به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات دانشمندان موسسه "وایت هد" دانشگاه کمبریج در ماساچوست موفق به شناسایی چند نقطه بحرانی کوچک شدند که باعث تخریب نرون ها می شوند. این نقاط کوچک در حقیقت نوعی پروتئین آلوده هستند که "پریون" نام دارد. پروتئین ها ساختارهای کاملی هستند که پس از آنکه تولید شدند دوباره باید روی خود تا شوند.
پریون ها نوعی پروتئین هستند که بطور طبیعی تا شدن روی خود را آغاز می کنند، اما به روشی غیرمتعارف بدشکل می شوند. علت بدشکل شدن این پروتئین ها، پروتئین های دیگری است که در یک فرایند می توانند منجر به ساخت فیبرهای طولانی شوند که "آمیلوئید" (هیدرات سلولز ژلاتینی) نام دارند.
بر اساس گزارش مجله نیچر، محققان این گروه به سرپرستی سوزان لیندکوئیست به منظور درک مکانیزم هایی که منجر به ساخت فیبرهای آمیلوئید می شود، آرایش های طبیعی استفاده شده برای شناسایی مکان های مرتبط با پروتئین های مورد بررسی را به روشی که بتوانند قدم به قدم فرایند را مشاهده و دنبال کنند، تغییر دادند. این دانشمندان پس از ترمیم آرایش ها با هزاران تکه پروتئین، تا شدن پروتئین ها روی یکدیگر و شکل گیری فیبرهای آمیلوئید را مشاهده کردند.
محققان به این ترتیب یک دسته کوچک از پپتیدها را به عنوان مسئول تاخوردگی ناهنجار و شکل گیری این فیبرها شناسایی کردند.
در این خصوص لیندکوئیست اظهار داشت : این نتایج به 2 علت حاصل شد، از یکطرف برای اولین بار است که بسته های پپتید برای بررسی تاخوردگی پروتئین ها مورد استفاده قرار می گیرد و از طرف دیگر ما می خواستیم تنها بخش کوچکی از پریون را که در تاخوردن پروتئین ها ایجاد می شود، مشاهده کنیم و به این ترتیب کشف کنیم که ریشه اصلی تخریب نرونی در بیماری هایی از قبیل جنون گاوی این مسئله است."
نظر شما