به گزارش خبرنگار مهر، قاسم سلیمانی دشتکی روز سه شنبه در نشست شورای اداری استان که با حضور معاون پارلمانی رییس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: طی سالهای اخیر میزان سرمایه گذاری در استان افزایش یافت و هم اکنون با احتساب چند پروژه جدید بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان پروژه آماده افتتاح و یا شروع شده است.
وی اضافه کرد: ۱۵ هزار میلیارد تومان در پروژههای نفت و گاز استان سرمایه گذاری شده است که از جمله آنها پروژههای پتروشیمی، ان جی ال، قرارداد با شرکتهای خارجی در میادین نفتی آبان و پایدار، شروع به کار لرزه نگاری در آبدانان، ایوان و ایلام و تقویت چاههای گاز و شروع کارخانه pp و … است.
استاندار ایلام گفت: این استان طبق آمار مرکز پژوهشهای مجلس بیش از ۲۰۰ درصد سرمایه گذاری داشته و نرخ بیکاری سال ۹۱ که بیش از ۱۷ درصد بود به ۸،۱ درصد در سال جاری رسیده است.
سلیمانی دشتکی در بخش دیگری از سخنانش به مزیت مرز مهران اشاره کرد و گفت: اربعین و صادرات نمونهای از این مزیتها است و سالانه حدود ۲ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر می شدو تنها طی هشت ماه بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات صورت گرفته است.
وی همچنین در خصوص مصوبه بازارچه مرزی چنگوله و گذر مرزی چیلات تاکید کرد: زیرساختها انجام شده و طی مذاکرات صورت گرفته، وزارت امور خارجه به دنبال اخذ مجوزهای دولت عراق است.
استاندار ایلام، با عنوان این مطلب که مجوز و موافقت بازارچه چنگوله از سوی کشور عراق حاصل شده است گفت: در مورد چیلات نیز باید دولت مذاکرات بیشتری انجام دهد.
وی در خصوص مرز هلاله شمالی نیز گفت: تلاش بسیاری برای این مرز نیز صورت و طرح توجیهی آن ارسال شده است، با توجه به حیاتی بودن این موضوع امیدواریم کمک شود که این ۲ بازارچه که دولت آنها را تصویب کرده موافقت طرف عراقی نیز جلب شود.
استاندار ایلام یادآور شد: منطقه آزاد نیز ۲ بار به مجلس رفت و اصلاح شد و امیدواریم با همکاری مشکل این طرح نیز برطرف و به تصویب برسد.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه آمادگی کامل برای شروع بکار ۳ پروژه پتروشیمی هلیلان، دره شهر و مهران داریم، افزود: پروژه مهران که فاز اول آن یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است وابسته به اروپا است و چون مشکل داریم فعلاً نمیتوانیم آن را اجرا کنیم اما ۲ پتروشیمی دیگر که وابسته به چین و هند هستند، امیدواریم اجرایی شوند.
وی تاکید کرد: موضوع راه آهن که آرزوی دیرینه مردم مقدمات آن انجام شده است که ۱۷ کیلیومتر آن از اسلام آباد تا ایلام آماده کلنگ زنی است اما با اعتبارات اندک اجرا نمیشود بنابراین پیشنهاد شد که در نشست با رییس جمهور و جمعی از مدیران کلان، وزرای مربوطه و سازمان برنامه و بودجه اعتبار مشخصی برای این پروژه ارائه دهند.
سلیمانی دشتکی تصریح کرد: برای آغاز بکار پروژه راه آهن یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است همچنین برای اجرای پروژه آزادراه پل زال - دهلران - مرز چیلات چهار بانک عامل ۴۰ درصد پروژه را تامین میکنند.
نظر شما