۲۳ دی ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳

آخرین اخبار از سیل بلوچستان؛

امداد رسانی به سیل زدگان با قایق و بالگرد/ کمک های ملی نیاز است

امداد رسانی به سیل زدگان با قایق و بالگرد/ کمک های ملی نیاز است

زاهدان - بارندگی های سیل آسا چند روز گذشته در منطقه بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری‌شدن سیلاب و خسارت به زیرساخت‌ها و منازل مردم شده که جبران آن نیازمند عزم و اراده ملی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بارندگی‌های سیل آسا چند روز گذشته در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری‌شدن سیلاب و خسارت‌های فروان به زیرساخت‌ها و منازل مردم شده که طبق نظر مسئولان و کارشناسان جبران آن نیازمند عزم و اراده ملی است.

طبق آخرین آمار براثر بارندگی چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان سیلاب ۵۰۰ محور روستایی را در این استان مسدود کرده همچنین طبق برآوردهای اولیه تاکنون به بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب خسارت وارد شده و راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه نیز از دو شب گذشته تاکنون بر اثر طغیان رودخانه‌های فصلی و بارش برف مسدود شده و برق ۱۲۰ روستا نیز قطع شده است.

علاوه بر اینها آمار اولیه حاکی از حجم بالای خسارت در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، زیرساخت‌های روستایی و ارتباطات رادیویی است اما جدای از همه این موارد در حال حاضر نیروهای امدادی از نظر اقلام امدادی و زیستی با مشکل مواجه هستند و لازم است تا دستگاه‌های امدادی کشوری به حوزه استان سیستان و بلوچستان کمک کنند.

آسمان ۱۵ نقطه سیستان و بلوچستان به اندازه یک سال بارید

مدیرکل هواشناسی سیستان وبلوچستان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۱۵ ایستگاه باران سنجی استان بیش از ۱۰۰ میلی‌متر باران گزارش شده که معادل بارش‌های یک سال زراعی در بلند مدت است.

محسن حیدری افزود: بیشینه بارندگی‌ها با میزان ۱۸۶ میلی‌متر از ایستگاه «دستگرد» از توابع نیکشهر گزارش شده و به دلیل قطع بسترهای ارتباطی این شهرستان میزان بارش‌های بعدازظهر و شنبه شب این ایستگاه هنوز دریافت نشده است. از ظهر شنبه تاکنون ارتباط تلفنی هواشناسی استان با ایستگاه‌های هواشناسی و بارانسنجی شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند و فنوج قطع شده است که با برقراری ارتباط اطلاعات بارندگی این مناطق نیز به روز خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همان‌طور که انتظار می‌رفت بیشتر بارندگی‌ها در نواحی مرکزی، غرب و جنوب غرب استان باریده است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، از ایستگاه‌های «مسکوتان» نیکشهر ۱۵۰، مومان بالا کنارک ۱۴۹.۵، «کهیر» کنارک ۱۴۹، «رئیس آباد» سرباز ۱۲۹، شهر بزمان ۱۲۷ شهر کنارک ۱۲۶.۵، دلگان ۱۱۷، «بنت» نیکشهر ۱۱۵، «سورکمب» چابهار ۱۱۳، «ساربوک» قصرقند ۱۰۹، شهر راسک ۱۰۷.۸ و «ترشاب» خاش ۱۰۵.۵ و «کهنوک دهپابید» خاش ۱۰۴ میلی متر باران باریده است. به طور کلی در ۱۴۵ ایستگاه بارندگی ثبت شده که ارتفاع بارش‌های ۹۴ ایستگاه بیش‌از ۵۰ میلی‌متر بوده. همچنین در ۱۷ ایستگاه بین ۱۰۰ تا ۱۸۶ میلی متر باران باریده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همان‌طور که انتظار می‌رفت بیشتر بارندگی‌ها در نواحی مرکزی، غرب و جنوب غرب استان باریده است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، از ایستگاه‌های «مسکوتان» نیکشهر ۱۵۰، مومان بالا کنارک ۱۴۹.۵، «کهیر» کنارک ۱۴۹، «رئیس آباد» سرباز ۱۲۹، شهر بزمان ۱۲۷ شهر کنارک ۱۲۶.۵، دلگان ۱۱۷، «بنت» نیکشهر ۱۱۵، «سورکمب» چابهار ۱۱۳، «ساربوک» قصرقند ۱۰۹، شهر راسک ۱۰۷.۸ و «ترشاب» خاش ۱۰۵.۵ و «کهنوک دهپابید» خاش ۱۰۴ میلی متر باران باریده است. به طور کلی در ۱۴۵ ایستگاه بارندگی ثبت شده که ارتفاع بارش‌های ۹۴ ایستگاه بیش‌از ۵۰ میلی‌متر بوده. همچنین در ۱۷ ایستگاه بین ۱۰۰ تا ۱۸۶ میلی متر باران باریده است.

عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان به بارش برف در برخی نقاط استان اشاره کرد و گفت: تا صبح یک شنبه گزارش‌های مردمی از بارش برف در توابع زاهدان و ارتفاعات حومه شهر، ارتفاعات نصرت آباد، روستای تمندان خاش، ارتفاعات تفتان در خاش و رشته کوه بی رک در مهرستان دریافت شده است.

امداد رسانی به یک هزار و ۱۷۳ آسیب دیده سیلاب در سیستان و بلوچستان

امداد رسانی به سه هزار و ۴۲۸ آسیب دیده سیلاب در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بارندگی‌های چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان رودخانه‌های فصلی طغیان کردند و تعدادی از راه‌های ارتباطی مسدود و منازل شماری از مردم در ۱۴ شهرستان در جنوب استان دچار آبگرفتگی شد.

رسول راشکی افزود: از همین رو تاکنون به سه هزار و ۴۲۸ فرد آسیب دیده از سیلاب در ۹۸۶ روستا در سطح استان توسط جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان امداد رسانی انجام شده است.

وی ادامه داد: نیروهای امدادی هلال احمر علاوه بر اسکان مردم درگیر طی این مدت یک هزار و ۵۸ تخته پتو، ۵۰۹ تخته موکت، ۲۵۲ دستگاه چادر و مقادیری نایلون و مواد غذایی بین افراد آسیب دیده در سطح استان سیستان و بلوچستان توزیع کردند.

راشکی با اشاره به اینکه تاکنون ساکنان ۶ روستا گرفتار در سیلاب در شهرستان کنارک تخلیه و به مناطق امن منتقل شده‌اند، تصریح کرد: همچنین مأموران هلال احمر تاکنون جان ۲۱ نفر از گرفتاران در طغیان رودخانه‌های محلی را نجات داده‌اند و ۸ خودروی گرفتار در سیلاب را نیز رها کردند.

بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان دچار خسارت شد

بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان دچار خسارت شد

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: براثر بارندگی چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان چندین مسیر ارتباطی اصلی و فرعی در این استان مسدود شد و سیلاب ۵۰۰ محور روستایی را در سیستان و بلوچستان مسدود کرد.

عباسعلی ارجمندی با اشاره به حجم بالای خسارت وارد شده به زیرساخت‌های جنوب سیستان و بلوچستان در سیلاب اخیر افزود: طبق برآوردهای اولیه تاکنون به بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان در پی بارندگی‌های اخیر خسارت وارد شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه نیز از شب گذشته تاکنون بر اثر طغیان رودخانه‌های فصلی و بارش برف مسدود شده است.

همه امکانات سیستان و بلوچستان جهت امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب استان بسیج شده اما کافی نیست و برای امدادرسانی مطلوب به ویژه در شهرستان‌های دلگان، کنارک و چابهار نیازمند امداد استان‌های همجوار و معین هستیم

وی با اشاره به اینکه این میزان بارندگی در طول ۳۰ سال اخیر در استان سیستان و بلوچستان بی‌سابقه بوده است، گفت: ۳۵۰ راه روستایی در حال حاضر کاملاً قطع است و همچنین ۱۲۰ روستا برق‌شان قطع شده است.

ارجمندی تصریح کرد: همه امکانات سیستان و بلوچستان جهت امدادرسانی به سیل‌زدگان جنوب استان بسیج شده اما کافی نیست و برای امدادرسانی مطلوب به ویژه در شهرستان‌های دلگان، کنارک و چابهار نیازمند امداد استان‌های همجوار و معین هستیم.

ریزش آوار در ۳ روستای سراوان یک کشته و دو زخمی برجای گذاشت

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از وقوع سه حادثه ریزش آوار در سه روستای سراوان و کشته شدن دختر بچه ۵ ساله خبر داد.

