خبرگزاری مهر - گروه استانها، هیفاء پردل: چندی است کشور به ویژه شهر قم درگیر یک ویروس کوچک و موزی است که با وجودی که بسیار خطرناک است، سرعت انتقال آن بالاست، ولی هنوز بسیاری از مردم این خطر را جدی نگرفته و در مکانهای شلوغ، مراکز خرید و به ویژه فروشگاههای عرضه کالا و محصولات غذایی ازدحام میکنند.
ویروس کرونا خیلی بیصدا مهمان ما شد ولی اکنون مرموزانه همه را درگیر کرده است؛ آمار شیوع هم طبق گزارشهای مراکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم در حال افزایش است اما هرچند برای این کرونا واکسن و دارویی کشف نشده ولی اگر میزبانی برای ماندن نداشته باشد نابود میشود.
در خانه ماندن و همچنین قرنطینه خانگی بهترین واکسن برای رهایی از این ویروس است ولی مشاهدات از سطح شهر قم نشان میدهد هشدارها اثری نداشته و مردم هم خطر ابتلاء را جدی نگرفتهاند و در سطح شهر قم با حجم بسیاری از مردم روبرو هستیم که برای خرید به فروشگاهها میروند.
طبق گفته مسئولان اقتصادی استان، انبارهای قم پر از کالاهای اساسی و مواد غذایی است ولی این همه هجوم به فروشگاهها و گسترش زنجیره انتشار ویروس به چه معنی است؟ مگر ظرفیت کادر درمانی استان برای ارائه خدمت به خاطر این بیتوجهی چقدر است؟ در حالی که امکان خرید اینترنتی هم وجود دارد و مردم کالاهای خود را یا با تلفن و یا اینترنت میتوانند خریداری کنند ولی بازهم این حلقه انتشار برای میزبانی از این ویروس در شهر همچنان گسترده است.
حضور برای خرید شب عید
یک شهروند قمی که در یکی از فروشگاههای قم به همراه خود دو سبد بزرگ از کالاهایی دارد که شاید در این موقعیت حساس اولویتی برای خرید هم نداشته باشد و حتی نکات بهداشتی اعم از پوشیدن دستکش و زدن ماسک را رعایت نکرده و به همراه خود کودک ۴ سالهای را آورده در پاسخ به این پرسش که چرا در این شلوغی حاضر شده میگوید: حضورم در این فروشگاه ضروری است و میدانم هر جا بیشتر شلوغ باشد انتقال ویروس بیشتر خواهد بود ولی خرید من ضروری است و برای خرید شب عید برای خانواده و فرزندانم آمدم، ماسک هم چند داروخانه سر زدم وقتی ماسک نباشد من مجبور هستم بدون ماسک در این مکانها حضور یابم.
او که نخواست نامش منتشر شود علت آوردن کودک ۴ سالهاش در این مکان پرخطر و شاید بهشت کرونا، بیان میکند: برای خرید کفش برای فرزندم به این فروشگاه آمدم و ضروری بود کودکم به همراه من در این فروشگاه باشد؛ من هرساله برای شب عید برای خانواده خرید میکنم اتفاقی نخواهد افتاد در خانه به ضدعفونی و نکات بهداشتی عمل میکنیم.
فراهم نبودن بستری برای خرید اینترنتی
علی پارسایی یک بازنش سته بانک است و با توجه به اینکه ۶۵ سال سن دارد حضور او در این مکان شلوغ بیشتر جای تأمل دارد.
وی در گفتوگو با خبرنگار مهر عنوان میکند: مکانهای شلوغ و پرجمعیت مکانی مناسب برای انتشار و انتقال ویروس است ولی من خرید ضروری داشتم و نان آور خانه هم من هستم گاهی از خانه برای خرید برون میروم چارهای جز این ندارم نمیدانستم این فروشگاه با توجه به هشدارهایی که داده میشود با هجوم چنین جمعیتی روبرو است حتی چرخی برای خرید در آن یافت نمیشود.
