به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید نمکی در راهپیمایی ۲۲ بهمن در شهرستان لامرد با تبریک سالروز پیروزی شکوهمندترین انقلاب تاریخ و درود بر روح شهدای انقلاب اسلامی، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحولات شگرفی به ویژه در حوزه سلامت کشور ایجاد شد که از آن جمله میتوان به توسعه قابل توجه حضور پزشکان و متخصصان ایرانی در تمامی مناطق کشور اشاره کرد.
دکتر نمکی با بیان اینکه در سالهای پیش از انقلاب اسلامی، تنها ۶ دانشکده علوم پزشکی در کشور فعالیت داشت، از افزایش این تعداد به ۶۶ دانشگاه و دانشکده در کشور و تربیت متخصصان برجسته، به عنوان یکی از دستاوردهای مهم حوزه سلامت اشاره کرد.
وزیر بهداشت تعداد تختهای بیمارستانی در سالهای پیش از انقلاب اسلامی را نیز ۵۶ هزار تخت اعلام کرد که در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به ۱۲۰ هزار تخت افزایش یافته است.
فعالیت ۱۸ هزار خانه بهداشت در اقصی نقاط ایران
به گفته این مقام مسئول در حوزه سلامت کشور، خانههای بهداشت کشور نیز از هزار و ۸۰ مورد، اکنون به ۱۸ هزار مورد افزایش یافته و تا دورترین مناطق کشور نیز توسعه یافته است.
دکتر نمکی آمار واکسیناسیون جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی کشور را نیز ۱۰۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: امسال به عنوان پیشتاز در کشورهای منطقه، موفق به دریافت گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شدیم و امیدواریم ریشه کنی مالاریا را نیز به زودی جشن بگیریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اپیدمی بیماری آنفلوانزا در جهان اشاره کرد که بسیاری کشورها را درگیر کرده بود و گفت: در ایران به کمک سیستم بهداشتی قوی، موفق به مهار این بیماری شدیم.
تولید ۹۷ درصد داروی موردنیاز در داخل کشور
او همچنین به موفقیتهای نظام سلامت کشور در عرصه خدمات دارویی اشاره کرد و افزود: در سالهای پیش از انقلاب اسلامی، تنها ۲۵ درصد داروی موردنیاز کشور در داخل تولید میشد و اکنون علاوه بر افزایش این آمار به ۹۷ درصد، موفق به صادرات دارو به دیگر کشورها نیز شدهایم و کمبودهای دارویی، نسبت به سال گذشته، به یک سوم کاهش یافته است.
دکتر نمکی همچنین از پیشرفت در حوزه پژوهش و فناوری به عنوان دیگر دستاورد عرصه سلامت کشور نام برد و اظهار کرد: با پیشرفتهای قابل توجه هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان که به صورت جهادگونه فعالیت میکنند، نیازهای جامعه در زمینه تجهیزات پزشکی و دیگر عرصهها، تأمین شده است.
وزیر بهداشت، راه اندازی خدماتی مانند دستگاه MRI را از آرزوهای شهرهای بزرگ کشور در سالهای پیش از انقلاب اسلامی برشمرد که اکنون به برکت انقلاب اسلامی، در تمامی مناطق کشور در حال تحقق است.
افزایش شناخت ابعاد والای شخصیتی شهید سپهبد قاسم سلیمانی پس از شهادت
نمکی در بخش دیگری از سخنان خود شهید سلیمانی را حائز خصلتهای بسیار والا خواند که با گذشت زمان از این فاجعه، بیشتر عیان میشود.
دکتر نمکی افزود: امروز تمام جهان، شهید سپهبد قاسم سلیمانی را به عنوان شهید مظلوم ضدتروریست میشناسند که برای زمین گیر کردن منافقان، تروریستها و به ویژه داعش، تلاشها و اقدامات بسیاری انجام داد.
وزیر بهداشت با اشاره به طرح ریزی ترور این شهید اسلام و انقلاب از سوی صهیونیستها و آمریکا، ادامه داد: اکنون آنان از شهید سلیمانی، بیش از زمان حیات او واهمه دارند و این نشان دهنده عظمت و روحیات بزرگ میلیونها سرباز ولایت و ایران و امام حسین (ع) است.
او شهادت سردار سلیمانی را عامل وفاق ملی دانست که همه چهرههای سیاسی برای پاسداشت این سردار ملی و عقیدتی حضور یافتند و این عظمت در دنیا به نمایش گذاشته شد.
دکتر نمکی با تاکید بر پاسداشت خون شهید سلیمانی، اضافه کرد: پس از به شهادت رساندن سپهبد شهید سلیمانی، آمریکا در نظر هم پیمانانش محکوم شد.
دکتر «مهرزاد لطفی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، احمدی زاده معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس، دکتر علی اکبری معاون درمان دانشگاه، دکتر مهرداد شریفی معاون توسعه مدیریت و منابع و همچنین مسؤولان شهرستان لامرد، از دیگر شرکت کنندگان در آئین راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در شهرستان لامرد بودند.
نظر شما