کارگاه آموزشی حکمت هنر ایرانی اسلامی برگزار می شود

کارگاه آموزشی حکمت هنر ایرانی اسلامی برگزار می شود

کارگاه آموزشی حکمت هنر ایرانی اسلامی، مبانی حکمی هنر وزیبایی در حکمت مشاء حکمت اشراق و حکمت متعالیه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگارمهر، به همت گروه کلام و فلسفه دین پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کارگاه آموزشی حکمت هنر ایرانی اسلامی، مبانی حکمی هنر وزیبایی در حکمت مشاء حکمت اشراق و حکمت متعالیه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

این دوره به تبیین و تحلیل مسأله مبانی فلسفی هنر ایرانی اسلامی بر اساس مبانی حکمت اسلامی در سه حوزه، حکمت مشاء، حکمت اشراق و حکمت متعالیه می‌پردازد و همچنین آثار هنری ایرانی اسلامی بر اساس مبانی حکمت اسلامی در این دوره مورد بررسی خواهد گرفت.

اهمیت و ویژگی خاص این دوره:

ارائه شاخه‌های مرتبط از علوم اسلامی (کلام، فلسفه و عرفان) که در هنر اسلامی در کل تأثیر گذار بوده اند به تفکیک ادوار تاریخی و حوزه جغرافیایی ایران و جهان اسلام؛ که تاکنون کمتر مورد توچه قرار گرفته است و خلط این علوم و مبانی هر یک از آنها منجر به تحلیل‌های نادرست و خلاف واقع از هنر ایرانی اسلامی شده است.

آشنایی با اصول و مبانی هریک از حوزه‌های علوم اسلامی فوق، در دو بخش: ۱) مهارتهای شناختی، ۲) و در مهارتهای عملی و باز تولید؛ هنرمند، هنر پژوه و هنرشناس معاصر را در تشخیص و بررسی میزان تأثیر هریک از آنها در هنر و ارائه تبیین و تحلیل دقیق یک اثر هنری در یک دوره تاریخی، و همچنین در بروز رسانی سنت عقلانی و فرهنگی ایرانی اسلامی و تولید محتوای نظری و تولید اثر هنری متناسب با نیازهای فرهنگی امروز جامعه توانمند می‌سازد.

سرفصل‌ها و محتوای این دوره آموزشی عبارتست از:

معرفی شعب مختلف فکری در جهان اسلام: کلام، فلسفه، عرفان معرفی شاخه‌های کلامی: اشاعره، معتزله، شیعه و شاخه‌های فلسفه اسلامی: مشاء اشراق و متعالیه

و معرفی دو حوزه عرفان وحدت وجودی ابن عربی و وحدت شهودی عین القضات و بررسی تأثیرات آنها بر هنر اسلامی

ارائه مبانی حکمی هنر در حکمت مشاء

ارائه مبانی حکمی هنر در حکمت اشراق

بررسی رمزها و نمادهای اشراقی در آثار هنری

ارائه مبانی حکمی هنر در حکمت متعالیه

با هدف افزایش دانش نظری در تحلیل آثار هنری و تحلیل فلسفی آثار هنری ایرانی اسلامی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته فلسفه و هنر، و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره این ۱۲ ساعت (۳ جلسه ۴ ساعته) ۳ روز و زمان برگزاری آن هم روزهای سه شنبه است. زمان آغاز این کارگاه آموزشی ۱۵ بهمن ماه است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به کارگاه آموزشی حکمت هنر ایرانی اسلامی به آدرس http://tam.ihcs.ac.ir/ مراجعه کنند.

کد خبر 4832483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha