۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۶:۳۳

مدیرکل بیمه بیکاری و پیشگیری از بیکاری کارگران وزارت کار :

تسهیلات اشتغال مجدد مستمری بگیران به کارفرمایان ارائه می شود

شیراز - خبرگزاری مهر : مدیرکل بیمه بیکاری و پیشگیری از بیکاری کارگران وزارت کار و امور اجتماعی گفت : براساس انعقاد تفاهم نامه چهار جانبه بین بانک رفاه کارگران، سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و وزارت کشور مقرر شده است از منابع بنگاه های کوچک زودبازده جهت اشتغال مجدد مستمری بگیران تسهیلاتی به کارفرمایان ارائه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، گودرز کریمی ظهر امروز در همایش یک روزه بیمه بیکاری که در شیراز برگزار شد، افزود : دو هزار میلیارد تومان از تسهیلات بنگاه های زودبازده در اختیار بانک رفاه کارگران گذاشته شده است که تاکنون توسط این بانک 77 میلیون تومان به متقاضیان پرداخت شده و 7 هزار و700 نفر از مستمری بگیران بیکار از گرفتن مستمری خارج شده اند.

وی ادامه داد : بر اساس تفاهم نامه مذکور کلیه واحدهای اقتصادی خصوصی و دولتی که دارای بدهی معوقه هستند و تاکنون نسبت به اصلاح ساختار نیروی انسانی و کاری خود اقدام نکرده اند می توانند از تسهیلات بنگاه های کوچک زودبازده استفاده کنند.

مدیرکل بیمه بیکاری و پیشگیری از بیکاری کارگران وزارت کار با بیان اینکه طی سال های گذشته وزارت کار با تامین اجتماعی در تقابل بوده است نه تعامل، اضافه کرد: خوشبختانه در دولت نهم این تقابل به سوی تعامل پیش رفته است و بانک رفاه نیز در جهت حل مشکل مستمری بگیران اقدامات مناسبی انجام داده است.

در ادامه این همایش رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور نیز با تاکید بر اینکه بیکاری مشکلات و معضلات اجتماعی بسیاری را به بار آورده است یادآورشد : در این بخش اگر مسئولان وارد عمل نشوند مشکلات حل نخواهدشد.

داوود مددی خاطرنشان کرد: کشور ما به رغم داشتن انرژی ارزان قیمت، منابع سرشار و نیروی انسانی با ضریب هوشی بالا نتوانسته است در جهت جذب سرمایه موفق عمل کند که باید در این بخش ضمن پیگیری مشکلات موانع موجود را از بین ببریم.

وی تصریح کرد : باید به دنبال این باشیم که چرا کارفرما نمی خواهد نیروی ثابت بگیرد و همیشه به سمت جذب نیروی قراردادی می رود با وجودی که می داند با این شرایط نمی تواند بهره وری و کارآیی نیروهای خود را بالا ببرد و بر میزان تولیدات او نیز تاثیر خواهد گذاشت.

مددی با تاکید بر لزوم پایدار ماندن بیمه بیکاری گفت : در تمام دنیا بیمه بر مبنای حقوق واقعی است اما در کشور ما بیمه بر مبنای حقوق جعلی وضع می شود که باید این موضوع را نیز پیگیری کرد.

در این همایش معاون پشتیبانی و توسعه وزارت کار و امور اجتماعی نیز با تاکید بر اینکه هرم سنی جمعیت کشور بیشترین فراوانی را در سنین 15 تا 35 سالگی که سن جویای کار است را دارا می باشد گفت: دولت مصمم است مشکلات ناشی از تولید را کاهش داده و اشتغال را در صنعت دنبال کند.

محمد وکیلی، از نقدینگی به عنوان یکی از مشکلات اساسی صنعتگران کشور نام برد و افزود: در جهت رفع این مشکل بانک ها موظف شده اند برای فعالیت واحدهای تولیدی که بدهی دارند وام مجدد پرداخت شود تا هم مشکل بدهی آنان برطرف و هم نقدینگی لازم برای ادامه فعالیت آنان فراهم شود.

وی تلاش در جهت رفع مشکلات کارگران بعد از تعطیلی واحدهای تولیدی آنان را از دیگر سیاست های وزارت کار دانست.

در ادامه این همایش نماینده ولی فقیه در استان فارس ریشه مشکلات کارگر را در ضعف قانون کار دانست و افزود: اگر کار در یک کارخانه تعطیل شد کارگر باید از بیمه بیکاری استفاده کند که آنگاه این بیمه با بیمه ازکارافتادگی هیچ تفاوتی نمی کند.

آیت الله محی الدین حائری شیرازی با انتقاد از وضعیت بیمه بیکاری و قوانین مربوطه گفت: قانونگذاری کار بسیار مشکلی است و به راحتی یک طرح را تصویب کردن به معنای قانونگذاری نیست.

وی حضور نمایندگان اصناف کارگران و کارفرمایان را در مجلس شورای اسلامی جهت حمایت از قانون کار ضروری انست و افزود: نمایندگان ما در مجلس از محسنات زیادی برخوردار هستند اما قانونگذارخوبی نیستند زیرا برای این کار دوره ندیده اند.

کد خبر 487455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha