانست و اضافه کرد: این برنامه مختص شرایط امروز و تحریم نیست و به نحوی روی این برنامه کار میشود تا در هر شرایطی به عنوان راهبرد نجات اقتصاد و حل مسائل اساسی کشور عمل کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: توسعه، اشتغال، حفظ ارزش پول ملی و عمران و آبادانی در گروه توجه به ساخت داخل است که انصافاً استقبال مردم هم خوب بوده است و بر این باوریم که ادامه راه شهیدان بزرگی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای عزیزمان در حوزههای اقتصادی همین حفظ تولید ملی و ساخت داخل است.
داخلی سازی ۲ میلیارد دلار از واردات نفت، گاز و پتروشیمی در دست اجرا است
رحمانی گفت: در سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد دلار واردات کشور بوده است، بخشی از این واردات مواد مربوط به مواد اولیه و موادی است که چون تولید نداریم واردات آنها اجتناب ناپذیر است، اما در بخش عمدهای از این میزان واردات هم تولید داریم که حدود ۱۰ میلیارد دلار از این رقم را برای ساخت داخل گذاشتهایم که حدود ۲ میلیارد دلار آن در حوزه تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی است که برش سالیانه دارد و پیگیری میشود.
وی تصریح کرد: تا روزی که حتی یک قطعه قابلیت ساخت داخل دارد این نهضت را نمیگذاریم که متوقف بشود.
نظر شما