به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی آبدار امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آثار تاریخی با توجه به شرایط مکانی، زمانی و اقلیمی به شکل یک نماد ملی و فرهنگی هستند که از نظر فنی و بصری، حفظ موجودیت و یکپارچگی آن با محوطه اطراف، حائز اهمیت است، گفت: تعیین حریم آثار تاریخی برای تضمین بقای اثر و پیوند آن با محیط پیرامون ضرورت دارد.
آبدار افزود: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان به منظور صیانت از ارزشهای تاریخی و فرهنگی آثار، تعیین حدود حریم از طریق پیوند اثر با محیط پیرامون و چگونگی انجام فعالیتهای پژوهشی و عمرانی داخل محدوده حریم اصول، معیارها، ضوابط و مقررات قانونی را تعیین و ابلاغ کرده است.
او با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی مجموعاً دارای ۱۸۳۴ پرونده ثبتی در فهرست آثار تاریخی و ۹۱ حریم مصوب است، اظهار داشت: در راستای صیانت از آثار تاریخی استان طی یک سال گذشته، برای ۴۴ اثر تعیین حریم صورت گرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه به پیگیری مستمر ثبت آثار منقول، غیرمنقول و معنوی استان گفت: در سال جاری ۱۶ اثرغیرمنقول، ۹ اثر ناملموس و ۱۰ اثر طبیعی از آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
گفتنی است، خانه صدقیانی، خانه کمپانی، خانه سلطان القرایی، سقاخانه اهراب، مسجد مولانا، یخچال قائم مقام، خانه بلورچیان، خانه باغ کلانتر، خانه کلکته چی و … از جمله آثار تاریخی آذربایجان شرقی هستند، که در سال ۹۸ تعیین حریم آنها در شورای عالی ضوابط حرایم بناهای تاریخی مصوب شده است.
نظر شما