محمد مهدی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه فرهنگ عمومی شامل باورهایی نظیر عاشورا و نوروز میشود که برای مردم جاافتاده است، ابراز داشت: هر چه فرهنگ عمومی است فرهنگی نیز هست ولی الزاماً هر چه که فرهنگی باشد به این معنا نخواهد بود که فرهنگ عمومی نیز قلمداد شود.
وی بابیان اینکه در فرهنگ عمومی باید در رابطه با موضوعاتی بحث شود که متولی خاصی ندارد، افزود: به طور مثال باید در این حوزه ورود کند که چرا انگیزه کار در جامعه کم شده یا راهکارهای جلوگیری از خشونت چیست اما برخی موارد متولی نظیر موسیقی و تئاتر چهار چوب تعریفشده دارند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه نباید مباحث دارای متولی و چهار چوب به شورای فرهنگ عمومی ورود پیدا کند زیرا موضوعاتی مانند موسیقی و تئاتر طبق ضوابط مشخص عمل میکنند، ابراز داشت: میبایست شورای فرهنگ عمومی نسبت به موضوعات مشترک بین مردم نظیر راهپیمای اربعین، شب یلدا، عاشورا و برخی امور نهادینهشده در جامعه بحث کند.
احمدی در ادامه تصریح کرد: مثلاً به این نتیجه میرسیم که چرا مردم گفتگو میکنند اما به خشونت میکشد چرا هر گفتگویی با مصالحه تمام نمیشود، پس این یک ضعف به شمار میرود و این امر وظیفه شورای فرهنگ عمومی است تا به این حوزهها ورود کند زیرا در این خصوص بخشنامهای وجود ندارد ازاینرو توصیه کردیم شورای فرهنگ عمومی در رابطه با موضوعاتی کار کند که در این حوزه مربوط است.
وی افزود: اگر اعضای شورای فرهنگ عمومی که مقامات اجرایی نیز در آن حضور دارند محکم نسبت به مصوبات بایستند همه آنها قابل تحقق خواهد بود هر جا که این اعضا به مصوبات باور داشته و مقید بودند این موارد نیز به خوبی پیاده شدند و هرکجا که این مباحث جدی گرفته نشده و در حد بحث و گفتگو باقی ماند مصوبات و مباحث در همان جلسه بایگانیشده است.
نظر شما