۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۵۷

تجهیزات مستهلک و ضعف آموزش دندانپزشکی-4/ رئیس دانشکده دنداپزشکی اهواز در گفتگو با مهر:

مجبور به اجرای برنامه تعمیر تجهیزات دندانپزشکی هستیم / آموزش دندانپزشکی بدون ابزار مختل می‌شود

مجبور به اجرای برنامه تعمیر تجهیزات دندانپزشکی هستیم / آموزش دندانپزشکی بدون ابزار مختل می‌شود

دانشکده های داخل کشور برای استفاده از تجهیزات خارجی محدودیت دارند و از همین رو در دانشکده دندانپزشکی اهواز برنامه فنی تعمیر و نگهداری تنظیم شده است که در این برنامه به طور سالانه 10 تا 15 درصد تجهیزات تعویض و تعمیر می شوند و ابزار مستهلک از رده خارج می شوند.

دکتر شاهرخ رئیسیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : در حال حاضر دانشکده دندانپزشکی با وجود بیش از 200 یونیت سعی کرده نیاز دانشجویان و بخش آموزش این رشته را مرتفع کند. اما مشکل اصلی بیشتر دانشکده های دندانپزشکی که پس از انقلاب اسلامی کار خود را آغاز کرده است لزوم استفاده از تجهیزات داخل کشور است.

رئیس دانشکده دندانپزشکی اهواز گفت: یونیت های تولید داخل در دو دهه پیش از کیفیت بسیار پائین تری نسبت به تولیدات جدید داخلی برخوردار بودند به همین دلیل دانشکده هایی با عمر 20 ساله مجبور به تعویض این تجهیزات زیرا زودتر از دیگر ابزار مستهلک می شوند.

وی بر لزوم توجه بیشتر دانشجویان به چگونگی استفاده از تجهیزات دانشکده ها اشاره کرد و گفت: استفاده نادرست از تجهیزات بودجه سنگینی را به دانشکده ها تحمیل می کند که لازم است دانشجویان دانشگاههای دولتی با توجه به اینکه بر اساس قانون آموزش رایگان به آنها ارائه می شود، در استفاده از تجهیزات دقت بیشتری به خرج دهند.

رئیسیان افزود: رشته دندانپزشکی ارتباط مستقیمی با تجهیزات دارد و اگر دیگر رشته های علوم پزشکی را می توان با بخش های تئوری پوشش داد اما آموزش دندانپزشکی بدون ابزار دچار اختلال می شود و تئوری نمی تواند جوابگوی آموزش این رشته باشد.

رئیس دانشکده دندانپزشکی اهواز یاد آور شد: در واقع رشته دندانپزشکی به دلیل استفاده از ابزار و لوازم مورد نیاز قابل مقایسه به دیگر رشته های علوم پزشکی نیست . تا زمانی که یک دانشجوی دندانپزشکی ابزار درمان را در دست خود لمس نکند، بیمار روی یونیت ننشیند و دانشجو دندان بیمار را ترمیم و آسیب های او را درمان نکند نمی تواند رشته خود را درک کند.

وی افزود: ضرورت وجود تجهیزات در این رشته تحصیلی انکار ناپذیر است اما در مقابل به دلیل گران قیمت بودن و تنوع بالای تجهیزات دندانپزشکی هزینه زیادی برای این رشته باید صرف شود. گاهی برای پر کردن یک دندان بیش از 200 قلم مواد، ابزار و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به درمان های متعدد و اشکل مختلف درمانی نیز هزینه دندانپزشکی افزایش می یابد.

رئیسیان آموزش رشته دندانپزشکی در کشور ایران را نسبت به دیگر کشورهای منطقه از سطح بسیار بالایی برشمرد و گفت: خوشبختانه سطح آموزش دندانپزشکی در ایران با سابقه 70 ساله و 17 دانشکده دندانپزشکی از وضعیت بسیار بهتری نسبت به کشورهای منطقه مدیترانه شرقی برخوردار است و شاید تنها کشور ترکیه آنهم در چند مورد همپای ایران قرار گیرد.

وی یاد آور شد: همچنین در کشورهای غربی نیز دانشکده های دندانپزشکی در حال تعطیل شدن هستند و به سمت تخصصی شدن و استفاده از نیروهای دندانپزشک سایر کشورها گام برداشته اند. زیرا دانشکده دندانپزشکی یکی از مراکز آموزشی پر هزینه هر کشور است. اما در ایران به دلیل نیاز کشور به دندانپزشک، توجه به نیازهای جامعه در آموزش عالی و ارائه خدمات درمانی و آموزشی به طور توأمان هنوز باید دندانپزشک تربیت شود.

کد خبر 488694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha