"سید محسن حکیم" در گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری مهر با تایید خبر تغییر نام مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق به مجلس اعلای اسلامی عراق گفت : با توجه به اینکه کلمه انقلاب به معنی دگرگونی و دگردیسی است و ما در عراق شاهد نوعی نظام پایدار هستیم که در آن قانون اساسی به عنوان محور فعالیتهای سیاسی و اجتماعی مردم و به عنوان میثاق ملی است هر گونه تغییر و تغیری باید بر اساس قانون اساسی و به استناد رای مردم باشد .
وی در پاسخ به این سوال که آیا چنین تغییری به معنی تغییر در استراتژی مجلس است، خاطر نشان کرد: مجلس اعلای عراق یکی از مهمترین تشکلهای سیاسی عراق است و برای فعالیتهای سیاسی خود در عراق جدید مستند به قانون اساسی است . از 2 سال پیش این بحث انجام گرفت که بعد از اینکه قانون اساسی در این کشور با رای مردم تصویب شد؛ باید کار این هسته مهم سیاسی نیز با این قانون منسجم و هماهنگ شود .
مشاور سیاسی رئیس فراکسیون اکثریت مجلس عراق ادامه داد : ما هم اکنون دولت منتخب مردمی داریم؛ قانون اساسی داریم و بنابراین شرایط بسیار متفاوت از گذشته است .
وی با رد ادعای برخی رسانه ها مبنی بر اینکه این اقدام مجلس به عنوان گامی برای قطع رابطه با ایران و استقلال از این کشور به شمار می رود، گفت : این گفته به هیچ وجه درست نیست؛ اینها در زمره اکاذیب،دروغها و جنگ روانی است که بعضی از رسانه های مغرض برای به شکست انجامیدن این پروژه استراتژیک از آنها استفاده می کنند .
حکیم درباره روابط مجلس اعلا با ایران گفت : روابط مجلس اعلا و ایران روابط استراتژیک و حیاتی است و هیچ گونه تغییری در این راهبرد و استراتژی مجلس ایجاد نشده است؛ مجلس اعلا هم اکنون بهترین روابط را با ایران دارد .
وی درباره پیشنهاد مجلس اعلا برای ارائه طرحی امنیتی خاطر نشان کرد: ما خواهان انجام معاهده امنیتی بین دولت و نیروهای اشغالگر هستیم؛ تا کنون هیچ گونه معاهده امنیتی که اختیارات و کارکردهای دو طرف را تعیین کند؛ وجود نداشته است و همین مسئله سبب سوء استفاده نیروهای خارجی و دخالت آنها در هر کاری شده است ومشکلات بسیاری به دنبال داشته است .
حکیم با تاکید بر اینکه ضعف پلیس و ارتش عراق راه را برای دخالت نیروهای اشغالگر خارجی باز می کند، گفت : ما همچنین خواهان ارائه یک جدول زمان بندی برای بازسازی نیروهای عراق هستیم ؛ مهمترین دلیل آن، نبود ارتش و پلیس قوی عراقی است؛ ارائه یک جدول زمانی برای بازسازماندهی این نیروها می تواند جهت کاهش نقش نیروهای خارجی در امور داخلی عراق بسیار مفید باشد
فرزند سیدعبدالعزیز حکیم در پایان به گسترش حجم مجلس اعلا اشاره کرد و گفت : تعداد اعضای مجلس از 70 تن به بیش ازدو برابر یعنی 165 عضو افزایش یافته است و ما هر شش ماه شاهد برگزاری انتخابات برگزاری اجلاس هیئت عمومی هستیم.
شنبه 22 اردیبهشت رسانه ها از تغییر نام مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق به مجلس اعلای اسلامی عراق خبر دادند.
در نشست روز شنبه اعضای مجلس اعلا،"سید عبدالعزیزحکیم" باردیگربا اجماع به عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد؛حکیم درکنفرانسی مطبوعاتی درباره حذف انقلاب ازعنوان مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق گفت: انقلاب به معنی دگرگونی و تغییراست و این حزب در براندازی رژیم صدام حسین کمک کرد و معادلات ظالمانه را که برعراق حکم می راند، تغییرداد.
نظر شما