کامبوزیا پرتوری، نویسنده و کارگردان فیلم، در خصوص شرایط پیدایش و فراموشی ستارگان سینمای ایران به خبرنگار مهر گفت: "اکنون سرمایه سالاری بر سینمای ما حاکم است نه هنرسالاری. به همین خاطر تهیه کنندگان و سرمایه گذاران یک فیلم هستند که تصمیم می گیرند با کدام بازیگران همکاری کنند و در چه تعداد از فیلم هایشان آنها را به کار بگیرند."
وی ادامه داد: "طی این سال ها رویکردی که سینماگران نسبت به ژانرهای مختلف سینمایی داشته اند، در انتخاب و به کارگیری بازیگران نقش زیادی داشته است. یعنی بازیگران شناخته شده به نسبت نقش هایی که برای آنها در فیلم های مختلف وجود دارد، بر پرده سینماها ظاهر می شوند. برای نمونه یک دوره اکبر عبدی در فیلم های سینمایی حضور جدی نداشت، اما از سال گذشته به عرصه سینما بازگشته است."
این فیلمساز در خصوص اهمیت مسایل مالی در انتخاب یک بازیگر شناخته شده اظهار داشت: "آنها که قصد دارند به ستاره تبدیل شوند و با دستیابی به شهرت موقعیت حرفه ای خود را تثبیت کنند، دستمزدهای بالایی هم طلب می کنند. به همان نسبت سرمایه گذاران نیز دنبال جذب گیشه و افزایش فروش فیلم های خود هستند که در رابطه با مسایل مالی نیز به نتیجه می رسند."
وی راجع به اینکه تا چه اندازه روابط شغلی حضور گسترده یک بازیگر را تعیین می کند، توضیح داد :"به عقیده من در این خصوص رابطه شغلی اهمیت چندانی ندارد. حرف اول را سرمایه می زند و نیاز تهیه کنندگان به بازیگر شرط اصلی است. البته نقش هایی که یک بازیگر از خود در فیلم ها نشان می دهد نیز از اهمیت زیادی برخوردار است."
پرتوی با اشاره به اینکه بازیگر شناخته شده با ستاره تفاوت دارد، تاکید کرد: "ستاره های سینما ماندگار نیستند و پس از مدت زمانی مشخص فراموش می شوند. ارتباط صنعتی و مالی سینماست که میزان حضور این بازیگرها را تعیین می کند. ما بازیگران شناخته شده ای هم داریم که از محبوبیت نزد مخاطب برخوردارند و در انتخاب نقش و میزان دستمزدشان حساسیت دارند. اما این دست بازیگران وقتی با یک فیلمنامه خوب مواجه می شوند، از خواسته هایشان چشمپوشی می کنند."
/ نگاهی به وضعیت فعالیت بازیگران سینمای ایران ـ 4 / کامبوزیا پرتوری:
سرمایهگذاران سینما وضعیت بازیگران را تعیین میکنند
در سینمای ما آنچه وضعیت بازیگران شناختهشده را تعیین میکند، سرمایهگذاران فیلمها هستند که درباره حضور آنها در آثار مختلف تصمیمگیری میکنند.
کد خبر 486023
نظر شما