۶ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۴۲

مردم نسبت به گذشته اشیاء تاریخی خود آگاه شده اند

مردم نسبت به گذشته اشیاء تاریخی خود آگاه شده اند

اصفهان - یک موزه ساز و مجموعه دار گفت: امروزه مردم نسبت به گذشته از اشیا تاریخی و فرهنگی خود به عنوان میراث ماندگار و هویت خویش آگاه تر شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه کارسوق چهارم به همت اداره گردشگری وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و با موضوع "چگونه کاشف روایت‌ها و سازنده موزه‌های شهر باشیم؟ " با حضور رضا سرابی، موزه ساز و بزرگترین مجموعه دار خصوصی آذربایجان برگزار شد.

سرابی با ابراز شادمانی از برگزاری این برنامه در شهر اصفهان گفت: مشابه این برنامه با عنوان "صبح‌های خلاق" در شهر تبریز برگزار می‌شود. حضور جوانان در این برنامه نشان از علاقه مندی شهروندان اصفهان به مجموعه داری و موزه است که با توجه به قدمت تاریخی و فرهنگی اصفهان می‌تواند نویدبخش جنبش خروج مجموعه‌ها از پستوخانه ها به عرصه عمومی در شهر باشد.

وی با تاکید بر اهمیت جایگاه مجموعه‌ها و موزه‌ها در رونق صنعت گردشگری تصریح کرد: امروزه مردم نسبت به گذشته از اشیا تاریخی و فرهنگی خود به عنوان میراث ماندگار و هویت خویش آگاه‌تر شده اند و این کار را برای مجموعه دار دشوار تر می‌کند، اما علاقه مندان به جمع آوری مجموعه‌ها باید با پشتکار و تقویت روحیه جستجوگری به دنبال هدف خود باشند.

وی افزود: بارها به من خرده می‌گیرند که چرا مجموعه‌هایی که به زحمت جمع‌آوری کردی را در اختیار موزه‌ها قرار می‌دهی و آنها را به خارج از کشور منتقل نمی‌کنی؛ این درحالی است که هر شیء تاریخی به منزله هویت تاریخی و فرهنگی ماست و از آنجا که من دلبسته تاریخ و فرهنگ سرزمینم هستم هویتم را نمی‌فروشم.

این موزه ساز و بزرگترین مجموعه دار خصوصی آذربایجان با تاکید بر اینکه مجموعه‌های ارزشمندی در کنج خانه هاست، ادامه داد: مجموعه دار بین مسئولیت پذیری اجتماعی و شخصی باید دست به انتخاب بزند؛ هر تکه شیء تاریخی و فرهنگی به این سرزمین تعلق دارد و بهتر است این آثار از کنج خانه‌ها بیرون بیاید و برای نسل آینده به موزه‌ها واگذار شود.

وی افزود: همواره گفته ام ای کاش در اصفهان به دنیا می‌آمدم. امیدوارم شهروندان اصفهانی قدر این شهر را بدانند و در حفظ آثار قدیمی آن بکوشند.

یکی از مجموعه داران اصفهانی در ادامه گفت: برگزاری برنامه کارسوق چهارم ابتکار شایسته ای از اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان است.

مجید دانش با بیان اینکه اصفهان به علت چهار دوره پایتخت ایران ویژگی ممتازی در انباشتگی اشیا تاریخی و فرهنگی دارد، اظهار داشت: بیشترین اسناد تاریخی در اصفهان موجود است که زیرزمین‌های اصفهان مملو از آثار ارزشمند تاریخی این دیار است که در خزانه هیچ موزه‌ای نگهداری نمی‌شود.

وی افزود: اینکه گفته می‌شود اصفهان شهر موزه است اغراق نیست بلکه اگر این آثار نگه داشته در خانه‌ها به موزه‌ها منتقل شود اصفهان به یک شهر جهانی موزه تبدیل خواهد شد. امیدوارم با حمایت مدیران شهری و مسئولان استانی به شناسایی و معرفی مجموعه‌های باارزش پرداخته شود و از مجموعه داران در راستای ایجاد موزه‌های خصوصی و تخصصی حمایت شود.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به کمبود موزه‌های خصوصی در استان اصفهان گفت: تنها موزه خصوصی و تخصصی که بسیار هم موفق است موزه موسیقی است. با رشد و توسعه ساخت موزه‌های خصوصی می‌توان حضور گردشگران داخلی و خارجی را رونق بخشید و چرخ‌های صنعت گردشگری را بیش از پیش به حرکت انداخت و شهری پویاتر با مردمانی آشنا به هویت خویش را بسازیم.

علیرضا مساح با بیان اینکه برنامه‌های کارسوق در جهت آشنایی شهروندان با مفاهیم گردشگری است تصریح کرد: با توجه به اینکه برنامه کارسوق چهارم به موزه به عنوان صنعت وابسته به گردشگری اشاره داشت در اتاق فکر تصمیم گرفتیم از رضا سرابی موزه ساز و بزرگترین مجموعه دار خصوصی آذربایجان دعوت کنیم تا با بیان و انتقال تجربیات موفق به این مهم بپردازیم.

وی افزود: بسیاری از شرکت کنندگان در این برنامه برای نخستین بار به موزه عصارخانه شاهی آمدند و همین اتفاق ما را به اهداف خود نزدیک‌تر خواهد کرد.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه اصفهان شهر تاریخی، فرهنگی و هنری است، گفت: در این شهر هنرمندان بسیاری زندگی می‌کنند که آثار با ارزش خودشان را در مجموعه‌های شخصی و به دور از عرصه عمومی نگهداری می‌کنند؛ برگزاری برنامه کارسوق چهارم و انتقال تجربیات موزه ساز و بزرگترین مجموعه دار خصوصی آذربایجان می‌تواند به ضرورت خروج آثار ارزشمند از کنج خانه‌ها یاری رساند.

فریده روشن با بیان اینکه از ابتدای شورای شهر پنجم به دنبال حمایت از موزه‌ها به عنوان رکن مهم صنعت گردشگری بودیم، اظهار داشت: با اینکه برای تبدیل شدن کارخانه ریسباف به موزه تلاش‌های بسیاری شد اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیدیم. تبدیل شدن ریسباف به موزه می‌تواند مجموعه داران و هنرمندان را به نمایش اشیا تاریخی و فرهنگی ترغیب کند.

وی افزود: با توجه به ماهیت بالقوه اصفهان در جذب گردشگر داخلی و خارجی و با هم افزایی مجموعه داران با نهادهای میراثی و مدیریت شهری و حمایت شورای شهر پنجم می‌توان به حضور مجموعه ذی‌قیمت مجموعه داران در عرصه عمومی اجتماع امید بست.

کد خبر 4835227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha