دانیل کریگ در صحنهای از "قطبنمای طلایی"
لئوناردو دی کاپریو با مستند بوم شناختی "ساعت یازدهم" حضور دارد، دانیل کریگ برای پیش نمایش فیلم جدید خود "قطب نمای طلایی" حاضر است و U2 هم در نمایش سه بعدی فیلمی بر مبنای کنسرت های خود شرکت می کند.
امشب فیلم "شب های زغال اخته ای من" جشنواره کن را افتتاح می کند، هر چند بعید به نظر می رسد همکاری وونگ کار وای، فیلمساز هنگ کنگی، با نورا جونز و جود لاو بتواند به اندازه ای که "رمز داوینچی"، فیلم افتتاحیه جشنواره پارسال جنجال بپا کرد، پر سر و صدا باشد؛ فیلمی که با وجود تمام انتقادات فروش جهانی آن بیش از 800 میلیون دلار شد.
حضور بیش از 10 هزار نفر از رسانه های مختلف دنیا، جشنواره امسال را مستعد بحث های سیاسی کرده، اما اینکه جشنواره امسال چقدر می تواند سیاسی باشد، باید منتظر ماند و دید. "سایکو" مایکل مور، "اسب دوپا"، سمیرا مخملباف، مستند اکولوژیکی دی کاپریو و شورش های پس از انتخابات اخیر فرانسه در پاریس، همه و همه می تواند زمینه های پرداختن به مضامین بزرگتر را فراهم کنند.
سال 2004 "فارنهایت 911" مایکل مور در کن جنجال بپا کرد و به اعتراض های جهانی نسبت به جنگ آمریکا علیه تروریسم و حمله به عراق جلوه ای تازه داد. امسال او با "سایکو" آمده و بی تردید می کوشد به اندازه سه سال پیش حساسیت ها را برانگیزد، فیلمی در انتقاد از سیستم بهداشت و درمان آمریکا که هنوز به نمایش درنیامده، مورد سرزنش دولت آمریکا قرار گرفته است. در همین حال، مخلمباف با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره فیلم افغانی خود می گوید که فیلمبرداری آن در ماه مارس بر اثر یک انفجار از پیش طراحی شده، متوقف شد.
در حوزه سیاست داخلی، جشنواره کن در حالی آغاز می شود که ساعاتی پیشتر در مراسمی در پاریس، ژاک شیراک، رئیس جمهور قبلی به طور رسمی قدرت را به نیکلا سارکوزی واگذار کرده است. با اینکه روسای جمهور اسبق فرانسه معمولا با حضور در "کروازت" به جشنواره شکوه بیشتری بخشیده اند، به گفته منابع مطلع، سفر به شهر ساحلی جنوب فرانسه در دستور کار سارکوزی نیست. با اینکه رئیس جمهور جدید فرانسه از خوش و بش با رفقای خود در حرفه نمایش مانند ژان رنو لذت می برد، اما ترجیح می دهد در نخستین روزهای کار در "الیزه" جدی تر برخورد کند.
به گواه تاریخ، کن همواره محل تبادل نظر درباره مسائل سیاسی بوده است. در 1968 فرانسوا تروفو و ژان ـ لوک گدار در حرکتی نمادین به نشانه همراهی با اعتراض های دانشجویی در پاریس، پرده نمایش یک سالن را بستند. سال گذشته نمابش فیلم "قصر تابستانی"، توجهات را معطوف چین کرد. دولت این کشور کارگردان لو یی را پنج سال از فیلمسازی منع کرد، چرا که فیلم ـ که شامل تصاویری از اعتراض ها در میدان تیانانمن بود ـ پیش از نمایش در کن برای مقامات چینی پخش نشده بود.
نظر شما