خبرگزاری مهر، گروه استانها - بیت اله احمدی؛ لیگ دسته یک فوتبال ایران در هر فصل شاهد رویدادها و اتفاقات عجیبی بوده است، اتفاقاتی همچون قطع برق در چند مسابقه، وضعیت نامطلوب چمن، صندلی نداشتن سکوهای استادیوم و یا برفروبی نکردن چمن زمین برای مسابقه از مشکلاتی است که ورزشگاههای لیگ یک دچار آن هستند.
مساله استادیوم در فوتبال یکی از شاخصهای مهمی است که در لیگ دسته یک فوتبال ایران با بیتفاوتی خاصی مواجه شده که کیفیت برگزاری مسابقات را نیز با مشکل رو به رو کرده است.
بهبود و استانداردسازی ورزشگاههای لیگ برتر کار بسیار خوب و البته ضروری است اما این کار نباید ما را از بخش مهم دیگر فوتبال ایران یعنی لیگ دسته اول که بازیکنان جوان در آن پرورش پیدا میکند، غافل کند؛ به غیر از چند مورد انگشت شمار، ورزشگاههای لیگ یک در بدترین شرایط ممکن قرار دارند.
تیم علم و ادب تبریز در فصل جدید لیگ دسته یک با امتیاز تیم شهرداری تبریز پا به این رقابتها گذاشت و بازیهای این تیم در استادیوم شهید توانا تبریز برگزار میشود؛ فضای دور تا دور این ورزشگاه را دیوار فرا گرفته و به نسبت استادیومهای دیگر لیگ یک از شرایط خوبی برخوردار است. چمن این ورزشگاه مصنوعی است و تنها مشکل این استادیوم در خط کشیهای زمینش است که کم رنگ بودن خط کشیهای قدیمی و پررنگ بودن خطکشی های جدید برای بازیکنان مشکل ایجاد میکند.
اما مشکل دیگری به تازگی برای این ورزشگاه اضافه شده است، دیدار تیمهای فوتبال علم و ادب تبریز و بادران تهران قرار بود ۶ بهمن ماه در زمین چمن ورزشگاه شهید توانا شهر تبریز برگزار شود، اما به دلیل عدم آماده نبودن زمین و برفی بودن آن، فرهاد کاظمی سرمربی تیم تهرانی تصمیم گرفت تیمش به میدان نرود.
این تصمیمی بادرانی ها به گفته خودشان به علت این است که در شهر تبریز ۳ روز هیچ بارشی نبوده است و چرا باید زمین این مسابقه در روز برگزاری این دیدار آماده شود؟
تیم میزبان باید چمن را برای مسابقه آماده میکرد
دبیر هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار مهر، در این باره میگوید: تیم میزبان موظف بود زمین را برای بازی پیش رو آماده کند، روز یکشنبه این بازی باید انجام میشد که به دلیل بارش برف سنگین و برودت هوا، اجازه تمیز کردن برف روی چمن به مسئولین باشگاه علم و ادب از سوی شهرداری تبریز داده نشده بود.
علی خاکزاد میافزاید: از نماینده فدراسیون و ناظر داوری، اجازه خواسته شده بود که در طول یک ساعت، زمین چمن را آماده بازی کنند اما کارگران کار را نیمه کاره رها کرده و از زمین خارج شدند، بعداً معلوم شد که فرهاد کاظمی سرمربی تیم میهمان اعلام کرده ما نمیتوانیم در این زمین بازی کنیم.
وی با اشاره به نتیجه این دیدار تاکید میکند: غیر از کمیته انضباطی هیچ نهاد دیگری نمیتواند نتیجه این بازی را ۳ بر صفر به سود تیمی اعلام کند، چون باید صورتجلسه این موضوع تدوین و به امضا میرسید.
دبیر هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی همچنین میگوید: ما تلاش میکنیم دست به دست هم داده و فوتبال آذربایجان در ایران حرف اول را بزند و تلاش میکنیم باشگاه علم و ادب تبریز در لیگ دسته اول بماند.
همچنین معاون ورزشی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز، در گفتگو با خبرنگار مهر، ابراز میدارد: تیم علم و ادب از سرمایههای ورزش استان آذربایجان شرقی به شمار میرود و تمام هم و غم ما نیز در جهت حمایت از این تیم است.
عبدی میافزاید: شهرداری، امتیازی تیم فوتبال شهرداری تبریز را به تیم علم و ادب واگذار کرده و به صورت مستقل از شهرداری تبریز مدیریت میشود و شهرداری تبریز دخالتی در مدیریت این باشگاه ندارد.
برخی از ماندن علم و ادب در تبریز ناراحتند
اما مالک باشگاه علم و ادب شهرداری تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از اذیتها و سنگ اندازی ها در مسیر این باشگاه اظهار میدارد: برخی افراد از ماندن تیم علم و ادب در استان آذربایجان شرقی خیلی ناراحتند.
اسماعیل بابازاده با اشاره به عدم تمایل سرمایه گذاران برای تیم داری در شهر تبریز تصریح میکند: به دلیل مشکل تراشی و آزار و اذیتهایی که برای بخش خصوصی به وجود میآید، هیچ کس حاضر نمیشود برای ورزش استان هزینه کند.
وی با ابراز گلایه از سکوت پیشکسوتان استان در مقابل این نوع رفتارها با تیم علم و ادب اذعان میدارد: اگر ما پا پیش نمیگذاشتیم تیم فوتبال شهرداری هم مثل والیبال به استانی دیگر واگذار میشد، پس چرا پیشکسوتان در مقابل کارشکنیهای برخی از مسئولان واکنشی نشان نمیدهند، اجازه ندهند برخیها با خروج تیم به اهدافشان برسند.
گفتنی است، تیم فوتبال علم و ادب تبریز هم اکنون با ۱۰ امتیاز از ۲۱ امتیاز در قعر جدول رده بندی قرار دارد و کاندیدای اول سقوط به دسته دوم باشگاههای کشور است؛ این تیم شنبه ۱۹ بهمن ماه میزبان مس رفسنجان خواهد بود، آیا تا آن روز دوباره برف در تبریز خواهد بارید و روز از نو روزی از نو؟
نظر شما