خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ در حالی ۴۱ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی ایران میگذرد که در تمامی حوزهها شاهد تحولات عظیمی هستیم. بسیاری از روستا و مناطق محروم که پیش از انقلاب از بسیاری خدمات محروم بودند امروز در زیر چتر نظام از زیرساختهای مناسبی بهره مند شدهاند.
بسیاری از دهستانهای دوران پیش از انقلاب با ایجاد زیرساختها و پیشرفتهایی که داشتهاند امروز به شهرستان تبدیل شدهاند و با قدرت مسیر توسعه را در تمامی زمینهها طی میکنند.
گازرسانی، برق رسانی، راههای آسفالته، خدمات آموزشی، زیرساختهای بهداشتی و …از جمله خدماتی است که به برکت این نظام در اقصی نقاط بزرگترین استان کشور محقق شده است. البته تلاشها در زمینه خدمت رسانی به مردم که ولی نعمتان این کشور و نظام به شمار می آیند همچنان ادامه دارد و ایران آباد و سرافراز همچنان راهش را تا رسیدن به بلندترین قلههای افتخار ادامه میدهد. برای تشریح گوشهای از خدمات انجام شده در استان کرمان با برخی فرمانداران شهرستانهای این استان به گفتگو پرداختیم.
برپایی جشن پایان بیسوادی در شهرستان کرمان
علی بابایی فرماندار کرمان در گفتگو با مهر اظهار کرد: شهرستان کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای فراوانی در ابعاد مختلف داشته است.
وی به رشد و توسعه در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و… اشاره کرد و گفت: فرهنگ ایثار و مقاومت و ایستادگی بیش از پیش در استان کرمان نهادینه و بعث رشد و بالندگی و استقلال و خودکفایی شده است.
ضریب باسودای در شهرستان کرمان قبل از انقلاب ۴۲ درصد بود که امروز این شاخص به بیش از ۹۸ درصد رسیده است و قرار است تا پایان سال تحصیلی جاری پایان بی سوادی در شهرستان کرمان را جشن میگیریم بابایی با اشاره به اینکه کرمان به خودباوری اجتماعی رسیده است، افزود: در حوزههای اقتصادی زیرساختهای حضور سرمایه گذاران در این شهرستان به گونهای فعال شده که در برنامه ششم ۸۷ درصد از برنامه رشد اقتصادی ۸ درصدی برای ۲۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری را در بخش خصوصی دیدهایم. در حوزه عمرانی و زیرساختی اتفاقات بسیار خوبی در سنوات گذشته افتاده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه آموزش عالی و مراکز رشد بیان کرد: قبل از انقلاب فقط دانشگاه شهید باهنر با ۹۲۸ نفر دانشجو در کرمان فعالیت میکرد و امروز بالغ بر ۵۸ هزار دانشجو در هشت دانشگاه، چهار دانشکده و ۹ مؤسسه غیرانتفاعی داریم.
بابایی عنوان کرد: ضریب باسودای در شهرستان کرمان قبل از انقلاب ۴۲ درصد بود که امروز این شاخص به بیش از ۹۸ درصد رسیده است و قرار است تا پایان سال تحصیلی جاری پایان بی سوادی در شهرستان کرمان را جشن میگیریم.
پوشش ۱۰۰ درصدی گازرسانی در شهرستان کرمان تا پایان سال ۹۹
فرماندار کرمان گفت: قبل از انقلاب گازرسانی به هیچ منطقهای انجام نشده بود و امروز به برکت انقلاب ۹۸ درصد خانوادههای شهری و ۸۳ درصد خانوادههای روستایی از این نعمت بهره مند هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۶ درصد شهرستان کرمان تحت پوشش گاز است، افزود: تا پایان سال ۹۹ گازرسانی به تمامی سطح شهرستان تکمیل میشود.
بابایی از برق رسانی به تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار خبر داد و افزود: فاضلاب شهری کرمان بالغ بر دو هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در حال انجام است و در تلاش برای اتمام این پروژه هستیم.