کامیون داران برای حمل کالا به قم درخواست کرایه بیشتری داشتند که این امر باعث افزایش قیمت بعضی کالاها شد
وی در پاسخ به اینکه چرا خریدها را غیر حضوری و اینترنتی انجام نمیدهد، بیان میکند: اولاً که به خرید اینترنتی اعتمادی ندارم و در ثانی هنوز در قم زیرساخت مناسب و مطلوبی برای خرید اینترنتی وجود ندارد؛ باید مسئولان این نوع خرید را در قم فراهم کرده تا مردم استقبال کرده و از ازدحام جمعیت هم جلوگیر شود.
فروشگاه را در حالی که لحظه به لحظه به جمعیت آن افزایش خواهد یافت ترک میکنم، طبق گفته یکی از متصدیان این فروشگاه چندی پیش یکی از متصدیان صندوق به دلیل جمعیت بسیار بیمار شده و اکنون جزو بیماران مشکوک به کرونا در یکی از بیمارستانهای قم تحت مراقبت است.
کمبود کالا نداریم
رئیس اتحادیه بنکداران و عمده فروشان قم در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن اطمینان به مردم و شهروندان قمی از ذخیره مایحتاج استان در انبارها، میگوید: بیتردید باید به مردم این اطمینان را بدهم که شاید از همان روزهایی که ویروس کرونا در شهر ووهان چین منتشر شد و این شهر و کشور را درگیر کرد ما پیشبینی ایجاد مشکلاتی را داشتیم لذا نسبت به تأمین کالاهای اساسی فراتر از نیاز در انبارها اقدام کردیم.
سید ابراهیم صحفی به برخی مشکلاتی تأمین کالا در قم اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه قم درگیر کرونا شد، کامیون داران برای حمل کالا به قم راضی نمیشدند و درخواست کرایه بیشتری داشتند که این امر باعث افزایش قیمت بعضی کالاها شد.
به گفته وی، همکاران ما در اتحادیه از ساعت ۶ صبح انبارهای کالاهای استان را چک کرده و نسبت به وجود کالاهای مورد نیاز مردم پیگیری و نظارت دارند؛ مردم قم اطمینان داشته باشند که انبارهای قم پر از کالاهای مورد است و نسبت به تأمین مایحتاج خود نگران نباشند.
در حال برنامهریزی برای فراهم کردن خرید اینترنتی و غیرحضوری مردم هستیم و مردم هم باید به هم به خرید اینترنتی هدایت شوند
وی میافزاید: شکر، برنج و دیگر کالاهای اساسی در قم به اندازه کافی وجود دارد و مردم به فروشگاههای شهر برای تأمین مایحتاج خود هجوم نیاوردند چرا این ازدحامها زمینه انتشار ویروس برای خود و اطرافیانشان را فراهم میکند.
رئیس اتحادیه بنکداران و عمده فروشان قم در بخش دیگری از سخنان خود بیان میکند: با توجه به همه هشدارهای داده شده از سوی مسئولان هم چنان با ازدحام جمعیت و هجوم به برخی از فروشگاههای سطح شهر قم روبرو هستیم در حالی که چندین فروشگاه و بیش از ۳ هزار خواربار فروش و سوپر مارکت مطلوب در سطح شهر قم وجود دارد.
وی ادامه داد: در حال برنامهریزی برای فراهم کردن خرید اینترنتی و غیرحضوری مردم هستیم و برای این امر در حال رایزنی با چند سوپرمارکت مطرح و فروشگاه عرضه مواد غذایی هستیم؛ درخواست داریم تا این زیرساخت را فراهم کنند و مردم هم باید به هم به خرید اینترنتی هدایت شوند.
صحفی میافزاید: در حالی این هجوم زمینه انتشار و درگیر کردن خانوادههای دیگر را خواهد کرد و ابتلاء به این بیماری را دو چندان میکند قرار است در هر محلهای از شهر فروشگاهی به صورت خرید غیر حضوری آماده باشد تا مردم با خیال راحت خرید کنند.
نظر شما