به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید موید علویان در حاشیه برگزاری دومین روز اولین کنگره بین المللی طب انتقال خون گفت: شیوع هپاتیت C در بیماران دیالیزی کشور نیز از 5/14 درصد در سال 78 به کمتر از 5/4 درصد رسیده است که این کاهش چشمگیر حاکی از سلامت خون در بیماران خاص است.
وی، نقش سازمان انتقال خون را به عنوان متولی تامین سلامت خون بارز برشمرد و افزود: انتخاب اهدا کننده سالم، ارائه آموزشهای عمومی به جامعه و انجام تست های لازم برای حفظ وتامین سلامت خون از برنامه های این سازمان برای شناسایی و کاهش انتقال آلودگی از طریق انتقال خون و فرآورده های خونی است .
علویان با اعلام اینکه طی سالیان اخیر آلودگی به ویروس ایدز حاصل انتقال خون به طور چشمگیری کاهش یافته است گفت: راه اندازی مرکز و ارائه خدمات مشاوره ای در خصوص هپاتیت، مشاوره های لازم به افراد و خانواده های آنان که پس از اهدای خون آلودگی آنان محرز می شود، از دیگر برنامه های سازمان انتقال خون است.
وی با بیان اینکه علاوه بر اینکه بیماران هموفیلی ، تالاسمی و دیالیزی به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند گفت: تعداد موارد بستری در کشور نیز بیش از 3 میلیون نفر است که سازمان انتقال خون با فعالیت شبانه روزی نیاز آنان به خون را تامین می کند.
علویان، برگزاری چنین کنگره هایی را در تبادل اطلاعات بین کشورها و استفاده از تجارب و پیشرفت در مقوله سلامت و تامین خون سالم موثر برشمرد .
اولین کنگره بین المللی طب انتقال خون که در مرکز همایشهای بین المللی رازی در حال برگزاری است، تا 23 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
نظر شما