وی با اشاره به کلنگ زنی و افتتاح ۵۷ پروژه طی دهه فجر در شهرستان کرمان تاکید کرد: کارهای باقی مانده زیادی هم هست که باید برای رسیدن به شرایط مطلوب و مناسب بیشتر تلاش کنیم.
کلنگ زنی بیمارستان ۶۷ تختخوابی در فاریاب
علی نیک نفس فرماندار فاریاب هم به مهر گفت: پیشرفتهای شهرستان فاریاب در دو بُعد زمانی قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست چرا که فاریاب پیش از انقلاب یک دهستان بود اما به برکت انقلاب به بخش و سپس به شهرستان ارتقا پیدا کرد.
وی ادامه داد: در حالی قبل از انقلاب هیچ راه آسفالتهای فاریاب به سمت شهرستانهای استان کرمان نداشتیم که در حال حاضر از فاریاب به کهنوج از سه مسیر، به جیرفت و هرمزگان راه آسفالته داریم.
نیک نفس همچنین از انجام کارهای زیرساختی اتوبان فاریاب به جیرفت و فاریاب به هرمزگان خبر داد و افزود: همچنین در حوزه بهداشت و درمان هم اقدامات قابل توجهی انجام شده به گونهای که بیمارستان ۶۷ تختخوابی فاریاب طی دهه فجر امسال کلنگ زنی میشود.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب سه خانه بهداشت، یک درمانگاه و یک نفر پزشک در فاریاب وجود داشت که معمولاً پاکستانی یا بنگلادشی بودند. اما بعد از انقلاب یک بیمارستان محلی در این شهرستان افتتاح شده و ساخت بیمارستان جدید هم در دستور کار است. تعداد درمانگاهها هم به چهار عدد و خانه بهداشت ها به ۲۷ عدد رسیده است و ۹ پزشک در ین مراکز حضور دارند.
دو پروژ در زمینه آب آشامیدنی در کمتر از شش ماه افتتاح میشوند و به برکت این نظام شاخص آب آشامیدنی بهداشتی فاریاب بالاتر از شاخص کشوری میشود فرماندار فاریاب شمار مدارس فاریاب پیش از انقلاب را پنج مدرسه ابتدایی دانست و گفت: در حال حاضر ۱۰۱ مدرسه در این شهرستان دایر است.
وی بیان کرد: قبل از انقلاب هیچکدام از روستای فاریاب از نعمت برق بهره مند نبودند اما امروز از ۱۳۵ روستای این شهرستان ۱۲۵ روستا برق دارند.
فرماندار فاریاب گفت: دو پروژ در زمینه آب آشامیدنی در کمتر از شش ماه افتتاح میشوند و به برکت این نظام شاخص آب آشامیدنی بهداشتی فاریاب بالاتر از شاخص کشوری میشود.
وی گفت: ۲۲ پروژه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال طی دهه فجر امسال در شهرستان فاریاب به بهره برداری میرسد.
رونق اقتصادی باعث مهاجرپذیری بافت شده است
فتحعلی حمزه جواران فرماندار بافت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تحولات شکل گرفته در بافت بعد از انقلاب اظهار کرد: در زمینه آب و فاضلاب روستایی، بنیاد مسکن، ورزش و جوانان و صنعت و معدن و نهادهای حمایتی، بهزیستی، کمیته امداد، حمل و نقل جادهای و دانشگاهها، بهداشت و درمان و برق و… اقدامات خوبی انجام شده است.
وی صنعت فولاد را یکی از تحولات ایجاد شده در شهرستان بافت ذکر کرد و افزود: راه اندازی کارخانه کرک شهرستان بافت هم باعث شد یکی از مشکلات این منطقه رفع شود.
حمزه جواران با اشاره به ساخت هتل گردشگری در بافت اظهار کرد: همچنین پروژه گردشگری در منطقه خَبر بافت در حال اجراست که در سطح کشور بی نظیر است.
وی گفت: ۵۲ خانه بوم گردی در حوزه میراث فرهنگی در شهرستان بافت ایجاد شده است که در اشتغال هم تأثیرگذار است.
فرماندار بافت ادامه داد: شهرستان بافت از سال ۹۳ به نوعی مهاجر پذیر شده است که رونق اقتصادی منطقه باعث این امر شده است.
