۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۵:۳۶

وزیر کشور در سمینار بررسی سفرهای استانی در دانشگاه شهید بهشتی:

تا کنون 71 درصد از مصوبات استانی دولت اجرایی شده است

حجت الاسلام پومحمدی با بیان اینکه تاکنون 71 درصد از مصوبات 25 سفری که صورت گرفته، اجرایی شده است، گفت: این امر نشان می‌دهد که آهنگ حرکت مثبت و قوی بوده و رکوردهای خوبی در این زمینه کسب کرده‌ایم و آن را ادامه می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت ‌الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر کشور که پیش از ظهر امروز در جمع اعضای بسیج دانشجویی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی سخن می‌گفت، با تاکید بر توزیع عادلانه ثروت به تناسب آهنگ رشد و توسعه و انتخاب مدل توسعه بومی، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم توازن به وجود‌ آید و تنش و برخورد در جامعه ایجاد نشود، باید یک توسعه‌ متوازن شکل گیرد که تئوری دولت رفاه در همین راستاست؛ اما اگر در اجرای مدل‌های توسعه از جمعیت‌ روستاها کاسته شود و جمعیت مرکز، سرطانی رشد پیدا کند، بیماری‌های مزمن اقتصادی به وجود می‌آید.

پورمحمدی افزود: اگر بنا باشد دولت بخواهد برای توسعه کشور فکر کند، باید توسعه را متوازن و همه جانبه ببیند که این امر راهکارهای مختلفی دارد. برای این منظور یک نگاه تحولی در کشور لازم بود. این در حالی است که هیچ رئیس ‌جمهوری در کشور ما حتی در دوره هشت ساله خود نتوانسته 310 شهر و استان کشور را از نزدیک ببیند؛ در حالی که آقای احمدی‌نژاد در طول مدت دو سال این کار را انجام داده و حداقل از نزدیک با عده‌ی زیادی از مردم کشور گفتگو داشته است.

وی گفت: در این سفرها حس‌هایی در انسان با دیدن مشکلات مردم ایجاد می‌شود که موجب می‌شود مدیرها و مسوولان با مسوولیت ‌پذیری بیشتری به کارهای مدیریت خود بپردازند؛ مثلا در آخرین سفر که به کرمان بوده است احساس می‌کردیم این استان از منابع زیادی برخوردار است در حالی که حداقل 280 نفر از مردم این منطقه در کپرها زندگی می‌کردند و حتی یک وعده غذای مناسب نداشتند. این موارد تا زمانی که دیده نشود حس کامل را به انسان القا نمی‌کند؛ بنابراین دیدار از نزدیک با مردم در نگاه مدیریتی بسیار تعیین‌کننده است. به همین دلیل در همان استان تصمیماتی که ماهها قبل توسط کارشناسان و نمایندگان هر استانی گرفته شده بود در جلسه‌ِی هیات دولت بررسی و تصویب شد.

وزیر کشور با بیان اینکه در سفرهای استانی صورت گرفته زمان‌بندی برای اجرایی‌شدن مصوبات تعیین شده است، گفت: تا کنون 71 درصد از مصوبات 25 سفری که صورت گرفته به مرحله اجرا رسیده؛ البته عملا سرمایه‌گذاری و وقت و انرژی زیادی برده است و توقعات مردم را بالا و فشار بر دولت را نیز بالاتر برده است؛ اما وقتی احساس می‌کنیم آهنگ حرکت مثبت و قوی بوده و رکوردهای خوبی در این زمینه کسب کرده‌ایم، آن را ادامه می‌دهیم.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه به نظر شما چند درصد از وعده‌هایی که داده‌اید تحقق پیدا کرده است، گفت: یک دبیرخانه در معاونت اجرایی ریاست ‌جمهوری تشکیل شده و مصوبات را پیگیری می کند که تا کنون 71 درصد از مصوبات 25 سفر استانی به مرحله اجرا رسیده است.

پورمحمدی در پاسخ به این پرسش که چرا دولت در انعکاس عملکردهای خود ضعیف عمل می‌کند نیز گفت: ما این ضعف را قبول داریم اما برخی هم عملکرد مثبت دولت را ضعیف جلوه می‌دهند؛ در حالی که اگر عملیات‌ها سرعت پیدا کرده نشانه قوت دولت نیست، بلکه نشانه قوت همان مردم و کارشناسان است که تنها دولت نظارت و مدیریت بر روی آنها انجام داده است.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که چرا بودجه‌ استانها مختلف است و در پی آن تبعیض ایجاد می شود، نیز اظهار داشت: هر استانی ظرفیت‌های مختلفی دارد. عدالت این نیست که به همه یکسان بودجه داده شود، عدالت آن است که به هر کسی به اندازه ظرفیتش بودجه بدهیم.