فریبرز راشدی ادامه داد: روز گذشته بر اثر ریزش آوار در ساعت ۱۳ و ۳۶ دقیقه روز گذشته در روستای «کهک» سراوان یک دختر بچه جان خود را از دست داد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های‌پزشکی زاهدان افزود: ریزش آوار ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه در «دزک» و ۱۲ و ۳۵ دقیقه در روستای «محمدی» سراوان نیز باعث مصدومیت ۲ نفر شد که مصدومین توسط دو دستگاه آمبولانس به بیمارستان «رازی» شهرستان سراوان منتقل شدند.

کمک به سیلزدگان سیستان و بلوچستان عزم و اراده ملی را می‌طلبد

استاندار سیستان و بلوچستان یکشنبه شب در بازدید از مناطق سیل زده «دشتیاری» چابهار اظهار داشت: کمک به سیلزدگان این استان به ویژه چابهار، کنارک و نیکشهر عزم و اراده ملی و حضور سازمان‌های غیردولتی مردم نهاد و خیران کشوری را طلب می‌کند.

احمدعلی موهبتی افزود: سیلاب ناشی از بارش‌های بی سابقه و حجم بالای آب و سرریز شدن ۲ سد زیردان و پیشین در چابهار خسارت‌های زیادی وارد کرده است،

وی ادامه داد: آب به واحدهای مسکونی مردم نفوذ کرده و به زیرساخت‌های راه، آب، برق، تلفن و اراضی کشاورزی خسارت جدی وارد کرده است.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تمامی ظرفیت‌های استان برای کمک رسانی به مردم سیل زده بسیج شده و مسئولان در کنار مردم به خدمات رسانی مشغول هستند.

وی گفت: با تمام توان مسئولان چابهار به مردم سیل زده امدادرسانی می‌کنند که جا دارد از تلاش‌ها و زحمات آنها تشکر و قدردانی شود.

موهبتی ادامه داد: برای پیگیری مسائل و مشکلات مردم سیل زده شخصاً به این مناطق سفر کرده‌ام و اعلام می‌کنم شرایط موجود به مسؤولان کشوری نیز گزارش شده تا در حد ملی به این منطقه توجه شود و مسائل و مشکلات و خسارت‌های دقیق و کارشناسی و میزان آنها متعاقباً به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

وی تصریح کرد: قشرهای مختلف مردم، مسؤولان، خیران محلی، استانی و کشوری کمک‌های نقدی و جنسی خود را به فرمانداری چابهار و یا هلال احمر این شهرستان تحویل دهند و از توزیع و یا حضور در محل و روستاهای چابهار خودداری کنند تا کمک‌ها به صورت کارشناسی به دست افراد خسارت دیده و نیازمند برسد.

استاندار سیستان و بلوچستان در تماس تلفنی با رئیس سازمان مدیریت بحران کشور وضعیت مناطق سیل زده چابهار و مناطق مختلف استان را گزارش کرد و خواستار کمک و مساعدت بیشتر دولت برای خدمات رسانی به مردم سیل زده و ارسال بالگرد برای نجات جان مردم و ارسال کمک‌ها به روستاهای مختلف شد.

امداد رسانی به سیل زدگان با قایق و بالگرد

دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت: ۲ فروند بالگرد جمعیت هلال احمر کشور برای خدمات‌رسانی سریع‌تر به هموطنان سیل زده سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه به این استان اعزام می‌شوند.

محمودرضا پیروی افزود: همچنین با توجه به بارندگی‌های سیل آسا در سیستان و بلوچستان که مشکلات فراوانی نظیر بسته شدن مسیرهای ارتباطی، آسیب به منازل مسکونی را به همراه داشت نخستین محموله چادر و موادغذایی این جمعیت امروز توسط هواپیما وارد این استان می‌شود تا در مناطق سیل زده مورد استفاده قرار گیرد.

وی ارزیابی دقیق میزان خسارت و تسریع در امداد رسانی را از اهداف سفر خود به سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بیشترین مشکلات سیلاب در سیستان و بلوچستان را در شهرستان‌های چابهار، کنارک، فنوج، نیکشهر و دلگان عنوان کرد و افزود: خدمات رسانی سریع و مطلوب به هموطنان سیلزده این استان در اولویت هلال احمر قرار دارد به طوری که با بسیج امکانات منطقه و کشور درصدد رفع مشکل مردم است.

وی بیان کرد: در صورت نیاز این آمادگی وجود دارد که سومین بالگرد نیز به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان اعزام شود.

کد خبر 4823982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha