۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۰۳

روابط عمومی‌ها باید تقویت شوند / جنگ امروز جنگ ارتباطات است

روابط عمومی‌ها باید تقویت شوند / جنگ امروز جنگ ارتباطات است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز نمی توان کشور قدرتمندی را دید که از نظر ارتباطات ضعیف باشد، گفت: هر حکومتی باید در کنار برنامه های خود نگاهی نیز به روابط عمومی داشته باشد چرا که امروز اگر جنگی باشد در درجه اول جنگ ارتباطات است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز درهمایش روز ملی روابط عمومی ها و ارتباطات در سالن اجلاس سران سخن می گفت، با تاکید بر اهمیت روابط عمومی و امور اطلاع رسانی اظهار داشت : ویژگی عصر ما ارتباطات است و از نیمه دوم قرن بیستم، قدرت در ارتباطات تجلی یافته و کشوری موفق است که در ارتباطات موفق باشد.

وی افزود: خصوصیت اصی قرن هجدهم انقلاب صنعتی و صنعت بوده و آنچه این قرن را از سایر قرون متمایز ساخته، پیشرفت شگرف صنعتی آن می باشد؛ در قرن نوزدهم کشیده شدن صنعت به عرصه تولید جنگ افزار به این خصوصیت اضافه شد و هر کشوری برای اثبات قدرت خود به اختراع سلاحهای مخرب تر  می پرداخت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد : امروز عصر اطلاع رسانی است و بنا به نظر کشورهای مختلف جهان رابطه ای معنادار میان قدرت اطلاع رسانی حکومت ها با جایگاه آنها در جهان وجود دارد .

حداد عادل با بیان اینکه امروز نمی توان کشور قدرتمندی را دید که از نظر ارتباطات ضعیف باشد، گفت: حکومت در چنین جهانی بدون بهره مندی  از روابط عمومی ممکن نیست و هر حکومتی باید در کنار برنامه های خود نگاهی نیز به روابط عمومی داشته باشد در واقع امروز اگر جنگی باشد در درجه اول جنگ ارتباطات است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم باز شناسی جایگاه روابط عمومی بر کشور ما ، روابط عمومی را دانشی نوین ، پیچیده و میان رشته ای عنوان کرد که انواع تخصص های در آن دخالت دارند و افزود: باید برای این امر خطیر در کشور سرمایه گذاری کرده و به تربیت نیروی متخصص بپردازیم .

رئیس مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: برای این که بتوانیم در جهان از خودمان دفاع کنیم و آنگونه که باید به اداره کشور بپردازیم  باید در جهت  تقویت این رشته تلاش نماییم ؛ همانقدر که در عرصه نظامی ودفاعی در پی بی دفاع نماند هستیم در عرصه ارتباطان هم باید چنین کنیم .

وی با تاکید بر لزوم طراحی استراتژی و راهبرد کلی جهت تقویت امور مربوط به روابط عمومی در کشور خاطرنشان کرد: هر مدیر اجرایی باید در کنار انواع و اقسام برنامه های خود حتما گروهی متخصص برای ارتباطات هم داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در ادامه سخنان خود در همایش روز ملی روابط عمومی با بیان اینکه توجه به روابط عمومی از دو بعد سیاسی و اقتصادی به سود کشورها است ، گفت: توجه داشته باشید که تقویت روابط عمومی در کشور به معنای هدر دادن  پول و سرمایه نیست بلکه در صورت انجام درست این اقدام به منزله صرفه جویی در هزینه ها نیز هست.

وی با اشاره به نمونه فعالیت روابط عمومی و رسانه ها در موضوع سهمیه بندی بنزین افزود: همانگونه که آقای رئیس جمهور هم اشاره داشتند طرح ساماندهی الکترونیکی این اقدام یکی از طرحهای وسیع در جهان بوده است و آیا انجام کاری با این عظمت بدون اطلاع رسانی و ارتباطات ممکن است؟

حداد عادل با تاکید بر اینکه در صورت عدم همکاری اصحاب رسانه و اطلاع رسانی صحیح امور و فعالیتها عقیم خواهند ماند بر لزوم تدوین طرحی جامع ، منطقی ، علمی و رسانه ای برای این عرصه تاکید کرد.

وی با اشاره به  اینکه نباید روابط عمومی را دست کم گرفت تصریح کرد: توجه داشته باشید که روابط عمومی همچون سبزی سر سفره نیست که اگر باشد سفره را زیبا کند و اگر هم نباشد اتفاقی نیافتد. درواقع روابط عمومی از لوازم اصلی کار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: نباید این گونه باشد که هر کس از راه رسید به او بگوییم فعلا مدتی را در روابط عمومی باش ! ما باید در این عرصه به ترتیب متخصصان بپردازیم .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، رسانه ها ، مطبوعات و سایت های خبری - اطلاع رسانی کشور را از یک لحاظ به دو بخش حزبی و غیر حزبی تقسیم کرد و با اشاره به روزنامه های کشور گفت: روزنامه های ما نوعا به جریانی خاص تعلق دارند و همه می دانند که وزن فلان روزنامه به سوی کدام جریان است.

وی ادامه داد: متاسفانه یا خوشبختانه احزاب در کشور ما چندان قدرتمند نیستند و این در حالی است که روزنامه ها جایگزین احزاب شده و به جای این که در اتاق های فکر ما برنامه ریزی برای کشور صورت گیرد تنها ویترین های روزنامه های ما آراسته هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رسانه هایی که صرفا به واسطه مخالفت با نهادی خاص همه اخبار را در جهت مورد نظر خود منعکس می کنند ، گفت: در حقیقت این رسانه ها اطلاع رسانی نمی کنند بلکه اطلاع رسانی را محملی برای تضعیف حریف و تقویت خود می دانند، البته با توجه به وجود آزادی  در کشور نمی توان از این رسانه ها انتقاد کرد.

وی  افزود: عیب این کار آن است که اطلاع رسانی در آن گم می شود در واقع این که در کشور روزنامه هایی در جهت منافع یک تشکل  سیاسی کار کنند عیب نیست، بلکه عیب آن است که روزنامه ای غیر از این وجود نداشته باشد ما از این خصوص ضعف داریم .

حداد عادل  کم بودن چنین رسانه هایی را از جمله عواملی دانست که رابطه حکومت و ملت را مخدوش  کرده و در نتیجه نه مردم به مطبوعات اطمینان می کنند و نه دولت می تواند از رسانه های استفاده کنند .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با انتقاد از انتخاب برخی تیترهای غیر متناسب با مفهوم مورد نظر گوینده گفت: یکی از گرفتاریهای امثال بنده این است که ببینیم حرفهایمان با چه تیتری و در چه رسانه ای منتشر شده است؛ به قول آن فیلسوف هر راست ناقصی یک دروغ کامل است .

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در سخنان خود بر اهمیت زبان و سخن گفتند در امور روابط عمومی تاکید کرد و گفت: کلمات در کار شما باید دقیق انتخاب شوند  و در اطلا رسانی کسی موفق است که بر زبان تسلط داشته باشد.

حداد عادل افزود: تجربه خود من به من می گوید که روابط عمومی بدون روابط خصوصی ممکن نیست و مسوول روابط عمومی که با رسانه های روابط خصوصی نداشته باشد در کار خود موفق نخواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه کلید روابط عمومی در جعبه روابط خصوصی پنهان است ، خطاب به فعالان عرصه روابط عمومی اظها رداشت: اگر می خواهید در کار خود موفق باشید باید روابط تان را با دوستان رسانه ای تقویت کنید .

وی در پایان خاطر نشان کرد: تقویت روابط با رسانه ها به معنای عادت زشت احیای هدایای بی مورد به آنها نیست بلکه باید روابطی دوستانه در این زمینه برقرار باشد.

کد خبر 487768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha