به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس قوه قضایئه صبح امروز در جلسه شورای تامین استان لرستان از طریق سیستم ویدئو کنفرانس، گفت: در حال حاضر هماهنگی و تعامل بسیار مناسبی در عین استقلال سه قوه در وظایف و برنامه های آنان وجود دارد که آثار و ثمرات آن در سطح استانها از طریق تشکیل شوراهای مشترک و همکاری های بین سازمان های مختلف بسیار روشن است و این مسئله در استان لرستان نیز به خوبی به چشم می آید.
آیت الله هاشمی شاهرودی خواستار گسترش همکاری های مشترک اجرایی و قضائی استانهای همجوار شد و افزود: با تشکیل کانون های استانی مشترک در مسائل قضایی و اجرایی می توان با انگیزه و تلاش بیشتر به حل و فصل مشکلات پرداخت که رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: دستگاه قضائی در نظر دارد با تشکیل شوراهای قضائی مشترک میان استانهای همجوار و ارایه اختیارات به آنان در جهت حل و فصل بهتر امور قضائی گام بردارد.
آیت الله هاشمی شاهرودی همچنین بر لزوم پیشگیری از وقوع جرم و در عین حال برخورد قاطع با جرائم مختلف از جمله جرائم سازمان یافته و شرارت ها تاکید کرد و گفت: در عین حال در برخورد با جرائم مختلف به ویژه جرائم سازمان یافته باید به سمت بررسی مستمر علل و عوامل ایجاد و وقوع جرم در زمینه های مختلف رفت و با شناسایی آنها به برنامه ریزی مناسب ساختاری برای مبارزه پرداخت.
رئیس قوه قضائیه تشکیل شوارهای حل اختلاف و بررسی سالانه نزدیک به 5 میلیون پرونده در این شوراها از سوی قوه قضائیه را نمونه ای از بررسی ساختاری دستگاه قضائی درباره عوامل ایجاد اطاله دادرسی برشمرد و گفت: شوراهای حل اختلاف در حال حاضر نقش موثری در کاهش اطاله دادرسی دارد که در نتیجه بررسی دقیق ساختار قضایی و مشکلات آن شکل گرفت و منجر به مشارکت مردم در حل و فصل امور قضایی شد.
آیت الله هاشمی شاهوردی توجه به اصل پیشگیری از وقوع جرایم و موفقیت در آن را منوط به همکاری مشترک بین دستگاههای مختلف و استفاده از تکنیک های مدرن و پیشرفته در قالب طرحهای منسجم دانست و خواستار افزایش این همکاری ها در سراسر کشور شد.
رئیس قوه قضائیه پیشرفت همه جانبه کشور و رفع بیکاری و محرویمت را دغدغه اصلی تمام مسئولان کشور توصیف کرد و گفت: نبوغ و هوشمندی ایرانیان در علم و دانش و اقتصاد و مسائل سیاسی مختلف در کنار عزت و عظمت نظام اسلامی در جهان به اثبات رسیده و همه این ظرفیت ها در بعد داخلی باید به سمتی هدایت شود که به رفع مشکلات مردم در استانهای مختلف منجر شود و در این راستا همه مسئولان اجرای یدر استانهای مختلف باید به برنامه ریزی و یافتن راهکارهای حل مشکلات در سراسر کشور بپردازد و از فرصت های موجود در استانهای مختلف در جهت رفع محرومیت و بیکاری استفاده کنند.
آیت الله هاشمی شاهرودی تلاش برای ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در استانها را مهمترین راهکار برای حرکت به سمت مشکلات برشمرد و افزود: علت بسیاری از محرومیت ها و بیکاری ها استفاده نکردن از منافع و فرصت های موجود در راه ایجاد بسترهای سرمایه گذاری و در واقع بی توجهی به زمینه های مناسب برای رشد اقتصادی با استفاده از استعدادها و توانمندی های طبیعی از جمله صنعت، توریسم، کشاورزی، دامپروری و سایر بخش ها است و این وظیفه مسئولان محلی و استانی است که به صورت جدی به شناسایی این فرصت ها و زمینه سازی برای فعال شدن و به نتیجه رسیدن آن بپردازند.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: تلاش برای بهره مندی از تمام ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه در بخشهای مختلف هدف مقدسی است که مد نظر تمام مسئولان نظام و به ویژه مقام معظم رهبری است.
آیت الله هاشمی شاهرودی همچنین در جلسه شورای قضائی استان لرستان از طریق سیستم ویدئو کنفرانس، گفت: کارهای بسیار مناسبی در سیستم قضائی استان لرستان با هدف رفع مشکلات حقوقی و قضائی مردم این استان انجام شده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به کمبود امکانات و نیروی انسانی در دستگاه قضائی و سازمانهای تابعه گفت همه مسئولان قضایی در تلاش برای حل مشکلات و نارسایی های دستگاه قضائی در استانهای مختلف هستند و از هیچ تلاشی در این زمینه کوتاهی نخواهند کرد.
آیت الله هاشمی شاهرودی، خواستار بهره وری بهینه از ظرفیت های دستگاه قضائی در استان لرستان و سایر استانها از طریق مدیریت خلاق و اصلاح رویه های قضائی شد و افزود: برنامه ریزی برای استفاده بهینه از امکانات موجود و پیشرفت در امور با وجود تمام کمبودها و شناسایی زمینه های پیشرفت دستگاه قضائی نیازمند همت و تلاش مضاعف مسئولان قضائی در سراسر کشور است.
رئیس قوه قضائیه افزود: قطعا ایجاد امنیت عدالت و حفظ حقوق مردم از وظایف قوای سه گانه است و برای رسیدن به این اهداف مقدس باید ضمن همکاری و تعامل بین قوا در جهت کاهش اختلافات حقوقی و کیفری در سطح جامعه و پیشگیری از وقوع جرم گام برداشت.
آیت الله هاشمی شاهرودی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ها باید به سمت سالم سازی جامعه باشد تاکید کرد برای به ثمر رسیدن این اهداف باید فضایی را ایجاد کرد که ضمن شناسایی زمینه های وقوع جرم و از بین بردن آن فرهنگ عمومی به سمتی پیش برود که هیچ کس به خود اجازه ندهد حقوق دیگران را پایمال کند و در کنار آن سیستم های اجرایی و انتظامی و قوانین به شکلی اصلاح و شفاف شود که امکان هر نوع سوء استفاده و تجاوز به حقوق دیگران از طریق کلاهبرداری اختلاس و سایر روش ها از افراد سلب شود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مصالحه 60 درصدی پرونده ها در لرستان توسط شورای حل اختلاف توسعه هر چه بیشتر شورا های حل اختلاف را خواستار شد و افزود این شوراها یکی از نهادهای قوه قضائیه ایران و شاخص سیستم قضایی اسلام است که باید به سیستم قضائی کشورهای مسلمان و دیگر کشورها معرفی شود.
نظر شما