به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، جهانبخش محبی نیا متن این نامه را در پایان جلسه علنی امروز به شرح زیر قرائت کرد: احتراما در بند (و) تبصره 13 قانون بودجه سال 1386 دولت موظف شده است تا آخر فروردین ماه نحوه و میزان سهمیه بندی و تعیین قیمت مناسب بنزین غیر سهمیه بندی را با پیشنهاد سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و وزارت نفت به تصویب هیات وزیران برساند متاسفانه تاکنون خبری از انجام این قسمت از بند ( و ) تبصره 13 نشده است.
با توجه به گذشت بیست و چند روز از پایان مهلت تعیین شده و باقی ماندن ایام کم تا آغاز اجرای سهمیه بندی و بلا تکلیف ماندن مردم و مصرف کنندگان انتظار دارد نسبت به تسریع در تصمیم گیری و اعلام آن اقدام شایسته مبذول گردد.
به گزارش مهر، تردید مسئولان اجرایی در سهمیهبندی بنزین از اول خرداد ماه موجب گسترش شایعات مربوط به تعویق این برنامه و سرگردانی مردم شده است.
بند "و" تبصره 13 قانون بودجه سال 86 تصریح می کند: دولت موظف است حداکثر از ابتدای خرداد ماه سال 1386، بنزین تولید داخل بهعلاوه بنزین وارداتی تا سقف یارانه معادل ارزی 22 هزار و 250 میلیارد ریال را به صورت سهمیهبندی با اولویت استفاده از کارت هوشمند به قیمت هر لیتر یک هزار ریال عرضه نماید.
قیمت فروش بنزین مازاد بر سهمیهبندی به گونهای تعیین خواهد شد که یارانه بنزین وارداتی در سال 1386 بیشتر از مبلغ بیست و دو هزار و دویست و پنجاه میلیارد ریال نشود.
اولین اظهارنظر رسمی دولت درباره سهمیه بندی بنزین به سخنان سخنگوی دولت مربوط میشود که چندی قبل در جمع خبرنگاران از عدم آمادگی دولت برای اجرای طرح سهمیه بندی بنزین خبر داد. این درحالی بود که یک روز بعد غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای به موقع طرح سهمیه بندی بنزین براساس قانون بودجه سال 86 مصوب مجلس و فروش آن بر مبنای لیتری 100 تومان شد.
سکوت رسمی دولت پس از این اظهارنظر رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه یافت تا این که رئیس کمیسیون انرژی مجلس براساس گزارش رسمی دولت که به این کمیسیون مجلس ارائه شد، از تاخیر یک ماهه در اجرای سهمیه بندی بنزین سخن به میان آورد.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی هم هر زمانی مقابل خبرنگاران قرار گرفته، گفته است اطلاعات وی درباره سهمیه بندی بنزین همانند مردم است.
وزیر نفت هم هفته قبل در گفتگو با واحد مرکزی خبر و پخش آن از خبر 21 سیما از چگونگی سهمیه بندی بنزین ابراز بی اطلاعی کرد و چنین گفت: "هر مصوبهای که دولت ابلاغ کند ما آن را اجرا می کنیم."
حال این پرسش مطرح است که وقتی وزیر نفت صراحتا از چگونگی سهمیه بندی بنزین ابراز بی اطلاعی کرد و می گوید در انتظار ابلاغیه دولت است، در این شرایط مردم دیگر از انتشار اخبار مختلف درباره سهمیه بندی بنزین خسته شدهاند.
امروز 22 اردیبهشت است ولی هنوز میزان سهمیه بنزین خودروها مشخص نشده است. در این خصوص تنها روز جمعه علی اکبر محرابیان رئیس ستاد طرح های ویژه دولت گفته است : تمامی جایگاههای عرضه بنزین تا ابتدای خردادماه مجهز به سیستم کارت هوشمند سوخت می شوند و دیگر عرضه بنزین بدون کارت هوشمند امکانپذیر نخواهد بود.
محرابیان در گفتگو با مهر درباره تعیین سهمیه بنزین روزانه یا ماهانه خودروها گفته است : تا وقتی آمار مصرف بنزین و تعداد خودروها و موتورسیکلتها دقیق وارد سیستم مرکز دادههای کارت هوشمند سوخت نشود نمی توان درباره میزان سهمیه بنزین خودروها تصمیم گرفت.
در همین حال دولت هنوز به طور شفاف درباره اجرای سهمیه بندی بنزین از اول خردادماه سالجاری با مردم سخن نگفته است و شایعات درباره میزان سهمیهبندی بنزین و زمان اجرای آن هم همچنان ادامه دارد.
نظر شما