به گزارش خبرگزاری مهر،"هانس بلیکس" در گفتگو با خبرگزاری فرانسه خاطر نشان کرد:" باید چماق ها و هویج ها ( تهدیدها و تشویق ها ) وجود داشته باشد؛ در بسیاری موارد، هویج ها موثرتر از چماق ها هستند. "
وی همچنین آمریکا و انگلیس را به اغراق درباره تهدید سلاحهای هسته ای عراق به عنوان بهانه ای برای به راه انداختن این جنگ منفور متهم کرد. این در حالی بود که هرگز هیچ نوع سلاح کشتار جمعی در عراق یافت نشد.
بلیکس که اکنون ریاست کمیسیون مستقل تسلیحات کشتار جمعی را در سوئد بر عهده دارد، تصریح کرد که از درخواستهای آمریکا و دیگر قدرتهای بزرگ جهان به این علت انتقاد دارد که آنها می گویند ایران باید اول غنی سازی اورانیوم را پیش از آنکه گفتگوها برای حل این مسئله بتواند شروع شود، تعلیق کند .
وی دراین باره خاطرنشان کرد:"من ازهرگونه پیش شرط برای هرگفتگویی مبنی بر اینکه ایران باید برنامه غنی سازی خود را به این علت که این برنامه غنی سازی است که محور مذاکرات را تشکیل می دهد، انتقاد دارم."
بازرس تسلیحاتی سابق سازمان ملل متحد به این مسئله اشاره کرد که آمریکا، اروپا و دیگر کشورها که به دنبال گفتگو با ایران هستند؛ در مقابل باید به تهران ضمانتهای امنیتی بدهند و بگویند که به ایران حمله ای نخواهد شد و همچنین اگر ایران بخواهد کار سوخت هسته ای خود را متوقف کند؛ باید قول به رسمیت شناختن رسمی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی را بدهند .
وی افزود: چنین مشوقهایی می تواند متقاعد کننده باشد، زیرا نگرانیهای اصلی ایران را هدف قرارمی دهد .
بلیکس هر گونه ایده حمله نظامی به ایران را رد کرد و گفت : " مردم آمریکا کمی از حوادث نظامی خسته شده اند."
وی که در حاشیه کنفرانس بازبینی ان پی تی ( معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای ) در وین سخن می گفت، خاطر نشان کرد:" ان پی تی در بسیاری جهات یک موفقیت است، اما از سوی کشورهای دارنده سلاحهای هسته ای که به وعده های خود برای حرکت به سوی خلع سلاح حرکت نمی کنند، تهدید شده است."
بلیکس در این باره گفت:" مشکل اصلی به اقدامهای خلع سلاح مربوط می شود."
نظر شما