اسماعیل الله دادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در ۱۰ ماهه ابتدای امسال حدود ۲۸۴ پرونده قاچاق کالا به ارزش ۱۰۳ میلیارد ریال تشکیل شده که بیشتر پوشاک و لوازم خانگی بوده و گاهی مواد آرایشی بهداشتی و خوراکی، دستگاههای استخراج کننده ارز دیجیتال و لوازم جانبی موبایل بودند که رسیدگی لازم انجام و تحویل مراجع رسیدگی کننده شده است.
کاهش صادرات در چهارمحال بختیاری
وی با بیان اینکه در ۹ ماهه ابتدای امسال ۷۷۳ هزار تن کالا از کشور صادر شد، گفت: در ۱۰ ماهه ابتدای امسال ۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شد که شاهد کاهش صادرات کشور و استان هستیم.
مدیر گمرک استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این گونه نیست که دوسوم صادرات استان از استانهای دیگر باشد و هیچ گمرکی هیچ برتری نسبت به گمرک دیگر ندارد زیرا در مسیر سبز میرود.
وی بیان کرد: وظیفه گمرک صادرات و واردات و تسهیل این مهم است و دستگاههای دیگر اعم از اتاق بازرگانی، صمت و جهادکشاورزی متولی هستند تا سطح تولید را بالا ببرند و با کشورهای دیگر مذاکره کنند که از این طریق ذوق و سلیقه کشورهای مختلف را انتقال دهند تا گمرک استان وظیفه اصلی خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: اما گمرک استان فراتر از وظایف خود هر دو هفته یک بار در شرکتها تولیدی حضور یافته و در مورد محصولاتی که میتوان صادرات داشت، مذاکره میکند.
حجم صادرات محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری پایین است
مدیر کمرگ استان چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این سوال که آیا نسبت به پتانسیل استان صادرات وجود دارد، اظهار داشت: حجم صادرات محصولات کشاورزی استان بسیار پایین است به نحوی که در ۱۰ ماهه امسال ۳۱۸ تن به ارزش یک میلیون و ۷۳۲ هزار دلار محصول صادر شده است.
وی گفت: ظرفیت صادراتی استان ۱۰۰ میلیون دلار است که انتظار میرود از این میزان ۶۰ میلیون دلار در حوزه کشاورزی باشد که باید جهاد کشاورزی، صمت و اتاق بازرگانی اقدام لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد صادرات استان به کشورهای عربی است، تصریح کرد: عراق، افغانستان، ارمنستان، هند، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، ترکمنستان و کویت از جمله این کشورها هستند.
تشکل صادراتی در استان چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
مدیر گمرک استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اکنون در استان تشکل صادراتی نداریم پس کار تخصصی نیست تا بتوان با کشورهای دیگر و تولید کننده داخل ارتباط برقرار کرد اما در استان تولیدکنندگان خودشان باید کیفیت و … را تعیین کنند زیرا تولید کننده اصلاً صادرکننده خوبی نیست.
وی با اشاره به اینکه شرکت مدیریت توسعه صادرات تاکنون در این زمینه کار نکرده است، ادامه داد: باید به ویژه روی بسته بندی کالا کار کرد.
مدیر گمرک استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تاکنون نیروی تخصصی در استان برای ایجاد تشکل صادراتی فعالیت نکرده است.
ارتباط قوی و تنگاتنگ میان گمرک و شرکتهای دانش بنیان وجود ندارد
وی ادامه داد: سطح گمرک استان مدیریت است اگر اداره کل شود کالاهای بیشتری به چهارمحال و بختیاری داده میشود که در حال حاضر مشتقات نفتی نداریم و اکنون از نظر فرهنگی رویکرد تجاری در تولید استان غالب نیست و باید فعالیتهای اقتصادی و تجاری از مهدهای کودک آموزش داده شود.
مدیر گمرک استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اکنون ارتباط قوی و تنگاتنگ میان گمرک و شرکتهای دانش بنیان افراد خبره و دارای ارتباط در استان نیز وجود ندارد.
نظر شما