وی تصریح کرد: ما سعی داریم تا آنجا که امکان دارد عدالت را برقرار و در استانها توازن منطقی ایجاد کنیم.

پورمحمدی در ادامه در پاسخ به اینکه آیا امکان نداشت از جانب رئیس‌ جمهور یک نماینده یا تیم کارشناسی به استان‌ها برود تا بودجه زیادی صرف سفر استانی نشود، گفت: ما امسال بیش از 230 هزار میلیارد تومان بودجه داشته‌ایم. اگر با سفرهای استانی ده درصد تولید و بهره‌وری زیاد شود در واقع 23 هزار میلیارد تومان به کشور کمک شده است.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا انتقال سرمایه به شهرستان‌ها موجب هدررفتن منابع و سرمایه نمی‌شود گفت: هر کجا پول و سرمایه باشد مردم نیز به دنبال آن خواهند رفت. ما نیز با این کار منابع را در سطح کشور تقسیم و از تمرکز در شهرها جلوگیری می‌کنیم.

وی در بخش دیگر سخنانش در پاسخ به این پرسش که آیا این نوع برخورد نیروی انتظامی با مساله بدحجابی کار درستی است یا خیر؟ گفت: ما صاحب یک فرهنگ غنی و سنت‌های جا افتاده و پایدار هستیم. اگر از حجاب حرف می‌زنیم یک مقوله منزوی و عقب‌گرایانه منظورمان نیست و اگر می‌گوییم دخترانمان حجاب داشته باشند، منظورمان این نیست که در توسعه و پیشرفت حق ندارند. امروز بانوان ما می‌توانند در عرصه‌های قابل قبولی حضور یابند و اتفاقا برگ برنده‌ جامعه‌ ما نیز همین مساله است.

پورمحمدی ادامه داد: در حال حاضر نرخ باسوادی و تحصیلات بانوان در ایران بسیار بالاست؛ بنابراین چرا پروا داشته باشیم که از فرهنگمان دفاع کنیم. نباید اجازه دهیم عده‌ای مغرضانه در کشور دخالت کنند.

وی در ادامه با اشاره به نتایج یک نظرسنجی در مورد طرح مبارزه با بدحجابی، گفت: این گزارش حکایت از آن داشت که 60 درصد از مردم با اجرایی ‌شدن این طرح موافق بودند؛ زیرا جامعه ما یک جامعه با ارزش و توسعه‌یافته و نیازمند تلاش مختلف در ابعاد زیاد است که نباید آن را رها کرد.

وزیر کشور همچنین در پاسخ به این پرسش که « چرا دولتمردان ما به اشتباهات خود اعتراف نمی‌کنند و آن را نتیجه دست‌های خارج از کشور می‌دانند» گفت: ما بنا نداریم اشتباهات خود را قبول نکنیم. مثلا در بحث مسکن این موضوع بسیار نمود پیدا کرده است. در حال حاضر بیشترین حجم کشور ما را جوانان حدود 20 تا 25 سال تشکیل می‌دهند و در واقع ما در پیک توقع مسکن، اشتغال و ازدواج قرار داریم. عملا ما بیش از یک میلیون واحد مسکونی داشته‌ایم، اما نیاز ما بیشتر از این موارد است. در بحث قیمت مسکن نیز قیمت جهانی فولاد، سیمان و برخی مصالح بالا رفته است، ما نیز برخی از محصولات را از خارج وارد می‌کنیم. این مساله موجب شد تا 15 درصد قیمت مسکن افزایش پیدا کند و موجب بالارفتن قیمت‌های داخلی نیز ‌شد؛ البته بازار مسکن بازار پرسودی است و عده‌ای نیز می‌خواستند دولت را اذیت کنند؛ بنابراین یک فضاسازی علمیاتی انجام داده‌اند و 15 درصد دیگر قیمت مسکن را به صورت کاذب افزایش دادند.

وی در عین حال به اقدامات دولت در این باره اشاره کرد و ادامه داد: ما تلاش بیشتری می‌کنیم تا این موارد سرعت بیشتری بگیرد و قیمت مسکن نیز با تدبیر بیشتری کنترل شود.

کد خبر 486723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha