به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رسول دیناروند عصر روز گذشته در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در شیراز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال 85 در زمینه دارویی به موفقیت های بسیار خوبی دست یافتیم افزود : در سال گذشته داروهایی در کشور تولید و وارد بازار شد که دارای ارزش بین المللی و فراملی بودند از جمله داروی درمان بیماران ایدز که توسط وزارت بهداشت تایید شد و امسال به طور رسمی وارد پروتکل درمانی بیماران ایدز می شود.
وی همچنین از تولید و عرضه داروی بیماران MS در سال گذشته در کشور خبرداد و خاطر نشان کرد : پنج سال پیش کسانی که داروی ام اس را در کشور دریافت می کردند 750 نفر بودند اما در سال 85 این تعداد 12 برابر شد و یارانه آنها از 5 میلیارد تومان در سال 80 از مرز 50 میلیارد تومان در سال 85 گذشت.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت متذکرشد : فرآیند تولید داروهای با تکنولوژی بالا و داروهای بیوتکنولوژی در سال 86 نیز ادامه خواهد داشت و هرچه این موفقیت ها بیشتر شود دسترسی بیماران خاص به داروها نیز راحت تر خواهد بود اما تازمانی که مجبور هستیم داروهای گران قیمت را با پرداخت یارانه از خارج کشور تامین کنیم دچار گرفتاری هایی از جمله کمبود یارانه، تاخیر در تخصیص و کمبودهای دارویی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار فرآورده بیوتکنولوژی در داخل کشور تولید می شود تصریح کرد : امسال نیز پنج فرآورده دیگر در دست تولید داریم که با ورود آنها به بازار، ایران در منطقه خاورمیانه در تولید فرآورده های بیوتکنولوژی رتبه بالایی را کسب خواهد کرد.
دیناروند با اشاره به سرمایه گذاری در حوزه نانوتکنولوژی و توسعه علمی هستیم یادآرو شد : اکنون 7 قطب توسعه نانوتکنولوژی در سطح کشور تعریف شده، همچنین 7 دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص حمایت می شود و 4 مرکز نانوتکنولوژی نیز تاسیس شده است.
وی اضافه کرد: محصولات نانوتکنولوژی هنوز در کشور ما جایگاه مناسبی ندارد اما پیش بینی ما این است که میزان این محصولات در آینده افزایش خواهد یافت.
نظر شما