حمزه جواران همچنین به وحدت شکل گرفته در بافت اشاره کرد و گفت: به دنبال تقویت این وحدت هستیم و آبادانی منطقه نتیجه این وحدت است.
شهرستان رابر ثمره انقلاب است
کرامت امیرحیدری فرماندار رابر هم به مهر گفت: شهرستان رابر با جمعیت ۳۵ هزار نفر در جنوب غرب استان کرمان قرار دارد که قبل از انقلاب یک بخش بود و این شهرستان ثمره انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه در طول ۴۱ سال عمر با برکت انقلاب خدمات چشمگیری به مردم ارائه شده است، افزود: قبل از انقلاب در زمینه برق رسانی فقط هزار انشعاب داشتیم که این تعداد در حال حاضر به ۱۵ هزار انشعاب رسیده است.
امیرحیدری عنوان کرد: در حال حاضر ۴۰ روستای رابر از نعمت برق برخوردار است و این در حالیست که پیش از انقلاب فقط پنج روستا از این نعمت بهره مند بودند. همچنین در حال حاضر پنج هزار مشترک تلفن همراه در شهرستان رابر داریم.
وی تعداد انشعابات آب شهری قبل از انقلاب را ۶۰۰ مورد دانست و گفت: این تعداد اکنون به بیش از شش هزار مورد رسیده است.
فرماندار رابر ادامه داد: در حالی قبل از انقلاب یک خانه بهداشت در این شهرستان وجود داشت که امروز این تعداد به ۲۱ مورد رسیده است. ضمن اینکه یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی در این شهرستان با حضور پزشکان متخصص ایجاد شده که قبل از انقلاب چنین ظرفیتی وجود نداشت.
امیرحیدری بیان کرد: راههای آسفالته قبل از انقلاب در شهرستان رابر ۳۰ کیلومتر بوده که اکنون به ۷۰ کیلومتر رسیده است.
تمامی روستاهای فهرج از نعمت برق برخوردار هستند
امیر باقری زاده فرماندار فهرج در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرستان فهرج به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای قابل توجهی در بخشهای مختلف داشته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی روستاهای فهرج از نعمت برق برخوردار هستند، افزود: در زمینه آب شهری اقدامات خوبی انجام شده و در حال حاضر مراحل راه اندازی تصفیه خانه آب شهری فهرج در حال انجام است.
در زمینه آب روستایی پروژههای کلان و میلیاردی اجرا شده است و به زودی در سطح شهرستان فهرج روستای فاقد شبکه آب آشامیدنی نخواهیم داشت باقری زاده عنوان کرد: در زمینه آب روستایی پروژههای کلان و میلیاردی اجرا شده است و به زودی در سطح شهرستان فهرج روستای فاقد شبکه آب آشامیدنی نخواهیم داشت.
فرماندار فهرج با اشاره به اینکه مردم در تمامی نقاط این شهرستان به شبکههای ارتباطی دسترسی دارند، افزود: پی گیری در خصوص برخی مشکلات در این حوزه در حال انجام است.
وی عنوان کرد: اقدامات خوبی در زمینه اجرای پروژههای آبیاری تحت فشار، کشتهای گلخانهای و احداث کانالهای آب انجام شده است.
باقری زاده گفت: هر ساله شاهد احداث راههای جدید هستیم و روکش محورهای مواصلاتی که فرسوده شدهاند هم به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.
فرماندار فهرج با اشاره به اینکه این شهرستان در مسیر اصلی خط راه آهن قرار دارد، افزود: این امر ظرفیت بسیار خوبی برای فهرج و شهرستانهای همجوار ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه شبکه گاز در بسیاری از مناطق شهرستان فهرج اجرا شده است، بیان کرد: در بحث عمران روستایی اجرای طرحهای هادی و احداث واحدهای مسکونی را داشتهایم.
فرماندار فهرج با اشاره به اینکه به زودی بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان فهرج به بهره برداری میرسد، گفت: طی دهه فجر ۴۳ طرح با اعتبار بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان در این شهرستان افتتاح میشود.
نظر شما