.به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم محسن پرویز - رئیس بیستمین نمایشگاه کتاب تهران، ضمن اعلام پایان نمایشگاه کتاب تهران خاطرنشان کرد : امسال وقتی از سر اجبار تصمیم به عوض کردن مکان نمایشگاه گرفتیم ، بسیاری توصیه کردند که این خطر را نکنیم و به عادت ها دست نزنیم؛ اگرچه این کار موجب پدیدآمدن گرفتاری هایی برای مردم می شود .
وی افزود : با این همه در سایه همکاری و همدلی همکاران مان و استقبال بزرگ مردمی سرافرازانه نمایشگاه بیستم کتاب تهران را به پایان بردیم .
پرویز ادامه داد : قریب سه و نیم میلیون نفر مراجعه کننده به نمایشگاه مهر تائیدی بود بر اقداماتی که همکاران من در این مدت انجام دادند و من به نیابت از همه آنها لازم می دانم از همه اهل فرهنگ اعم از ناشران و نویسندگان تشکر کنم .
وی با اشاره به بخش های مختلف نمایشگاه گفت : امسال برای اولین بار 4 سرای اهل قلم تخصصی در نمایشگاه ایجاد شد که نشست های تخصصی در آنها برقرار بود و در آن جمعیتی از اهل ادب و فرهنگ پای صحبت سخنرانان می نشستند .
رئیس نمایشگاه کتاب تهران یادآور شد : امسال برای اولین بار توفیق پیدا کردیم ناشران عمومی را کنار هم در یک سالن گرد آوریم و به تبعیض های سالیان گذشته پایان دهیم . امسال دیگر هیچ ناشری در کنج و بن بست نبود و ناشری در سالن های بدون مراجعه قرار نداشت.
وی تصریح کرد : امسال با حذف یارانه کتابهای عربی و بخش عظیمی از کتابهای لاتین موفق شدیم زمینه رقابت سالم میان ناشران ایرانی و غیر ایرانی را فراهم کنیم .
محسن پرویز خاطرنشان کرد : این نمایشگاه اولین تجربه برگزاری در مصلی بود و طبیعی بود که مشکلاتی همراه داشته باشد . در دو روز آغازین ضعف اطلاع رسانی بعضی از مراجعین را دچار سردرگمی کرده بود . بخشی از رواق ها فاقد برق بود و من از همین جا از ناشران و مراجعه کنندگانی که این وضعیت را تحمل کردند تشکر می کنم .
وی سپس منتقدین ارشاد را مخاطب قرار داد و گفت : کسانی که سعی دارند عرصه فرهنگ به سیاست آلوده شود و پیش از برگزاری نمایشگاه سعی می کردند نمایشگاه را با چالش مواجه کنند پس از دیدن موفقیت های نمایشگاه مطالبی را عنوان می کنند که نشان دهنده موفقیت ما است.
پرویز خطاب به رسانه ها و مطبوعات نیز گفت: برخی از آنها وقتی دیدند نمایشگاه موفق شد، به طرح شایعات رو آوردند .
وی در ادامه با اشاره به انتشار خبر استعفای خود افزود : ما پذیرش مسئولیت را فرصتی برای خدمت می دانیم به این امید که در آینده در کارنامه ما ثواب ثبت شود و من هر لحظه آماده ام تا جای خود را به فرد شایسته تری بسپارم.
پس از آن حسین صفارهرندی پشت تریبون قرار گرفت و در مورد نمایشگاه کتاب بیستم، گفت : نمایشگاه کتاب تهران در حالی بار خود را زمین می گذارد که ما مدیون کسانی هستیم که برای رونق نمایشگاه از هیچ کاری فروگذار نکردند .
وی افزود : علی رغم اعتراض ، ملامت و نخواستن ها دوستان ما کار را جلو بردند و از " نشدن " ، " شدن" ساختند و نمایشگاه امسال مشکلات سالیان گذشته را همراه خود نداشت .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد : مسئولین مصلی تهران این نوید را داده اند که سال آینده هم این مکان میزبان نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود و انشاء الله سال های آینده نمایشگاهی در شان مردم برپا خواهیم کرد .
وی افزود : ما باید در هر صورت و با وجود همه مشکلات نمایشگاه را برگزار کنیم و اعتراف داریم که بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه در شرایطی صورت گرفت که هنوز بسیاری از ناشران و مدیران نمایشگاه خود را نیافته بودند و با شرایط جدید آشنا نبودند .
وزیر ارشاد ادامه داد: به رغم برخی از گفته ها ازدحام جمعیت در سالنها گاه به گونه ای بود که نفس کشیدن را بر مردم دشوار می کرد و فروش کتاب برخی از ناشران 2 یا 3 برابر بیشتر از سال قبل بود .
وی با خطاب قرار دادن رسانه ها ، تصریح کرد : رسانه ها به دلیل اختلافات شخصی در اطلاع رسانی خواسته های خود را دخالت ندهند و به جای پریشان گویی، اجازه دهند مردم خودشان در مورد نمایشگاه قضاوت کنند. البته ما اعتراضات را وسیله ای برای اصلاح خود می دانیم .
حسین صفارهرندی با رد شایعه استعفای محسن پرویز تصریح کرد : نمایشگاه تمام شد اما نهضت کتابخوانی رونق دارد و امیدداریم نهضت کتابخوانی همچنان پر رونق باشد.
نظر شما