۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۴۷

فیاض زاهد در گفتگو با مهر:

مواضع تهدیدآمیز آمریکا علیه ایران جنگ روانی است/ راه حل مسئله هسته‌ای ایران مذاکره بی‌واسطه واشنگتن با تهران است

مواضع تهدیدآمیز آمریکا علیه ایران جنگ روانی است/ راه حل مسئله هسته‌ای ایران مذاکره بی‌واسطه واشنگتن با تهران است

یک استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم انجام مذاکرات رو در روی ایران و آمریکا، گفت: با توجه به نقش محوری ایالات متحد در موضوع هسته‌ای علیه ایران، به نظر می‌رسد تنها راه حل این موضوع انجام مذاکراتی بی‌واسطه بین تهران و واشنگتن است و مابقی راه‌ها، مسیرهای فرعی هستند.

دکتر فیاض زاهد، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه هیچ کشوری نفس صدور قطعنامه های شورای امنیت را مطلوب نمی داند، اظهار داشت: طبیعی است چنانچه جمهوری اسلامی ایران تغییراتی را در استراتژی و یا تاکتیک های هسته ای خود اعمال نکند، با پایان مهلت قانونی شورای امنیت، مکانیسم صدور قطعنامه های بعدی علیه ایران نیز فعال خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تا کنون تمامی چالش هسته ای کشورمان با فشارهای مداوم آمریکا رخ داده، افزود: بدون شک آمریکا از صدور قطعنامه بعدی شورای امنیت علیه ایران استقبال خواهد کرد، چرا که در این صورت یک قدم دیگر از طرح از پیش تعیین شده خود را محقق شده خواهد دید.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به اعتقاد من تهران باید در خصوص روابطش با ایالات متحده به یک جمع بندی بنیادین برسد و احیانا با مذاکراتی بدون واسطه به حل و فصل مسائل فی مابین از جمله موضوع هسته ای بپردازد؛ در چارچوب مذاکراتی ممکن است برای کسب چند امتیاز لازم باشد شما یک امتیاز را به طرف مقابل ارائه کنید؛ یعنی در شرایطی که گام به عقب رفته اما در موقعیت مناسب این عقب گرد را با دو گام به پیش جبران نمائید.

دکتر زاهد با بیان اینکه بدیهی است کشورهایی چون آمریکا یا انگلیس در پی برخورد سخت با کشورمان نباشند، ادامه داد: با توجه به آخرین تحولات سیاسی آمریکا و انگلیس که کناره گیری بلر از قدرت آشکار، عدم مشاهده تاثیرگذاری پیشین مهره های چون دیک چنی و مواردی از این دست نمونه های بارز آن هستند، به نظر می رسد که حداقل در کوتاه مدت تصمیمی برای حمله نظامی یا برخورد سخت به ایران وجود ندارد.

وی تشدید مواضع برخی مقامات آمریکایی علیه ایران را صرفا جنگ روانی دانست و خاطرنشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که در عالم سیاست هر موضع یا سخنی، معنا و مفهوم خاص خود را دارد.

این کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به مذاکرات دکتر لاریجانی با خاویرسولانا، گفت: من نمی دانم سرانجام این مذاکرات چه خواهد شد اما حتما ایران از زمانی که به این مسیر وارد شده، فکر این روزها را هم کرده است؛ من از ابتدا معتقد بودم که کشور نباید به پروسه شورای امنیت وارد می شد چرا که ورود به این وادی با خودمان بود ولی خروج از آن دست آمریکاست.

زاهد ادامه داد: در حقیقت پرونده هسته ای ایران به روابط تهران - واشنگتن گره خورده و طرف اصلی معادله هسته ای ایران، آمریکاست؛ فراموش نکنیم که سه سال گذشته و زمانی که ایران در بحث هسته ای با فرانسه به توافقی مناسب نزدیک شده بودند، انگلیس با هدایت آمریکا این بستر توافق را از بین برد و در آن زمان، لندن مامور مستقیم واشنگتن در جریان هسته ای بود.

وی در پایان گفت: با توجه به نقش اساسی آمریکا در مسئله هسته ای ایران، به نظر می رسد که باید با شرایطی عاقلانه به مذاکراتی سازنده با آمریکا وارد شد؛ بر این اساس خانه دوست در آمریکاست و بقیه راه های، مسیرهایی فرعی هستند.

کد خبر 484858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha