به گزارش خبرنگار مهر، فرحناز رافع بعدازظهر چهارشنبه در کارگروه فرش استان اظهارکرد: از نزدیک تمام مشکلات بافندگان فرش استان و خساراتی که سیل به این هنرمندان وارد کرده را مشاهده کردم.
وی افزود: با رایزنی هایی که با بخش خصوصی انجام شد، استاندار گلستان قول مساعد داد که زمین رایگان و سوله در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند.
رافع به برخی از کمک کاری ها در زمینه فرش استان اشاره و بیان کرد: ۶۰ هزار هنرمند و نیروی کار در استان وجود دارد، چرا تاکنون مشکلات احصا نشده و چرا انجمن تولیدی و صنفی یا اتحادیه صادرکنندگان شکل نگرفته است؟
وی با بیان اینکه مشکل اساسی فرش استان نبود مدیریت واحد است، اضافه کرد: چرا آموزش ها تاکنون نتوانسته باعث خلاقیت و بالا رفتن قیمت و کیفیت شود؟
رافع همچنین از نبود یک فرش ترکمن در استانداری انتقاد کرد و گفت: متاسفانه فرش ترکمن در حال احتضار بوده و مغفول مانده است و هیچ تحولی در فرش ترکمن ایجاد نشده است.
وی اضافه کرد: انتظار این است که باور کنیم و دست به دست هم دهیم که فرش ترکمن می تواند بدرخشد، به شرط اینکه با خلاقیت و نوآوری، متقاضی را برای خرید تحریک کنیم.
رافع گفت: وظیفه ما در مرکز ملی فرش ایجاد شناسنامه برای فرش بوده و باید نانو را در فرش بگنجاینم تا مصرف کننده دغدغه مصرف نداشته باشد.
وی تأکید کرد: همچنین باید تحول دیجیتال در دار قالی ایجاد شده تا مشکل هنرمند کم شده و سرعت عمل وی بالا رود.
رافع با تأکید بر اینکه به کمک بافندگان و سرمایه گذاران در استان صنایع جانبی فرش را ایجاد خواهیم کرد، افزود: زنجیره تأمین فرش در گلستان با همت بخش خصوصی کامل می شود و می تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند.
وی گفت: همه مراحل با تکنولوژی روز به صورت پایلوت در گلستان ایجاد می شود و تحولی در حوزه فروش چه در داخل و چه در خارج ایجاد خواهیم کرد.
رافع بیان کرد: در نخستین گام از فروش فرش به دستگاه های اجرایی آغاز خواهیم کرد و تولید را افزایش می دهیم.
وی ادامه داد: همچنین باید یک تشکل مردم نهاد در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار که در زمینه تولید فرش فعالیت می کنند با حمایت تولیدکنندگان و فروشندگان شکل گرفته تا مشکلات این گروه برطرف شود.
رافع گفت: فرش صنعتی است که اگر حمایت شود هیچ کارخانه ای نمی تواند مانند آن ایجاد اشتغال کند و بدون هیچ وابستگی به واردات ارزآوری خواهد کرد.
نظر شما