دکتر پیمان اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هر ساله با آغاز فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی آمار مصدومان با گاز منو کسیدکربن افزایش مییابد، اظهار کرد: در ۹ ماهه نخست امسال ۱۰۷ نفر که دچار مسمومیت با گاز منو کسیدکربن شده بودند توسط اورژانس نجات یافتند.
اسدی در ادامه با بیان اینکه از این تعداد ۶۸ نفر مرد و ۳۹ نفر زن و با میانگین سنی ۴ تا ۸۰ ساله بودند، تأکید کرد: شهروندان باید به توصیههای ایمنی برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار ناشی از مسمومیت با منو کسیدکربن توجه و رعایت کنند.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، گفت: استفاده از هرگونه بخاری بدون دودکش در محیط بسته جدا خودداری کرده و برای آزمایش سالم بودن وسیله گرمایشی حتماً دودکش را تست کنند.
رئیس اورژانس گیلان با بیان اینکه شهروندان در صورت مواجه با فردی دچار مسمومیت شده با گاز منو کسید کربن در اولین گام وی را به هوای آزاد برسانند، بیان کرد: برای این کار روی دهان خود را با دستمال مرطوب پوشانده و وارد محل شده، در و پنجرهها را سریع باز کرده و با اورژانس ۱۱۵ و آتش نشانی تماس گرفته و نشانی دقیق محل را بدهند.
وی با تأکید بر اینکه نباید هیچ نوع خوراکی و نوشیدنی به بیمار داده شود، گفت: اتصالات گاز را بسته و از روشن کردن لامپ و آتش خودداری شود. گاز منو کسیدکربن گازی بی رنگ و بی بو است و در اثر احتراق ناقص مواد سوختی تولید میشود، بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گازها به علت سیستم تهویه نامناسب (دودکش) عامل اصلی مسمومیت با این گاز هستند.
دکتر اسدی همچنین به علائم مسمومیت با منو کسیدکربن نیز اشاره کرد و افزود: سردرد، سرگیجه، ضعف و بی حالی، تهوع و استفراغ، عدم تعادل در راه رفتن، خواب آلودگی، تند نفس کشیدن و بی قراری از علائم مسمومیت با این گاز است.
نظر شما