به گزارش خبرگزاری مهر، محققان انستیتو سرطان اونتاریو در بیمارستان پرنسس مارگارت کانادا برای نخستین بار در جهان ثابت کرده اند که تومورهای سرطانی را می توان به وسیله داروی ضد سرطانی جدید که به وسیله نور لیزری شلیک می شود، از بین برد. به گفته آنها این شیوه نوین «درمان فوتودینامک» نامیده می شود.
دکتر گانگ ژنگ ازدانشمندان برجسته این انستیتو در مقاله ای که در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر کرده است به تشریح دقیق این موضوع پرداخته است که طی آن داروهای جدید حساس به نور به وسیله قرار گرفتن در معرض تابش نور و در زمان مستقر شدن در سلول های سرطانی، فعال می شوند.
وی و همکارانش برای نخستین بار ثابت کردند که تومورهای سرطانی را می توان به طور گزینشی و با استفاده از درمان فوتودینامیک مورد تهاجم قرار داد.
بر اساس گزارش اسپریت ایندیا، پرتوی نوری پس از فعال کردن داروی جدید، به تولید شکل انفعالی از اکسیژن نیز می پردازد که تنها به تخریب سلول های سرطانی مبادرت می کند. در این فرآیند سلول های سرطانی به وسیله داروی ضد سرطانی یاد شده علامت گذاری شده اند و بدین تریتیب سایر سلول های سالم دست نخورده باقی خواهند ماند.
به گفته دکتر ژنگ، این فناوری جدید در حقیقت کنترل توانایی دارو برای تولید این شکل انفعالی از اکسیژن است و برای نخستین بار در جهان با استفاده از مدل موش های آزمایشگاهی و سلول های مجزا، نشان داده شد که امکان محدود کردن آسیب ها به سایر سلول های سالم در فرآیند مبارزه با تومورهای سرطانی وجود دارد.
نظر شما